HIRDETÉS

Galac csapatával rangadóznak az udvarhelyi teremfocisok

Zátyi Tibor 2016. november 24., 14:33 utolsó módosítás: 2016. november 24., 14:57

Az idei teremlabdarúgó-bajnokság egyik meglepetéscsapata, a pontvadászatot korábban vezető Galaci United látogat Székelyudvarhelyre, hogy vasárnap 18 órától a városi sportcsarnokban megmérkőzzön a házigazda Futsal Klubbal.

Fotó: Mihály Csaba

Galac az odavágók során szorgosan gyűjtögette a pontokat, igaz, az Autobergamo–City’us–Informatica trióból egyet sem tudott legyőzni. A többi mérkőzését viszont mind megnyerte, így nem számít meglepetésnek, hogy jelenleg második a táblázaton.

„Hatpontos mérkőzés előtt állunk, ahhoz, hogy tartsuk a lépést az élbollyal, nyernünk kell. Kiegyensúlyozott meccsre számítok, amelyen két hasonló képességű együttes fog összecsapni. Összeszokott csapat a galaci, az utóbbi időben kevés változás történt náluk. Nekünk legalább olyan erős a keretünk, mint az övék, le tudjuk győzni őket, a hazai pálya előnye és a közönség adhatja azt a pluszt, amivel föléjük tudunk kerekedni” – összegzett a mérkőzés előtt Jakab Zoltán, az FK edzője.

Az FK jelenleg jó formában van, legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert. Galac jó szezonrajtja a hónap elején szakadt meg, előbb kikapott Temesváron, majd hazai pályán a City\'ustól. A két együttes legutóbbi mérkőzését egyaránt a Kézdivásárhelyi KSE ellen játszotta, az FK 8–3-ra, Galac pedig 4–0-ra verte a háromszékieket.

A szeptemberben Galacon rendezett találkozó első félidejének végén az FK kétgólos előnyre tett szert, a házigazda azonban a szünetig egyenlített. Térfélcsere után sokáig szoros volt a meccs, kétszer is hátrányba került az udvarhelyi csapat, a hajrában alkalmazott vészkapusos taktika sem vált be, végül 5–3-ra kikapott. Az előző szezonban sem termett babér a Uniteddal szemben, hiszen Galacon 6–2-re, Udvarhelyen pedig 3–2-re nyert a tavalyi bronzérmes.

Az FK szinte a legerősebb kerettel készülhet a rangadóra, hiszen lejárt Mánya Szabolcs kétfordulós eltiltása, Petru Silionnak azonban piros lapos kiállítása miatt ki kell hagynia a vasárnapi találkozót. Idén még két mérkőzést játszik az FK, a 14. fordulóban Resicabányán lép pályára, majd a Dévai Autobergamót fogadja.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 13. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Kolozsvári Clujana (szombat, 17),
Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United (vasárnap, 18),
Kézdivásárhelyi KSE–Resicabányai Muncitorul (hétfő, 18),
Temesvári Informatica–Dunărea Călărași (hétfő, 18),
a Marosvásárhelyi City\'us–Dévai Autobergamo mérkőzést elhalasztották, míg a Jászvásári CSM Poli szabadnapos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS