HIRDETÉS
Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 28., csütörtök

Erre is képes a tudomány: délután is suliba csalja a gyerekeket

Ez gáz! címmel látványos fizikai kísérleteket láthattak a gyerekek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium dísztermében csütörtök délután.

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 25., hétfő

Ösztöndíj Verestóy alapítványától

Kihirdették a Dr. Verestóy Attila Alapítvány tanulmányi ösztöndíjpályázatának nyerteseit. Az alapítvány idén huszonnégy középiskolást támogat havi 250 lejes ösztöndíjjal, tizenhét egyetemista pedig havi 400 lejt kap tíz hónapon át.

HIRDETÉS
Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 21., csütörtök

Ízes lekvárok, finom szörpök egy helyen

Immár kilencedik alkalommal szervezi meg a Civitas Alapítvány az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált, melynek idén társrendezvénye lesz az Erdélyi Táncháztalálkozó. A péntektől vasárnapig tartó eseményre ízekben és zamatokban gazdag programokkal várják az érdeklődőket Udvarhelyen.

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 20., szerda

Több tucatnyian már átélték, mit csinál a helyi rendőrség a törvénytelen szemetelőkkel

Az illegális szemétlerakás elleni akciójuk kezdete óta már harminchat alkalommal büntetett a székelyudvarhelyi helyi rendőrség a vonatkozó előírások megsértése miatt. A jövőben bővítenék a hulladéktárolók mellett felszerelt mobil térfigyelő kamerák számát.

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 15., péntek

Ritkán látunk ekkora pityókát

Majdnem egy kilogrammosra nőtt krumpli is akad egy székelyudvarhelyi olvasónk, Ferencz Albert idei pityókatermésében.

HIRDETÉS
Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 13., szerda

Két évtizedre tekintenek vissza a borókások

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepeli a székelyudvarhelyi Boróka Néptáncegyüttes a hétvégén. Az együttes nemzetközi hírnévnek örvend, Európa-szerte több mint tíz országban léptek már színpadra.

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 10., vasárnap

Lovasjárőrök teljesítenek szolgálatot Zetelakán

Bemutatkoztak a hétvégi polgárőr-találkozón a zetelaki lovasjárőrök, akik a tervek szerint napközben teljesítenek szolgálatot a községben. A jövőben ugyanakkor megfelelő jogi hátteret kívánnak adni a polgárőrségnek, törvényes keretet biztosítva számukra.

Vigh. M. Zsófia 2017. szeptember 06., szerda

Más balesete miatt kell eljárniuk a kárrendezést

Egy haszongépjármű és egy terepjáró ütközött össze július 14-én Székelyudvarhelyen a Tamási Áron és a Wesselényi utca kereszteződésében. A baleset következtében megrongálódott kerítést azóta sem javíttatta meg senki – panaszkodott a kárral maradt lakó.

HIRDETÉS
Vigh. M. Zsófia 2017. augusztus 31., csütörtök

Még tart a felvételi a MÜTF-ön

A székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központ őszi felvételi időszaka még tart, és számos ingyenes hely is várja a jövendőbeli hallgatókat. Négy szakot indítanak a következő tanévben.

Vigh. M. Zsófia 2017. augusztus 30., szerda

Kitartott kóbor macskák

Visszatérő gond a lakótelepek környékén tanyázó kóbor macskák jelenléte. Szakemberek szerint a probléma forrása az, hogy a háztartásokban élő macskák többségét nem ivartalanítják, s mivel ezek az állatok évente többször is kölykeznek, a „felesleges” utódoktól a többség igyekszik megszabadulni.

Vigh. M. Zsófia 2017. augusztus 30., szerda

Kopott, hepehupás, elállják, de az udvarhelyieké

Egyesek parkolóként, mások sétányként használják a bicikliseknek kialakított sávokat Székelyudvarhelyen. A meglévő kerékpársávok egyébként sincsenek a legjobb állapotban, a legtöbb helyen lekopott a sárga festék, alig látható, ráadásul a biciklizők útját folyamatosan elállja valami, valaki.

HIRDETÉS
Vigh. M. Zsófia 2017. augusztus 28., hétfő

Az eget kémlelték, mert most a legérdemesebb

Csillagvizsgálatot szervezett a Kerekerdőn a Romániai Magyar Cserkészszövetség udvarhelyi körzete pénteken, a résztvevők az Erdélyi Magyar Csillagász Egyesület két tagjának segítségével megismerkedhettek a csillagászat tudományával. A felnőttek az egész éjszakát a szabadban töltötték.