HIRDETÉS

Isten áldása hullott a ballagókra

Iochom Zsolt 2013. június 02., 17:03 utolsó módosítás: 2013. június 02., 17:47

A gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium végzős diákjai búcsúztak vasárnap az alma matertől.

Fotó: Kristó Róbert

A két nappali tagozatos osztály hatvan diákja reggel kilenc órától részt vett a hagyományos lovas felvonuláson, ezt követően a mintegy negyven esti tagozatos végzőssel és az ünneplő sokasággal az iskola udvarán megtartott szentmisén, amelyet Bátor Botond pálos tartományfőnök celebrált.

A szentmisét követően utoljára szólalt meg az iskolacsengő a végzősöknek, a tizenhatodik ballagási ünnepség köszöntő beszédekkel és a legjobb tanulók díjazásával folytatódott. A végzősöket elsőként Bálint Gergely iskolaigazgató köszöntötte, mondván: ez az iskola egy olyan fundamentum az életüknek, amelyre nyugodtan alapozhatnak. „Az iskola gondos szülőként óvott a bajtól, és adta meg számotokra a hasznos tudást” – hangsúlyozta az igazgató.

A tizenegyedikesek nevében Tankó Beáta és Ambrus Erika búcsúzott a ballagóktól. A végzősök nevében Jánó Emese és Póra Kinga osztotta meg alkalmi gondolatait. Köszönetüket fejezték ki Berszán Lajos pap bácsinak a hit útján való vezetésért, sok munkájáért és türelméért.

Immár hagyomány, hogy minden évben Tiszakécskéről kis névtáblákkal ajándékozzák meg a ballagókat, amelyeket saját kezűleg szögeztek fel az iskola zászlórúdjára. Kiemelkedő tanulmányi eredményeiért Tankó Emőke vehette át a megyei tanfelügyelőség díját.

„Úgy tekintsünk az esőre, mintha Isten áldása hullott volna ránk” – fogalmazott az ünnepség végén Berszán Lajos, az iskola alapítója.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS