Keréklovagok Tündér Ilona völgyében

Keréklovagok Tündér Ilona völgyében

Fotó: Gligor Róbert László

A hétvégén motoros találkozót rendezett a marosvásárhelyi Auld Cut MC Szeklerland motoros szervezet: az ország „keréklovagjait” Tündér Ilona Völgyébe hívták meg.

Gligor Róbert László

2012. szeptember 03., 18:102012. szeptember 03., 18:10

2012. szeptember 03., 18:242012. szeptember 03., 18:24

Motorkerékpárok pörgése, püfögése töltötte be a jobbágyfalvi táborhelyet: az ország szinte minden sarkából és Európa több országából is érkeztek a „két keréken száguldó élvezet rabjai”. Az első táborlakók pénteken délben érkeztek, azután vasárnap délig folyamatosan gurultak be a járgányok a völgybe. Volt ott minden méretű és típusú motorkerékpár, de a legtöbb a Honda, Kawasaki, Yamaha volt. De hogy az amerikai ipar se maradjon szégyenben, két eredeti Harley-Davidson is megjelent. És persze, olyan régi márka is volt, mint a Triumph. A „csorda” egyedeinek értéke 500 eurótól 20 ezer fölé ugrott. Meg is csodálták, szemügyre is vették egymás példányait a tulajdonosok, aztán közelebbi ismerkedés, beszélgetés kezdődött az Itatóban és környékén. Több klub tagjait is láthattuk, mint a marosvásárhelyi Tekergő Lovagok, a csíkszeredai Lázadó Farkasok, de itt voltak az udvarhelyiek, kézdiek is. Senki sem hiányozhatott, aki „számított”. Sör volt untig, az éhesek a háziak gulyását kóstolhatták meg vagy kolbászt, miccset, zsíros kenyeret, hamburgert választottak. Este nem hiányzott a tábortűz, éjszaka pedig a bulizás. Persze, belefért egy kis ping-pong, ügyességi versenyek is, mint a kötélhúzás, késdobálás (hivatalosan „bicskadonyigálás”). A gyerekek is kinyargalhatták, kihancúriozhatták magukat a tanyán, és volt olyan kisember, aki vasárnap nem akart hazaindulni, amikor már a többség nyeregbe szállt és kipöfögött a völgyből. Egy olyan résztvevő is akadt, aki nagy „bánatában” itt felejtette a motorbiciklijét!!!

Vad parti a szép idők emlékére

„Redneck party”-t hirdettek meg a hétvégére – mondta el lapunknak a marosvásárhelyi Nagy Botond szervező. Olyan vad partit szerettek volna, amilyen az 1990-es évek elején volt, amikor csak tábortűz és néhány gitár mellett töltötték el az időt, és ennek különleges hangulata volt. Ám lassan mindez ”kiművelődött”, beszivárgott a „showbiz”: nagy nevű együttesek koncertje, tűzijáték, és igzi megapartik lettek. Ám évek múltával csak a nevek maradtak, a közönség „ elkopott” a nagy hírnevű találkozókról. Egyre többen a régi időket szeretnék, ezért is választották a szervezők Jobbágyfalvát. Két éve tartottak itt már egy privát találkozót, és tetszett nekik a hely, a félig vad természet, ahol megvannak mégis az alapfeltételek: szálláshely, mosdók, ellátás, villanyáram.

Mivel az előző két vármezői találkozót elverte az eső, most időpontot és helyszínt váltottak a szervezők, amiért rengeteg pozitív visszajelzés is érkezett, és aki tehette, nem hagyta ki ezt a hétvégét. Nem szerveztek semmilyen kötött programot, koncertet vagy motoros versenyt, a lényeg a találkozáson, ismerkedésen és a sör melletti beszélgetésen, bulizáson volt. Sokan eljöttek Maros, Hargita, Kovászna és Brassó megyéből, voltak szilágyságiak, medgyesiek is, de Bukarestből is szép számban jöttek, és Moldovából is néhányan. De természetesen más országokból is érkeztek testvérek: Magyarországról, Olaszországból, Ausztriából és Németországból. A szervezők kicsi találkozónak tervezték a hétvégit, mégis 250-300 közötti személy fordult meg, tehát szinte közepes méretűnek is nevezhető. A legfiatalabb motoros a hét éves Krisztián volt, aki Erdőcsinádról jött és mindenki felfigyelt rá.

„Hazahúz a szívem”

Lackó Béla  tíz éves korától, 1990 óta Ausztriában él. Egyrészt a rokoni, baráti kapcsolatok miatt látogat haza, másrészt a táj vonza a marosvásárhelyi születésű férfit: új hazájában is vannak motoros versenyek, de másak a feltételek és nem ilyen a táj. Ugyancsak a szíve húzza haza az ugyancsak vásárhelyi származású Nagy Csongor Leventét is, aki sokáig Olaszországban élt, jelenleg Berlinben tartózkodik. A család többször is, ő viszont évente csupán egyszer jön haza, de a rokoni látogatások mellett mindig betervez legalább egy motoros találkát is.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 02., csütörtök

Több mint fél éven át zsarolták falustársai az idős férfit

Tizenkétezer lejjel és ezerkétszáz euróval „gazdagodott” két Szépvíz községi fiatal. A pénzt egy idős helyi férfit múlt év júliusa óta zsarolva szerezték.

Több mint fél éven át zsarolták falustársai az idős férfit
2017. február 28., kedd

Bikaütéssel búcsúztatták a mulatozás időszakát

Hagyományos bikaütést tartottak Kászonaltízen: a jelentős múlttal rendelkező eseményt minden évben húshagyókedden szervezik meg, majd az éjfélig tartó mulatozás után „eltemetik a telet és a vígságot, hogy minden ember lásson munkához”. 

Bikaütéssel búcsúztatták a mulatozás időszakát
2017. február 27., hétfő

Harmincezer lejre bírságolták a kászonaltízi önkormányzatot

A környezetőrség is ellenőrzést tartott a kászonaltízi önkormányzat által működtetett, fúrt kútból származó vízzel kapcsolatosan. Mivel a szolgáltatás nincs engedélyeztetve, és a szennyvíz belefolyik a Kászon-patakába, 30 ezer lejes bírságot szabtak ki.

Harmincezer lejre bírságolták a kászonaltízi önkormányzatot
2017. február 23., csütörtök

A csíkrákosi Községházára is nemet mondott a törvényszék

Még egy csíki településen kell eltávolítani a Községháza feliratot a polgármesteri hivatalnak otthont adó épületről – a Hargita Megyei Törvényszék ítélete ezúttal Csíkrákos polgármesterét kötelezi erre. A községvezető azt mondta, fellebbezni fognak.

A csíkrákosi Községházára is nemet mondott a törvényszék
2017. február 22., szerda

A gyilkosság miatt továbbra is félelem uralkodik Almáson

A múlt év végén történt gyilkosság óta még mindig nagy a félelem Homoródalmáson – jelentette ki a település polgármestere a Területi Közrendi Hatóság első ülésén. A rendőrség és a csendőrség képviselői támogatásukról biztosították a tisztségviselőt.

2017. február 22., szerda

Korszerű helyiségeket vehetnek használatba

Pontot tettek Csíkpálfalva több éves infrastrukturális beruházásának végére: a községi utak felújítása után befejezték a pálfalvi és delnei kultúrotthonok felújítását, bővítését, valamint elkészült a delnei napközi otthonos óvoda is.

Korszerű helyiségeket vehetnek használatba
2017. február 21., kedd

Emlékközpont létesül az egykori öregotthon épületében

Székely határőr emlékközpontot hoznak létre Szépvízen a szocializmusban még öregotthonként működő épületben, miután befejezik annak felújítását. Idén az épület tatarozása és a történelmi visszatekintő anyaga készül el. A központot jövőben rendeznék be.

Emlékközpont létesül az egykori öregotthon épületében
2017. február 20., hétfő

Háromszázezer eurót költhetnek a szennyvíztisztító bővítésére

Elkezdődhet idén a nyikómalomfalvi szennyvíztisztító állomás bővítése, miután a farkaslaki önkormányzat sikeresen pályázott a korszerűsítéshez szükséges összegre.

Háromszázezer eurót költhetnek a szennyvíztisztító bővítésére
2017. február 10., péntek

Megoldást keresnek a vízhiányra

A vízhiányt tartja a legnagyobb problémának István Adrián székelyderzsi polgármester. Az elmúlt fél évben az elődje által megkezdett projekteken dolgozott. Ezek közül az egyik legfontosabb az akadozó ivóvíz-szolgáltatás. 

2017. február 10., péntek

Megoldást keresnek a vízhiányra

2017. február 09., csütörtök

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd

Negyedik alkalommal tartanak kolbászfesztivált Csíkszentmiklóson szombaton.

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd
Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd
2017. február 09., csütörtök

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!