Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Legendákat vittek színpadra

Simon Eszter 2012. november 18., 17:23 utolsó módosítás: 2012. november 18., 17:38

Szombaton tartották meg a XI. Amatőr Színjátszó Fesztivált a székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Házban. Ezúttal csupán két iskola csapata és két mesemondó vett részt az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Székelyföldi Legendárium készítői által szervezett eseményen.

Elsőként az oroszhegyiek Szent László katonái nevű csoportja az Urusos kút című legendát adta elő. Ezt követően Bokor Beáta A fekete asszony című történetet olvasta fel a Székelyföldi Legendárium kötetből.

A homoródszentpáli Csalóka Péter Színjátszó Csoport egy helyi történetet, a Rab Bíró Gábor legendáját elevenítette meg a színpadon.

Utolsóként Duka Andrea szintén a legendáriumos könyvből olvasta fel a Hős Judit című legendát. A fesztivált egy kiértékelő beszélgetéssel zárták, melynek során az előadásokat a helyi Tomcsa Sándor Színház művésznője, Vidovenyecz Edina és a Székelyföldi Legendárium megálmodója, Fazakas Szabolcs értékelte.

A fesztiválon fellépő két csoport és két mesemondó Legendárium-ajándékcsomagot nyert, és mindannyiukat meghívták, hogy bepillantsanak a Legendárium-rajzfilmek előkészítő munkálataiba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS