Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hatodik alkalommal szervezik meg a Hóbulit

Bartos Lóránt 2011. február 04., 10:39 utolsó módosítás: 2011. február 04., 15:07

Kézdivásárhely polgármesteri hivatala, a KSE sí- és hódeszka szakosztálya és a Zöld Nap Egyesület közös szervezésében szombaton, február 5-én kerül sor a hagyományos bálványosi Hóbulira. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is gyalogtúrára, sí-, hódeszka-, illetve szánkóversenyre lehet benevezni.

Hatodik alkalommal szervezik meg a Hóbulit
galéria
Fotó: Bartos Lóránt

Hatodik alkalommal kerül sor Bálványosfürdőn a hagyományos hóbulira. Szombaton tíz órakor a Vigadó elől indul autóbusz Bálványosfürdőre, a megnyitót a szokásos színhelyen, a Gorgán, azaz a Csiszár felőli részen tartják 11 órakor, majd kezdődnek a különböző versenyszámok. Iratkozni a megnyitó után lehet és az első versenyszámok délben kezdődnek. Elsőként a sí szerelmesei mutathatják be a tudásukat, szlalomozás keretén belül. Külön versenyeznek a különböző korosztályok, s azon belül a szebbik és az erősebbik nem tagjai is. Fél kettőkor az extrém sport kedvelőié a terep, ugyanis a hódeszkások siklanak le a művárt körülölelő természetes amfiteátrumban. 15 órakor már a mentősök is fokozottabb figyelemmel kell kövessék a versenyt, ugyanis bemutató veszi kezdetét, amelynek keretében úgy a bátrabb hódeszkások, valamint a síezők ugorni fognak az erre a célra kialakított pályán. A hóbuli versenyszámaira benevező nyerteseket 16 órakor díjazzák és a rendezvény 17 órakor véget is ér. Az időjárási viszonyoktól függően a szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Hóünnep Kommandón is

Február 5-6. között ismét megszervezik Kommandón a Hó Ünnepet. Szombaton 10 órától lehet jelentkezni a sportversenyekre, szánkózástól snowmobilozásig sok kategóriában. Este 20 órai kezdettel bálra is sor kerül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb