Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Hargita megye: már csak a Madarasin lehet sízni

Székelyhon 2017. március 10., 21:47 utolsó módosítás: 2017. március 11., 11:17

Hargita megyében csak a Madarasi Hargita pályáin lehet sízni, annak ellenére, hogy a megye magasabban fekvő vidékein ismét havazni kezdett – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Hargita megye: már csak a Madarasin lehet sízni
galéria

A környékbeli sípályák működtetője, Sipos Zoltán a hírügynökségnek elmondta, a sípályák állapota kiváló, a hóréteg vastagsága eléri a fél métert is. A Madarasi Hargitán négy pályát alakítottak ki, ezek különböző nehézségi szintűek, kezdők és haladók is találnak számukra megfelelő pályát.

Az idézett forrás szerint pénteken ismét havazni kezdett, és várhatóan megmarad a frissen hullott hóréteg. A Madarasi Hargitán hivatalosan április 8-án ér véget a síszezon.

A hargitafürdői hotel- és panziótulajdonosokat tömörítő Panoráma 1753 Egyesület elnöke, Kristály Péter az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a havazásnak köszönhetően a hétvégén valószínűleg a Csipike pályán is lecsúszhatnak a téli sportok kedvelői.

Hargita megyében szinte egész péntek délután esett az eső, a hegyvidéken pedig havazott. A rendőrök óvatosságra intik a megyén áthaladó sofőröket, és felkérik őket, hogy vizsgálják meg járműveik műszaki állapotát, mielőtt útnak indulnak. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a hegyvidéken csúszósak lehetnek az utak, éppen ezért arra kérik azokat a gépkocsivezetőket, akik már lecserélték járműveikről a téli gumikat, halasszák el az utazást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
7 HOZZÁSZÓLÁS
Legnézettebb