HIRDETÉS

Lovasjárőrök teljesítenek szolgálatot Zetelakán

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 10., 14:46 utolsó módosítás: 2017. szeptember 10., 14:48
HIRDETÉS

Polgárőr-találkozót szerveztek a zetelaki falunapok részeként szombaton, immár második alkalommal.

Fotó: Pál Árpád

A szervezők célja az volt, hogy bemutassák a polgárőrség tevékenységét, valamint példát mutassanak olyan települések számára, ahol nem működik hasonló kezdeményezés. A Zetelaki Ifjúsági Fórum rendezte falunap égisze alatt megtartott találkozó délelőtt tíz órakor fórummal kezdődött, amelyre meghívást kapott Zetelaka vezetősége, a székelyföldi polgárőrségek, Heves megye polgárőrsége, az állami, illetve a székelyudvarhelyi helyi rendőrség, parlamenti tagok és a környékbeli polgármesterek, valamint Heves megye rendőrkapitánya, illetve a magyarországi Országos Polgárőrszövetség elnöke. A megbeszélés eredményesen zárult, hiszen a polgárőrök ígéretet kaptak a Hargita megyei önkormányzat részéről, hogy

mindent megtesznek annak érdekében, hogy a polgárőrök megfelelő jogi háttérrel rendelkezzenek, és törvényes keretet biztosítsanak számukra.

HIRDETÉS

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke további kerekasztal-megbeszélésre hívta a polgárőrségek vezetőit – közölte Gergely István, a zetelaki egység vezetője.

Fotó: Pál Árpád

A polgárőrnap a futballpályán folytatódott, ahová rendezett sorban vonultak a polgárőrök motorral, lóháton, gyalogosan és járőrautóikkal. Elsőként Nagy Attila, Zetelaka polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd megköszönte a polgárőrök munkáját, amely által biztonságban érezhetik magukat a helybéliek. Köszönetét fejezte ki továbbá a polgárőrség helyi és határon túli támogatóinak. Megtudtuk, a szakmai támogatás mellett a Heves Megyei Polgárőrszövetség és a magyarországi Országos Polgárőrszövetség egy hőérzékelő kamerával ajándékozta meg a zetelakiakat, amely nagy segítséget nyújt a járőrök munkája során.

Fotó: Pál Árpád

A továbbiakban Gergely István is felszólalt, kiemelve, büszke arra, hogy a járőrök vezetője lehet, hiszen a „polgárőrök munkája hatalmas áldozat”.

A polgárőrnap újdonsága a lovasjárőrök bemutatkozása volt, akik ezután napközben teljesítenek szolgálatot Zetelakán.

A helyiek egyébként az utánpótlásról is gondoskodtak, a járőrök gyerekei vonultak fel, akik a jövőben szeretnének – szüleik példáját követve – szolgálatot teljesíteni. A program folytatásában a székelyudvarhelyi helyi rendőrség kutyás bemutatója következett, majd vetélkedők, versenyek, az Ezüstfenyő néptánccsoport műsora, este pedig a Friday Rehab koncertje zárta a napot.

Fotó: Pál Árpád

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS