HIRDETÉS

Szüszer-Nagy Róbert

2018. február 15., 11:53

Ilyen a kihelyezett munkanap

Óriási lelkesedéssel számolt be a megyei tanács sajtószolgálata, hogy „Hargita Megye Tanácsának munkaközössége kihelyezett munkanapot tartott február 13-án, kedden Gyergyócsomafalván Márton László Szilárd polgármester meghívására”.

A szerkesztőségünkek is elküldött, igencsak hosszas közleményben gyorsan meg is magyarázzák, hogy mi is volt a nagyszámú, százhatvan tagú társaság látogatásának célja:

az intézmény munkatársai személyesen is megtekinthessék a településnek mindazon tevékenységét, amellyel nap mint nap foglalkoznak.

Az egész napos eseményt temérdek fényképpel dokumentálták. A fotókból Borboly Csaba megyeitanács-elnök közel kétszázat meg is osztott saját Facebook-oldalán, hadd lássák a választók, hogy a megyei tanácsnál milyen feltételeknek, kihívásoknak és mennyire feszített tempónak kell megfelelnie a munkaközösségnek.

A felvételek szerint a kihelyezett munkanapon a megyei tanács apraja, nagyja, közép- és felső vezetője odatette a csontot.

Volt, aki bocit vagy lovat munkasimogatott, más a szolgálati disznó levágását követte élénk érdeklődéssel, akinek viszont ezekhez esetleg nem lett volna meg a kellő ereje és lendülete, az kénytelen volt kutyaszánozni, sízni, hogy személyesen mérje fel a dombokat borító hó minőségét.

Az is látható, hogy a hölgyek egy része tojást festett, hiszen azzal is foglalkoznak nap mint nap a vendéglátó településen.

A kimerítő munkanapba, ha nehezen is, de belefért valahogy a szolgálati forralt bor és pálinka fogyasztása is, míg végre asztalra került a munkaebéd.

Fotó: Borboly Csaba/Facebook

A tanácselnök keményen beleállt a munkába, marhákat szemrevételezett, beszédet mondott, tapsolt, ebédelt. Ebben önmagában semmi rendkívüli nincs, ilyesmik a megyeháza falai között is gyakran szerepelnek napirenden. Csomafalván viszont nyeregbe is pattant,

a munkalovaglás során egy fehér pacit ért a megtiszteltetés, hogy a község megoldásra váró problémáiról, a község ügyeiről tájékoztassa a kedves vezetőt.

Jók ezek a képek, mindenki láthatja, hogy a gyeplő jó kezekben van, határozott az előremenés. A fotók arról is meggyőzhetnek minden kétkedőt, hogy igenis, a megyei tanács intézménye nagy létszámmal, bátran néz szembe a terepezések kemény és kényelmetlen kihívásaival.

Nem tudni még, hogy melyik település lesz a következő kihelyezett munkanap boldog házigazdája. Bármelyik is legyen, nem kell különösen aggódnia, a képekből láthatja, hogy mire kell felkészülni. Bajban lehet azonban az a helység, amelyre nem kihelyezett munkanap, hanem szabadnapra betervezett csoportos kirándulás vár. Elképzelni sem lehet, hogy mekkora buli lesz.

HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Bíró Blanka 2018. március 14., szerda

Három medvetámadás volt egy hét alatt Háromszéken

Egy hét alatt három alkalommal támadott a medve Háromszéken. Háziállatokat pusztítottak el, méhkaptárokat tettek tönkre a „megélénkült” medvék.

Antal Erika 2018. március 14., szerda

Világítótest-kollekcióval versenyeznek a vásárhelyiek

A Maros megyei Global Art Production (GAP Art) három tagja, Ştefan Ormenişan, Anca Pora és Török Ilka is benevezett a 2018-as Romániai Elle Decoration-díjra, amelyet március 22-én adnak át az arra érdemesnek.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. március 14., szerda

Gyilkosságig fajult a veszekedés Uzonban

Megölte élettársa édesanyját egy férfi kedden Uzonban. Az előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított ellen bántalmazás miatt is vizsgálatot folytatnak.

Bíró Blanka 2018. március 14., szerda

Kézdivásárhely polgármesterét is megbírságolta a prefektúra a magyar zászlók miatt

Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármestert is 5000 lejre bírságolta szerdán a prefektúra, amiért a magyar nemzeti zászlók mellé nem tűzte ki a román trikolórt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 14., szerda

Sok az új daganatos megbetegedés

Aggasztó adatokat hozott nyilvánosságra a napokban a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság: tavaly kétszázzal több új daganatos megbetegedést fedeztek fel a megyében, mint 2016-ban, és összesen megyeszerte közel húszezer esetet tartanak nyilván. Az új esetek körében vezet a tüdőrák.

Bíró Blanka 2018. március 14., szerda

Megfellebbezi a magyar nemzeti szalagok miatt kirótt bírságot Sepsiszentgyörgy polgármestere

Ötezer lejre bírságolta meg szerdán Kovászna megye prefektusa Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy alpolgármesterét amiatt, hogy magyar nemzeti szalagokkal díszítette fel Sepsiszentgyörgy központját. A prefektus által kirótt bírságot megfellebbezi Antal Árpád.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. március 14., szerda

Az idei legerősebb földrengés következett be szerdán délben

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengést regisztrált az Országos Földfizikai Intézet Vrancea-térségében, szerdán 12 óra 24 perckor – számolt be az Agerpres.

Székelyhon 2018. március 14., szerda

Ugye senki nem gondolta, hogy két nyilatkozattal lejár a sepsiszentgyörgyi magyarzászló-ügy?

A sepsiszentgyörgyi polgármester dacol a román állammal és a kormánnyal, amikor elutasítja, hogy kitűzze a román zászlót a magyar nemzeti ünnepen – véli Alexandru Cumpănaşu, a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) elnöke.

Székelyhon 2018. március 14., szerda

Áradások Csíkszéken is

Csíkpálfalva községben, Csíkszentsimonban valamint Csíkszereda egyes részein is a tűzoltók beavatkozására volt szükség kedden és szerdán a megáradt folyók, patakok miatt, mivel több háztartást is elöntött a víz.

Kosztolányi Kata 2018. március 14., szerda

Bezár a Varázsecset Művészeti Tanoda

Öt év után bezár a székelyudvarhelyi Varázsecset Művészeti Tanoda – jelentette be Facebook-oldalán a tanodát megálmodó és létrehozó Jakab Hunor. A bejegyzésben azonban mégsem tűnik véglegesnek a búcsú.

HIRDETÉS
Vélemény
Szőke László: Székely Székelyföldet, erdélyi Erdélyt!

Lépjünk hátrébb a napi csatazajtól, és tegyük fel a kérdést, mielőtt még mások ...

Kozán István: Nomen est omen

A közösségi portálok rávilágítottak arra, hogy Székelyföldön nemcsak a román nyelv ...

Szőke László: Ha elmennek az ellenfelek is, mondd, mi lesz velünk?

Nehezen tudtam eldönteni, hogy a kedden éjszaka, 63 évesen elhunyt Verestóy Attiláról kell-e írnom, s ...

HIRDETÉS