Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Magyar Filmnapok Csíkszeredában is

Szőcs Lóránt 2013. szeptember 30., 18:21 utolsó módosítás: 2013. szeptember 30., 18:50

Idén Csíkszereda is a Filmtett portál szervezte Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok rendezvény egyik helyszíne. Október 4-től 6-ig a Csíki Székely Múzeumban lehet megtekinteni az utóbbi évek magyar filmtermését.

Mindhárom nap lesznek rövidfilmek, pénteken 17 órától erdélyi alkotásokkal indul a filmvetítések programja, ezt követően a Primanima fesztivál legjobb animációs filmjeit láthatják az érdeklők. Fliegauf Benedek Csak a szél című játékfilmjével zárják az első napot.

Szombaton délután magyarországi alkotók rövidfilmjeit vetítik. Aki elszalasztotta a TIFFSzeredán az Aglaja című filmet, szombat este láthatja a Deák Krisztina által rendezett történetet, melyben egyik főszerepét Bogdán Zsolt alakította. Még egy „nagyjátékfilmet” vetítenek a második napon, Prikler Mátyás Köszönöm, jól (Ďakujem, dobre) c. alkotását.

Vasárnap délelőtt 11 órától a gyerekek örömére a Tüskevárat vetítik, Fekete István népszerű regényét Balogh György filmesítette meg. 17 órától rövidfilmeket nézhetnek meg az érdeklődők, este pedig két játékfilmet tűznek műsorra: Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim, továbbá Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című alkotásokat vetítik.

Részletes információkat itt találnak. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS