Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kétnapos kincskereső biciklitúra a Nemere útján

Bencze Melinda 2014. szeptember 01., 20:12

Kovászna megyében első alkalommal szervez kincskereső biciklitúrát a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 13-14. között a Nemere útján. Az eseményre minden biciklizni vágyót szeretettel látnak.

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy első alkalommal kerül megszervezésre ez, a megyében egyedülálló rendezvény. Mint magyarázta, nincs tudomásuk arról, hogy ebben a régióban bárki szervezett volna ilyen jellegű kétnapos kerékpártúrát. A versenyre három vagy négy fős csapatok jelentkezhetnek, kiválaszthatják csapatuk nevét, korhatár pedig nincs. Egyetlen feltétele a nevezésnek, hogy legalább egy nagykorúnak kell lennie minden csapatban. Amennyiben a túrán valaki részt venne, de nem tud külön csapatot alakítani, a szervezők erre a problémára megoldást nyújtanak, ugyanis ezeket a személyeket beosztják egy-egy hiányos csapatba. Az első két helyen végző csapatot 200 lej értékű nyereménnyel jutalmazzák.

„A rendezvény célja különben, hogy növeljük a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal” – magyarázta Ráduly Attila, aki hozzátette, hogy ezúttal nem kimondottan a gyorsaság számít, hanem az útvonalon elhelyezett feladatok helyes megoldása, valamint a kincsek feltárása.

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy minden versenyzőnek szüksége van egy fényképezőgépre vagy okostelefonra, izolírra és hálózsákra, ugyanakkor a résztevőket arra kérik, hogy ne hagyják otthon a kalandvágyukat, kreativitásukat, valamint logikus gondolkodásukat. A versenyzők számára biztosítva van a szombat esti vacsora, illetve a vasárnapi reggeli, csomagolnak szendvicseket is a túra idejére, valamint az ikafalvi szálláshelyre való, nagyobb csomagok elszállítását is elvállalják. Az indulás szombaton a kézdivásárhelyi Sportcsarnoktól történik, első nap érintve Futásfalvát és Ikafalvát, majd második nap az Ikafalva, Csernáton, Albis, Márkosfalva, Martonfalva, Hatolyka, Szentkatolna és Kézdivásárhely útvonalon tekernek a versenyzők.

Jelentkezési határidő szeptember 8-a, nevezni és további részleteket kapni a 0766-611066 telefonszámon, valamint a zoldnapegyesulet@gmail.com elektronikus postacímen lehet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS