HIRDETÉS

Elvérzett Portugáliában a City'us

Horváth Bálint Ottó 2016. november 28., 10:33 utolsó módosítás: 2016. november 28., 10:59

Mindhárom mérkőzésén vereséget szenvedett az esélytelen Marosvásárhelyi City'us a teremlabdarúgó UEFA Futsal Kupa lisszaboni elitkörének D csoportjában: előbb csütörtökön tíz góllal kapott ki az orosz Dinamo Moszkvától, majd pénteken tizenöttel a házigazda Sporting Lisszabontól, és végül öttel a Győri ETO-tól.

Fotó: Eto.hu

Az első két mérkőzésen óriási volt a különbség a City\'us és a rendkívül erős, kiváló képességű belföldi és idegenlégiós játékosokból álló ellenfelei között, ezt jól mutatják a statisztikai adatok, amelyek szerint a két európai élcsapat fantasztikus volt támadásban, és külön-külön több mint ötvenszer lőtt a vásárhelyi kapura.

Az első félidőben még viszonylag jól tartották magukat a vásárhelyiek, hiszen mindkét meccsen szünetben csak háromgólos hátrányban voltak, viszont térfélcserét követően már nem úszták meg ennyivel, és sorra kapták a gólokat.

Ráadásul a portugálok ellen három játékost nélkülözniük kellett, mivel Bogdan Covaci a Dinamo Moszkva ellen piros lapot kapott, Csala Zsolt és Răzvan Togan pedig lesérültek. A City\'us erejéből mindkét alkalommal csak a becsületgólra futotta, az oroszok ellen Vlad Țipău, a Sportinggal Mimi Stoica iratkozott fel a góllövőlistára.

Lucian Nicușan és Cosmin Gherman együttese vasárnap játszotta utolsó mérkőzését a Győri ETO ellen, de a zöld-fehéreket sem tudták megállítani. Az első félidőben csak egy góllal vezetett az ETO, de a másodikra ismét elfáradtak a City\'us játékosai, és még négyszer zörrent a hálójuk. Ezzel a vereséggel pont nélkül térhettek haza a megmérettetésről.

A csoportot a házigazda Sporting nyerte, mely a zárómeccsen óriási csatát vívott a Dinamo Moszkvával. Végül döntetlennel zárult az összecsapásuk, így egyenlő pontszámuk volt, de a portugálok jobb gólkülönbséggel elsők lettek, és bejutottak a legjobb négy csapat közé.

Jövő év áprilisában rendezik a Final Fourt, melyben a lisszaboni csapat mellett a háromszoros győztes spanyol Inter (korábban Moviestarként volt ismert), a kétszeres bajnok kazah Kairat Almaty és a címvédő orosz Ugra Jugorszk vesz majd részt.

Teremlabdarúgó UEFA Futsal Kupa, elitkör, D csoport, Lisszabon, Pavilhao Multiusos de Odivelas sportcsarnok:
Dinamo Moszkva–Marosvásárhelyi City\'us 11–1 (3–0),

gólszerzők: Fukin (5., 30.), Ari (11.), Szuchilin (14., 24.), Nando (22.), Cirilo (28.), Fernandinho (29., 31., 33.), Badretdinov (34.), illetve Țipău (33.).
Dinamo: Gustavo, Poddubnyi – Nando, Sergejev, Burkov, Fernandinho, Ari, Badretdinyov, Fukin, Robinho, Cirilo, Suchilin, Wilde, Pereverzev.
City\'us: Molina, Tătar, Moldovan – Țipău, Duque, Stoica, Covaci, Csala, Dobai, Togan, Pop, Küsmödi, Boroș.

Sporting Lisszabon–Marosvásárhelyi City\'us 16–1 (3–0),
gólszerzők: Marcao (2.), Diogo (7., 28., 36.), Dieguinho (12., 28.), Varela (21., 22., 28.), Deo (25.), Fortino (25., 33., 35.), Cavinato (30., 31.), Cary (40.), illetve Stoica (33.)
Sporting: Marcao, Goncalo – Diogo, Dieguinho, Varela, Deo, Fortino, Cavinato, Cary, Matos, Merlim, Cajo, Leo, Djo.
City\'us: Molina, Tătar, Moldovan – Țipău, Duque, Stoica, Dobai, Pop, Küsmödi, Boroș.

Marosvásárhelyi City\'us–Győri ETO 0–5 (0–1),
gólszerzők: Jaison (4.), Moura (24.), Drahovsky (24.), Boroș (36., öngól), Leandrinho (39.)
City\'us: Molina, Tătar, Moldovan – Țipău, Duque, Stoica, Dobai, Pop, Küsmödi, Boroș.
ETO: Matkovics, Alasztics, Tóth – Jaison, Álex, Juanra, Drahovsky, Davide Moura, Seidler, Leandrinho, Harnisch, Vas, Dávid, Bognár.

Sporting Lisszabon–Győri ETO 4–1 (1–0)
Gólszerzők: Cavinato (1.), Diogo (21.), Dieguinho (24.), Matos (40.), illetve Alex (37.).

Dinamo Moszkva–Győri ETO 5–1 (1–0)
gólszerzők: Fukin (15., 25.), Szuchilin (25.), Robinho (35.), Badretdinov (39.), illetve Jaison (27.)

Dinamo Moszkva–Sporting Lisszabon 3–3 (3–3),
gólszerzők: Cirilo (9.), Fukin (10.), Fernandinho (35.), illetve Matos (6.), Diogo (23.), Cavinato (27.).

A D csoport végső rangsora:
1. Sporting 7 pont (23–5-ös gólkülönbség)
2. Dinamo 7 (19–5)
3. ETO 3
4. City\'us 0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS