Hargita megye: már csak a Madarasin lehet sízni

Hargita megye: már csak a Madarasin lehet sízni

Hargita megyében csak a Madarasi Hargita pályáin lehet sízni, annak ellenére, hogy a megye magasabban fekvő vidékein ismét havazni kezdett – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Székelyhon

2017. március 10., 21:472017. március 10., 21:47

2017. március 11., 11:172017. március 11., 11:17

A környékbeli sípályák működtetője, Sipos Zoltán a hírügynökségnek elmondta, a sípályák állapota kiváló, a hóréteg vastagsága eléri a fél métert is. A Madarasi Hargitán négy pályát alakítottak ki, ezek különböző nehézségi szintűek, kezdők és haladók is találnak számukra megfelelő pályát.

Az idézett forrás szerint pénteken ismét havazni kezdett, és várhatóan megmarad a frissen hullott hóréteg. A Madarasi Hargitán hivatalosan április 8-án ér véget a síszezon.

A hargitafürdői hotel- és panziótulajdonosokat tömörítő Panoráma 1753 Egyesület elnöke, Kristály Péter az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a havazásnak köszönhetően a hétvégén valószínűleg a Csipike pályán is lecsúszhatnak a téli sportok kedvelői.

Hargita megyében szinte egész péntek délután esett az eső, a hegyvidéken pedig havazott. A rendőrök óvatosságra intik a megyén áthaladó sofőröket, és felkérik őket, hogy vizsgálják meg járműveik műszaki állapotát, mielőtt útnak indulnak. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a hegyvidéken csúszósak lehetnek az utak, éppen ezért arra kérik azokat a gépkocsivezetőket, akik már lecserélték járműveikről a téli gumikat, halasszák el az utazást.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!