Simone Tempestini lett a ralibajnok

Simone Tempestini lett a ralibajnok

A kolozsvári Simone Tempestini sikerével ért véget a román ralibajnokság hetedik versenye, a Jászvásári Rali. Az ifjú titán navigátorával, Dorin Pulpeával mind a kilenc gyorsasági szakaszt megnyerte, és az így szerzett pontoknak köszönhetően a bajnokság utolsó fordulója, a Hargita Rali előtt abszolút győztesek is lettek.

Zátyi Tibor

2015. szeptember 13., 13:462015. szeptember 13., 13:46

2015. szeptember 13., 14:062015. szeptember 13., 14:06

A fiatal Tempestini fantasztikus szezon után van, hiszen az eddig megszervezett hét versenyből a hatodikat nyerte meg Jászvásáron. A csupán 21 éves pilóta a legfiatalabb ralibajnok lett Romániában, a címet eddig Vali Porcisteanu birtokolta, aki 2011-ben 28 évesen és 288 naposan lett első. Tempestini egész szezon során óriási ritmust diktált, vetélytársai ritkán tudták felvenni vele a versenyt. A Ford Fiesta R5-tel a hét forduló alatt negyvenhét gyorsaságit nyert meg, továbbá két ralin – Jászvásáron és Aradon – minden szakaszon a leggyorsabbnak bizonyult.

Jászvásáron a második helyen az idősebbik Tempestini, Marco végzett, míg a harmadik helyet a Szabó Gergő–Borbély Károly páros szerezte meg. Szabó mögött csapattársa, Keleti Edwin (BCR Leasing Team) lett a negyedik. Az összetettben helyet cseréltek, Szabó előnye minimális, 1,6 pont, így biztosan nagy harc lesz majd Székelyudvarhelyen az összetett második helyéért.

A 3-as osztályban Keleti mögött Manu Mihalache végzett, így összetettben megelőzte – igaz, csupán hat tizeddel – Dan Gîrtofant. A dobogót Florin Crişan egészítette ki. Horatiu Savu negyedik lett, de így is megőrizte osztályának első helyét, 16.4 ponttal vezet Mihalache előtt. Florin Tincescu szerencsétlenül járt, hiszen az utolsó szakasz összekötőjén technikai okok miatt fel kellett adnia a további versenyzést.

A kétkerék-meghajtásúaknál Adrian Raspopa a Citroen DS3 kormányánál első lett, mögötte Vlad Cosma és Mihai Manole lett még dobogós.Romulus Preda volt a leggyorsabb a 11-es osztályban, míg Tomi Abraham nyerte a Flat Out-trófeát, azaz ő repült a legmesszebb a Dobrovat szakaszon található ugratón. A Dacia Kupában Adrian Drăgan lett az első Norbert Maior és Bogdan Tălăsman előtt. A csíkszeredai Adrian Teslovan–Cseh Vajk Imre páros kiesett, a harmadik szakaszon technikai problémáik adódtak. A Suzuki Kupában Vlad Cosma lett az első, megelőzve Alexandru Ardeleant és Horia Chiriguţot.

A bajnokság utolsó szakasza következik, az október 8–10. között Székelyudvarhelyen és környékén rendezendő a Hargita Gyöngye Rali.

Jászvásári Rali, végeredmény: 1. S. Tempestini–D. Pulpea (Ford Fiesta R5) 1:08:21.5, 2. M. Tempestini–A. Avram (Ford Fiesta R5) +2:19.3, 3. Szabó G.–Borbély K. (Mitsubishi Lancer Evo IX) +2:38.1, 4. Keleti E.–Csomortáni B. (Mitsubishi Lancer Evo IX) +3:27.5, 5. M. Mihalache–Soos J. (Mitsubishi Lancer Evo IX) +3:47.7, 6. D. Gîrtofan–T. Marza (Skoda Fabia S2000) +3:48.3.

Az összetett állása: 1. S. Tempestini 155 pont, 2. Szabó G. 90, 3. Keleti E. 88,4, 4. M. Tempestini 79, 5. B. Marişca 74,4, 6. D. Gîrtofan 70,2.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!