HIRDETÉS

Kamerákat készülnek kihelyezni a megyei utak mentén

Székelyhon 2017. augusztus 18., 18:20 utolsó módosítás: 2017. augusztus 18., 18:21
HIRDETÉS

Megfigyelő kamerákat helyeztet ki a Hargita megyei önkormányzat a megyei utak mentén. A kezdeményezéssel az a céljuk, hogy a településeken növeljék a közbiztonságot, illetve segítsék az elöljárókat, hatóságokat az olyan problémák megoldásában, mint a falopás vagy egyéb javak eltulajdonítása, a balesetek körülményeinek tisztázása.

Havas út Bögözben. A hóeltakarítás is követhető lesz a kamerákkal. Archív Fotó: Veres Nándor

A megyeit tanácsnál már megrendeltek egy tanulmányt, mely azt hivatott felmérni, hogy pontosan mire van szükség a kamerarendszer-projekthez. Jelenleg a feltérképezés történik, a megyei önkormányzat illetékesei egyeztetnek a polgármesterekkel, hogy hová szeretnének a kamerákat, valamint hogyan képzelik el a rendszer működését. Az eddigi tapasztalat szerint az elöljárók pozitívan állnak az ötlethez. – írják a megyei önkormányzat sajtószolgálatának közleményében.

HIRDETÉS

A kamerarendszer fent említett előnyén kívül hangsúlyozzák még a megyei utak hóeltakarítási és karbantartási munkálatainak követhetőségét – többek között ezt emeli ki Borboly Csaba önkormányzati elnök. Majd télen meglátjuk, hogy ez az intézmény előnyére válik, vagy éppen fordítva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS