HIRDETÉS

Megvédte címét a F.R.Ady az ELDK-n

Zátyi Tibor 2016. december 19., 12:50 utolsó módosítás: 2016. december 19., 15:37

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a hét végén a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban az Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A tornán tizenhat együttes mérkőzött meg az első helyért, a döntőben a marosvásárhelyi F.R.Ady megvédte bajnoki címét, 1–0-ra legyőzte a csíkszeredai Young Boyst.

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége által szervezett idei ELDK-ra az előző kiírásoktól eltérően csak tizenhat csapat nevezett be, Budapest, Debrecen, Kolozsvár, Marosvásárhely, Csíkszereda és Székelyudvarhely volt képviselve. Koffol Gábor főszervező szerint a létszámcsökkenés nem befolyásolta a színvonalat, alig volt tét nélküli mérkőzés.

„Egyre kevesebb helyen szervezik meg az egyetemi labdarúgó-bajnokságokat, így a csapatok létszáma is csökkent. Idén ketten jutottak tovább egy csoportoból, nem négyen, mint az előző években. Végig izgalmas és kiegyenlített torna volt” – mondta Koffol.

Történt meglepetés is, a csíkszeredai IN-TEAM a debreceni A-MEN mögött jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba, maga mögé utasítva két nagy hagyománnyal rendelkező csapatot, az ELTE-BEAC és a SixtyNine együttesét.

Az ifjúsági teremlabdarúgó-válogatottakat is felvonultatott székelyudvarhelyi Inter Góbék az elődöntőig jutott, ahol büntetőkkel alulmaradt a Young Boysszal szemben. A címvédő F.R.Ady végig magabiztosan játszva, minden mérkőzését megnyerve menetelt a döntőig, ahol az ELDK reménysége díjat is bezsebelő, jelenleg középiskolás Tamás Róbert góljával 1–0-ra legyőzte a Young Boyst.


27. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, negyeddöntő:
Inter Góbék–Kolozsvári Góbék 4–2,
Young Boys–MÜTF 3–1,
F.R.Ady–IN-TEAM 4–0,
A-MEN–Schlossmühle 1–1, büntetőkkel 4–5.

Az 5–8. helyért: Kolozsvári Góbék–MÜTF 2–1, IN-TEAM–A-MEN 0–7. A 7. helyért: MÜTF–IN-TEAM 2–2, büntetőkkel 3–2. Az 5. helyért: Kolozsvári Góbék–A-MEN 1–2.

 


Elődöntők:
Inter Góbék–Young Boys 2–2, büntetőkkel 4–5;
F.R.Ady–Schlossmühle 10–1.
A 3. helyért: Inter Góbék–Schlossmühle 7–3.
Döntő: Young Boys–F.R.Ady 0–1.

A torna végeredménye:
1. F.R.Ady,
2. Young Boys,
3. Inter Góbék,
4. Schlossmühle,
5. A-MEN,
6. Kolozsvári Góbék,
7. MÜTF,
8. IN-TEAM.


Különdíjak: legjobb kapus Cristian Vesa (F.R.Ady), legjobb játékos Antal Szilamér (Young Boys), legjobb hátvéd Pászka Norbert (F.R.Ady), legtechnikásabb játékos Bíró Attila (Inter Góbék), legszebb gól szerzője Gálfi Artúr (Inter Góbék), gólkirály Gálfi Artúr (13 gól); az éjszaka bajnoka: SixtyNine; Fair Play-díj: IN-TEAM.

 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS