Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Videopályázat fiataloknak a nemzeti összetartozás napja alkalmából

Székelyhon 2020. május 12., 12:25

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Videopályázat fiataloknak a nemzeti összetartozás napja alkalmából
galéria
Fiatalok a tavalyi budapesti nemzeti összetartozás napi eseményen. Archív Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel.

„Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság »nem hivatalos himnuszának« közismert sorával fordulunk a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, mondjátok el barátaitokkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent Nektek a nemzeti összetartozás” – olvasható a pályázati felhívásban.

A pályázatra 10–25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videoüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

A pályamunkákat két kategóriában várják:

  • videóüzenet;
  • kisfilm.

A fiatalok három korcsoportban jelentkezhetnek: 10–14 évesek, 15–18 évesek, 19–25 évesek korosztálya. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet.

Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa. Jelentkezési határidő: 2020. május 25., éjfél. A pályamunkákat nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a diaszpórából is várják.

A legjobb alkotás mindhárom korcsoportban 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesül,

valamint értékes különdíjakkal jutalmazzák a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotásokat. A legszínvonalasabb pályaműveket 2020. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a nagyközönségnek is bemutatják.

A pályázat célja megemlékezni a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősíteni meg a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat