HIRDETÉS

Megvédte címét a Korondi Ifjúság

Pál Gábor 2016. december 13., 12:55 utolsó módosítás: 2016. december 13., 19:24

Tizenhat csapat részvételével bonyolították le a hétvégén a teremlabdarúgó Mikulás Kupát. Az eseménynek ezúttal is a farkaslaki sportterem adott otthont.

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő Udvarhely környéki együtteseknek kiírt Mikulás Kupát. A benevezett tizenhat csapatot négy kvartettbe sorolták, mindegyikből az első kettő jutott tovább a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között csupán a Farkaslaka II.–Székelyszentlélek mérkőzésen nyertek könnyebben a házigazdák, a többi meccs szoros küzdelmet hozott. Például az Agyagfalva–Lövéte találkozón 4–4-es döntetlen után csak büntetőkkel jutott tovább a Lendület, a Korondi Ifjúság pedig nagy csatában győzte le Farkaslaka első számú csapatát. A Junior Korond (a Korondi Ifjúság második számú együttese) meglepetésre legyőzte Malomfalvát, így bekerült a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a címvédő Agyagfalvát öt góllal verte a Korondi Ifjúság, a Junior Korond azonban már nem bírt el a hazai pályán játszó farkaslakiakkal. Akárcsak egy évvel korábban, idén is Korond és Farkaslaka csapott össze a fináléban, és a rendes játékidő ezúttal is döntetlennel zárult (1–1). De a tavalyi forgatókönyv a büntetőrúgásoknál is megismétlődött, hiszen a Farkaslaka II. ezúttal sem tudott diadalmaskodni, 6–5-re kikapott, így a Korondi Ifjúság megvédte bajnoki címét. A kisdöntőben Agyagfalva 4–2-re győzött a Junior Koronddal szemben.

Az Udvarhely környéki csapatok tornája után 2017. január 7–8-án Székelykeresztúron bonyolítják le a Keresztúr környéki körzetis együtteseknek kiírt Újév Kupát – mondta el Fodor József főszervező.

Teremlabdarúgás, Mikulás Kupa, Farkaslaka, negyeddöntők: Agyagfalva–Lövéte 4–4 – büntetők után 9–8, Farkaslaka I.–Korondi Ifjúság 1–2, Székelyszentlélek–Farkaslaka II. 1–5, Junior Korond–Nyikómalomfalva 3–1. Elődöntő: Agyagfalva–Korondi Ifjúság 0–5, Farkaslaka II.–Junior Korond 6–3. Kisdöntő: Agyagfalva–Junior Korond 4–2. Döntő: Korondi Ifjúság–Farkaslaka II. 1–1 – büntetők után 6–5.

Különdíjak: Fair Play-díj – Bögöz; gólkirályi cím – Sorbán István (20 találat, Agyagfalva); legjobb kapus – Réti Norbert (Farkaslaka II.); legjobb játékos – Balázs László (Junior Korond).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS