Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
15 332
+66
Maros megye
41 796
+128
Kovászna megye
13 684
+6
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2022. 01. 16.
Összes eset
1 903 428
+7595
Elhunytak
59 240
+28
Gyógyultak
1 776 122
+0
Járványhelyzet számokban

Góbéságok a nagyvilágban – Esős évszak és búvárkodás

Bálint Kinga Katalin 2014. február 28., 17:09 utolsó módosítás: 2014. február 28., 17:31

Az indonéz szigetvilág feltérképezéséről szólt Szabó Zoltán, azaz Kobra, a székely fekvőbringás utóbbi egy hónapja. A világutazónak az egzotikus világ szegényebb és előkelőbb részeibe is sikerült eljutnia, az Egyenlítőn túlra – több napot töltött Balin is –, jelenleg pedig búvárkodni tanul Gili Air festői szigetén.

Góbéságok a nagyvilágban – Esős évszak és búvárkodás
galéria

A Góbé termékcsalád által támogatott bringás immár több mint nyolc hónapja karikázik a nagyvilágban, kalandjairól blogján is folyamatosan tájékoztatva az útját követőket. Az előző hónapokban nem volt ritka, hogy napi száz-százhúsz kilométert tett meg két keréken. Az utóbbi hetekre tervezett lazább, „Kobra-barát” programja sem volt mentes izgalmaktól, viszontagságoktól és bosszúságoktól, mivel sikerült kifognia Indonézia esős évszakját. A zord időjárás olykor meglehetősen nehezítette utazását, a Jáva szigetén fekvő Dzsakartába pedig január végén, közvetlenül az ott dúlt hatalmas árvíz után ért el.

Kaotikus forgalom

„Hajóm sötétedés előtt ért be a kikötőbe. BéBikével vártunk, míg kiürült a hajótest, és a végén szálltunk le. Brutális forgalom fogadott a gyengén világított utcákon. A hírektől megijedve inkább a főutat választottam, nehogy véletlenül megrekedjek valamelyik mellékutcában. Gödrös utcákon könyököltem magam előre a motorosok között, szemből is jöttek az utca mindkét részén, néha kivilágítatlanul, Katmandut juttatva eszembe. Egy fekete macska rám várt, és amint észrevett, keresztülrohant előttem, rá tíz percre kiugratott elém egy kivilágítatlan motoros. Én ügyesen reagálva fékeztem, de a hátam mögötti motoros már elkésett, és megtaszított hátulról. Ebben a forgalomban nincs mit tenni, tekerek és röhögök. Muszáj megbíznom másokban.

Egy pozitívum van ebben az embertelen világban, hogy eszembe juttatja kicsi városom, és hogy milyen szerencsések vagyunk” – számolt be az árvíz utáni fejetlenségről Kobra. Több helyen kifejtette egyébként, a forgalomra a fejetlenség jellemző, ez pedig máskor is sodorta veszélyes helyzetekbe: „Az úton rengeteg az autó, nagy a zsúfoltság, közvetlenül mellettem húznak el. Nagyon veszélyes, szembejönnek a buszok, és ilyenkor kénytelen vagyok lehúzódni, néha leugratni az aszfaltról” – írta másutt.

A motorbicikli a családi jármű

Az emberek többnyire motorbiciklivel közlekednek az indonéz szigeteken: gyakran látni húsz-harminc éves, feljavított motorokat, házilag készített csónakokkal felszerelve. „Itt a motorok a családi járművek, nem ritka, hogy apuka, anyuka két-három gyerekkel szorul a robogón” – mesélte Kobra.

Az indonéz szigetek lakói egyébként barátságos, közvetlen arcukat mutatták Kobra felé. A szokatlanul magas fehér ember furcsa járgányával ott is különleges látnivalónak számít, így előfordul, hogy egy iskola előtt elhaladva a teljes diákközösség megcsodálja. „A falusi iskolából minden gyerek kirohant érkezésemre, épp úgy, mint mi annak idején Ceaușescu érkezésére, egyforma ruhában és cipőben” – állapította meg az udvarhelyi fekvőbringás.

A helybéliekkel számos pozitív tapasztalata volt: mecsetekben éjszakázott, ingyen vagy nagyon olcsón – 1–2 lej értékben – jutott kiadós, egzotikus ebédhez. Mint elmondta, felszedett néhány kilót az út további részéhez, és igyekszik minden jellegzetes étket megkóstolni. Így jutott hozzá például egy jellegzetes helyi palacsintaszerű ételhez, melyet csokival és kávéval kínálnak, de kipróbált egyebek mellett egy es-dawet-hitam nevű különlegességet is, amelyet bizonyára nem sokan kóstolnának meg. „Ebből csak a jeget ismertem fel, és talán a békalárvát az aljában. Ilyen ízt még nem éreztem, nem is tudom semmihez hasonlítani, de hideg volt. A kaja nagyon olcsó, egy lej értékben három zöldséges gombócot adnak, olajban kisütve, két lejért rendes adag rizses ételt lehet venni” – részletezte tapasztalatait Kobra.

Variációk koldulásra

Nem mindenütt fogadták azonban barátsággal: előfordult, hogy épp egy mecsetnél utasították el. „Az imám nem támogatta ötletem, hogy ott aludjak, mert veszélyes. Ez volt itt az első alkalom, hogy elutasítottak, a szemén látszott, hogy ne gyűjtsem a baját csövezéssel.” Ugyanazon a napon egy másik mecsetben készségesen vendégül látták. „Jó példa volt ez arra, hogy bár egyforma a Korán és akár a Biblia is, de az ember az, aki értelmezi. A jelen embere hatásosabb tud lenni, mint a múlt Mohamedje vagy Krisztusa” – állapította meg a székely világutazó.

Egy másik tapasztalata az volt, hogy az elárusítók olykor csalnak a visszajáró tekintetében, és rengeteg a potyaleső is. „Az utak szélét mindenütt az árusok jelölik. Mindent árulnak, amit el lehet képzelni. Amint kezd cseperegni az eső, nyomják ki az esőkabátokat eladásra. A kedvencem a vízszivattyú-felhozatal volt az árvíz miatt” – írta egyik bejegyzésében. „A turistaváró részeken érződik a pénzvágy. Például nem annyira segítőkészek: egy helyen szállást kerestem, és egyből volt tíz jelentkező, aki el akart vezetni egy drága szállásra. Kérdeztem, merre találom, ekkor már nem segítettek. Ebből élnek, és nem akarnak lemondani a megélhetőségüket jelentő ügyintézésről” – írta le a helyzetet Kobra.

Felhívta a figyelmet még egy érdekes jelenségre: „Egy fickónak van saját sorompója, és amikor jön a vonat, lezárja az utat. Ezért a szolgáltatásáért természetesen várja az adományokat. A kisebb utcáknak a főútra vezető kihajtójánál vannak inkább ilyen rendészek. Amikor felgyűl a forgalom a kis utca felől, kilépnek ezek a főútra, leállítva a forgalmat, így elindulhatnak kifelé. Az ablakból nyújtják ki nekik a pénzt, úgy kell elképzelni, mint a Nyugatiban, amikor a kéregetők helyet mutatnak, segítve a parkolást” – írta Kobra.

Látogatás a Bromo vulkánnál

A lazább program eredményeképp nyert szabadidőt – no meg a vízumhosszabbítás miatt beiktatott kényszerpihenőket – Kobra mindenütt igyekezett hasznosan tölteni. Az ananász- és teaültetvények tarkította egzotikus táj, a másféle világ nyújtotta rengeteg újdonság, a számos barátságos arc feledtette vele korábbi honvágyát is. „Olykor nagyon hiányzik az otthonom, ilyenkor elhatározom, hogy ha hazaérek, többet nem mozdulok ki Udvarhelyről. Viszont amikor újabb álmok születnek meg a fejemben, az agyam felpörög, a szívem elkezd zakatolni, és már el is felejtettem fogadalmam” – vallotta be Kobra.

Ahol csak tehette, ellátogatott a múzeumokba: például Balin, a művészetéről híres Denpasarban, illetve Jogdzsakartában, ahol a szultáni palotát és egy éppen ott zajló előadást is megtekinthetett. Az egyik legemlékezetesebb élménye azonban a Bromo vulkánnál tett látogatás volt: „Hatalmas vulkáni kúpok, gőzölgő kráter és holdszerű táj sejteti a föld erejét. Első alkalom, hogy ilyet látok. A nap már lenyugvóban van, csak nézek a messzeségbe, és hatalmas hálát érzek, hogy itt lehetek” – írta le a földöntúli érzést az udvarhelyi fekvőbringás, ám hozzátette, prózai tényezők is színesítik az összképet: „Közelebb érve árusok és lovasok remélnek bizniszt a turistáktól” – jegyezte meg.

A zene mint közösségformáló erő

A másik legkellemesebb élménye a Batam-szigeten élő fiatalok már-már hagyományszerű esti éneklése volt, melybe többször is volt alkalma bekapcsolódni. Egy ilyen alkalmat ekképp írt le: „Több helyről gitár hangja és éneklés hallatszik. 25–30 éves, házasság előtti fiúk verődtek össze, akik nemrég értek haza a munkából. Csillagos az ég, hűvös szellő hordozza a kanális bűzét, de ez nem zavarja az itt lakókat. Egyszerűen gitároznak és énekelnek kedd este. Nem az almási barlangnál, nem a hétvége miatt… csak úgy, mert jól érzik magukat. Amint észre vettek, odahívtak. Tudom, nem nyernének felvételt a Palló Imre zenesuliba a tudásukkal, de engem csodával ajándékoztak meg. Olyan természetes volt számukra az éneklés és többi ott lakónak is, mint nekünk a tévé bekapcsolása.”

„Az ilyen korú fiúknak itt még nincs szerelmi kapcsolatuk, valószínűleg ez az oka a szenvedélynek, ahogy énekelnek. Bármilyen szegénységben is éljen az ember, valahogy megtalálja módját a boldogságnak. Sokáig hallgattam éneküket, és boldog voltam, hogy részem lehetett ebben az egyszerű szépségben” – számolt be az utazó.

Búvárkodik a góbé

Kobra jelenleg Gili Air szigetén tartózkodik, és egy régebbi fogadalmát teljesíti: búvároktatáson vesz részt. „A part tényleg olyan, mint a fotókon, és a homok is fehér, az óceán vize meleg és átlátszó. A szigeten keresztülbiciklizni tizenöt perc. Pálmafák alatt meghúzódó, fából rögtönzött éttermek vannak itt, mintha csak a hétvégi vásárra jöttek volna. A hangulat is hasonló, az év minden napján. Sétáltam mezítláb a fehér homokon, lebegtem az átlátszó vízben, visszatartottam lélegzetem sokáig, hogy most álljon meg az idő. Felfogadtam még a tibeti hidegekben, hogy ha sikerül elérnem ezeket a szigeteket, akkor elvégzem a búvártanfolyamot. Érdeklődtem, hogy működik ez a víz alatti felfedezés, mert nekem, hegyi embernek ismeretlen ez a világ. A tanfolyam ideje három nap, a tananyag egy könyv angolul – nem székelyek a célközönség –, és az ára 315 dollár. De ez egy fogadalom, amivel tartozom Kobrának” – magyarázta döntését.

A tanfolyam után Ausztrália felé folytatná kétévesre tervezett útját, melynek hamarosan 18 ezredik kilométerét is megteszi bringán. Az ausztrál vízum megszerzése azonban nem egyszerű, megítélésére még vár. A fekvőbringás világutazó további útjáról hamarosan ismét tudósítunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport