HIRDETÉS

Keresztúri sikerek a Székelyföldért Teremlabdarúgó-tornán

Zátyi Tibor 2016. december 05., 16:21 utolsó módosítás: 2016. december 05., 16:46

Hetedik alkalommal rendezték meg múlt hét végén a Székelyföldért Teremlabdarúgó-tornát, az idei kiírásnak Székelyudvarhely volt a házigazdája. Az Autonómia Kupa (40 év alattiak) és a Székelyföldért Kupa (40 év felettiek) is székelykeresztúri győzelemmel zárult.

Fotó: Barabás Ákos

 

A budapesti székhelyű Székelyföldért Társaság először 2009-ben, Diósdon rendezte meg a Kárpát-medencei amatőr csapatoknak kiírt tornát. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2013-ban csatlakozott a szervezőkhöz.

„Ezer szálon kell összekötni a Kárpát-medence hálóját, a sport pedig a legkiválóbb eszköz erre. A nemzet egyesítése a Székelyföldért Teremlabdarúgó-torna legfontosabb küldetése. Mindig nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy az elszakított régiókból milyen nagy örömmel jönnek el és találkoznak egymással. Évről évre duzzadt a mezőny, idén rekordnak számító 48 együttes nevezett be, csapattagokkal és szervezőkkel együtt a részvevők száma meghaladta a hétszázat, így a Kárpát-medence legnagyobb amatőr teremfocitornájává nőtte ki magát. Ez a rangos sportesemény nagyon népszerű lett a csapatok körében, ha a jövőben is tart ez a trend, talán nem lesz elég a két nap és a két helyszín” – mondta Molnár Miklós, az NSKI elnöki kabinetjének vezetője.

A 40 év alattiaknak kiírt Autonómia Kupában 32, míg a 40 év felettieknek rendezett Székelyföldért Kupában 16 csapat indult a végső győzelemért. Mindenhonnan érkeztek együttesek, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Magyarország és Erdély is képviselve volt. A mérkőzéseket a Rákóczi Sportcentrumban és a Bányai János Műszaki Szakkollégium tornatermében rendezték.

Székelyudvarhely idén másodszor volt házigazdája a tornának, jövőre Diósdon rendezik meg.

Eredmények, Autonómia Kupa (40 év alattiak)
Nyolcaddöntő: Millennium–Kerepes 3–0, Farkas Trans–Székelykapu BT 3–2, Felvidék–Gyergyószentmiklós 2–1, Beregvidék–Orbaiszék 3–0, F.R.Ady–Csíkmenaság 2–2 – büntetőkkel 4–3, Szeged–Bukovinai Székelyek 0–0 – büntetőkkel 2–3, Protestáns Teológiai Intézet–Szerda Nyóc 0–0 – büntetőkkel 4–3, Manchester–Nyárádszereda 0–1. Negyeddöntők: Felvidék–Beregvidék 1–4, F.R.Ady–Bukovinai Székelyek 1–2, Millennium–PTI 1–0, Farkas Trans–Nyárádszereda 4–2. Elődöntő: Beregvidék–Millennium 1–0, Bukovinai Székelyek–Farkas Trans 0–1. Bronzmérkőzés: Millennium–Bukovinai Székelyek 2–2 – büntetőkkel 3–1. Döntő: Beregvidék–Farkas Trans 1–3.


Székelyföldért Kupa (40 év felettiek)
Negyeddöntők: Erdővidék–Fradi Veteránok 0–2, Csíkszentmárton–Pressing 4–1, Székelykeresztúr–Diósdi Székelyek 4–1, Hargita–Orbaiszék 0–3. Elődöntők: Fradi Veteránok–Csíkszentmárton 3–0, Székelykeresztúr–Orbaiszék 5–1. Bronzmérkőzés: Orbaiszék–Csíkszentmárton 3–0. Döntő: Fradi Veteránok–Székelykeresztúr 0–1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS