HIRDETÉS

Buszbaleset: felbontják a szállítási vállalattal kötött szerződést

Rostás Szabolcs 2017. március 20., 13:06 utolsó módosítás: 2017. március 20., 13:12

Ittas sofőr vezette a dévai Téglás Gábor Gimnázium hétfőn reggel felborult iskolabuszát, a balesetet szenvedett 16 diák közül hármat tartanak bent kórházi megfigyelésre. A tanintézet felbontja a szállítási vállalattal kötött szerződését.

Fotó: Barabás Ákos

A Hunyad megyei középiskolás diákokat szállító kisbusz hétfő reggel borult fel Csernakeresztúron, a Dévát Vajdahunyaddal összekötő úton. Bogdan Niţu, a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a Vajdahunyadról a megyeszékhely felé tartó jármű 61 éves sofőrje a helyszínre kiérkezett rendőröknek azt mondta, hogy a fáradtság miatt elaludt a volánnál, ennek következtében a kisbusz kisodródott és felborult az árokban. Később azonban alkoholteszt alá vonták a buszsofőrt, és a vizsgálat során kiderült, hogy a 61 éves férfi szeszesitalt fogyasztott vezetés előtt: 0,34 mg/l alkoholkoncentrációt mutattak ki a leheletében.

Kocsis Attila Levente, a dévai Téglás Gábor Gimnázium igazgatóját azután értük el telefonon, hogy meglátogatta a vajdahunyadi kórházba beutalt gyerekeket. A tanintézet vezetője elmondta, a hírügynökségi jelentésekkel ellentétben nem 18, hanem 16 tanulót szállított az iskolabusz, közülük tizennégyet szállítottak kórházba a helyszínre kiérkezett mentőautók, illetve a gyerekek szülei.

„A dévai és a vajdahunyadi kórház orvosai egyaránt arról tájékoztattak, hogy a diákok állapota jó és nagyon jó, egyikük sincs veszélyben. A kórházba szállított gyerekek közül hárman maradnak bent megfigyelésre egy-két napot, ők a fejüket fájlalják és szédülnek, de sem a laboratóriumi eredmények, sem a komputertomográfos vizsgálatok nem mutattak ki sérülést, az ijedtségen és horzsolásokon kívül szerencsére nem esett nagyobb bajuk\" – nyilatkozta a Krónikának Kocsis Attila Levente.

Az iskolaigazgató kérdésünkre elmondta, téves az az információ, miszerint az iskolabuszt alapítvány működteti. Megtudtuk, a jármű egy olyan szállítási vállalat tulajdona, amellyel a Téglás-iskola hivatalos szerződést kötött a diákok Dévára szállítása érdekében. „Éppen a nagyobb biztonság érdekében oldottuk meg így a diákok utaztatását, mivel ez az utazási cég az otthonuktól az iskoláig szállítja a tanulókat, akiknek így nem kell csatangolniuk a városban\" – közölte Kocsis Attila Levente.

Az igazgató hozzátette: mivel kiderült, hogy az iskolabusz sofőrje alkoholos befolyásolás alatt vezetett, minden bizonnyal felbontják a céggel fennálló szerződésüket. „Nagyobb felelősségérzetet várunk el egy gyerekeket szállító cég részéről\" – szögezte la a tanintézet vezetője. Kocsis Attila Levente ugyanakkor megerősítette lapunknak, hogy a balesetet szenvedett mikrobuszban utazott Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő fia is. A dévai magyar iskola tizedik osztályos diákja maga értesítette a hatóságokat és a gimnázium vezetőségét a történtekről, miután kijutott a felborult autóbuszból; a tanuló nem igényelt kórházi ellátást.

A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum Hunyad megye egyetlen állami oktatási intézete, amely óvodás kortól az érettségiig anyanyelven biztosítja a magyar diákok elméleti és szakoktatását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS