Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szüszer Róbert

2018. február 15., 11:53

Ilyen a kihelyezett munkanap

Óriási lelkesedéssel számolt be a megyei tanács sajtószolgálata, hogy „Hargita Megye Tanácsának munkaközössége kihelyezett munkanapot tartott február 13-án, kedden Gyergyócsomafalván Márton László Szilárd polgármester meghívására”.

A szerkesztőségünkek is elküldött, igencsak hosszas közleményben gyorsan meg is magyarázzák, hogy mi is volt a nagyszámú, százhatvan tagú társaság látogatásának célja:

az intézmény munkatársai személyesen is megtekinthessék a településnek mindazon tevékenységét, amellyel nap mint nap foglalkoznak.

Az egész napos eseményt temérdek fényképpel dokumentálták. A fotókból Borboly Csaba megyeitanács-elnök közel kétszázat meg is osztott saját Facebook-oldalán, hadd lássák a választók, hogy a megyei tanácsnál milyen feltételeknek, kihívásoknak és mennyire feszített tempónak kell megfelelnie a munkaközösségnek.

A felvételek szerint a kihelyezett munkanapon a megyei tanács apraja, nagyja, közép- és felső vezetője odatette a csontot.

Volt, aki bocit vagy lovat munkasimogatott, más a szolgálati disznó levágását követte élénk érdeklődéssel, akinek viszont ezekhez esetleg nem lett volna meg a kellő ereje és lendülete, az kénytelen volt kutyaszánozni, sízni, hogy személyesen mérje fel a dombokat borító hó minőségét.

Az is látható, hogy a hölgyek egy része tojást festett, hiszen azzal is foglalkoznak nap mint nap a vendéglátó településen.

A kimerítő munkanapba, ha nehezen is, de belefért valahogy a szolgálati forralt bor és pálinka fogyasztása is, míg végre asztalra került a munkaebéd.

Fotó: Borboly Csaba/Facebook

A tanácselnök keményen beleállt a munkába, marhákat szemrevételezett, beszédet mondott, tapsolt, ebédelt. Ebben önmagában semmi rendkívüli nincs, ilyesmik a megyeháza falai között is gyakran szerepelnek napirenden. Csomafalván viszont nyeregbe is pattant,

a munkalovaglás során egy fehér pacit ért a megtiszteltetés, hogy a község megoldásra váró problémáiról, a község ügyeiről tájékoztassa a kedves vezetőt.

Jók ezek a képek, mindenki láthatja, hogy a gyeplő jó kezekben van, határozott az előremenés. A fotók arról is meggyőzhetnek minden kétkedőt, hogy igenis, a megyei tanács intézménye nagy létszámmal, bátran néz szembe a terepezések kemény és kényelmetlen kihívásaival.

Nem tudni még, hogy melyik település lesz a következő kihelyezett munkanap boldog házigazdája. Bármelyik is legyen, nem kell különösen aggódnia, a képekből láthatja, hogy mire kell felkészülni. Bajban lehet azonban az a helység, amelyre nem kihelyezett munkanap, hanem szabadnapra betervezett csoportos kirándulás vár. Elképzelni sem lehet, hogy mekkora buli lesz.

HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Koszorúzás az úzvölgyi temetőben: piros-fehér-zöld a román trikolórtengerben

Avatásra, ünnepre készültek a románok csütörtökön az úzvölgyi katonatemetőben, amihez kellő színezet társult nemcsak zászlók, hanem koszorúk formájában is. Utóbbiakból válogattunk össze egy csokorra valót, van köztük országformájú, képviselős, illetve egy kakukktojás is. Megtalálja?

Antal Erika 2019. június 06., csütörtök

A vásárhelyi volt téglagyár helyén avattak emlékművet a világháborúban elhurcolt zsidóknak

Annak a 7500 zsidónak állítottak csütörtök este emlékművet, akiket az egykor ott álló téglagyárban kialakított gettóba gyűjtöttek össze és deportáltak Auschwitzba a második világháborúban.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. június 06., csütörtök

Örömet, életerőt sugárzó gyermeknap fogyatékkal élőknek

Kedvezett az időjárás csütörtök délután, így sok fogyatékkal élő gyermeknek és családtagjaiknak sikerült felhőtlen örömet és élménydús kikapcsolódást nyújtaniuk a székelyudvarhelyi asszonyközösségeknek a baptista imaház termeiben és udvarán.

Iszlai Katalin 2019. június 06., csütörtök

Így foglalták el az úzvölgyi katonatemetőt

Az erőfeszítések ellenére felavatták csütörtökön az úzvölgyi temetőben a román katonák törvénytelenül létrehozott emlékművét és parcelláját, miután a helyszínre érkező feldühödött románok kitörték a temető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe.

HIRDETÉS
MTI 2019. június 06., csütörtök

Tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány

Tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány a román kabinetnek az úzvölgyi katonatemetőben csütörtökön történtek miatt – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Antal Erika 2019. június 06., csütörtök

Marosvásáhelyen fogadták a Boldogasszony-zarándokvonatot

Többszáz marosvásárhelyi várta a nagyállomáson a Csíksomlyóra tartó pünkösdi zarándokvonatot, amely ez alkalommal a tervezett időpontban futott be a pályaudvarra.

HIRDETÉS
Szüszer Róbert 2019. június 06., csütörtök

Nehéz

Sikerült addig tökölni, illetve addig hergelni egymást, amíg kicsődült az úzvölgyi temetőbe egy csomó ember, hogy a másikat elküldje a búsba, és hogy beletapossa a földbe. Járjunk együtt? Hát, az most nagyon nehéz lesz.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Kelemen Hunor: a belügyminiszter és Hargita megye prefektusának menesztésére szólítjuk fel a miniszterelnököt

A román hatóságok képtelenek voltak ellátni a rendet, ezért kerülhetett sor erőszakos cselekedetekre és fizikai agresszióra az úzvölgyi katonatemetőben. Felszólítjuk a miniszterelnök asszonyt, hogy menessze a belügyminisztert, valamint Hargita megye prefektusát – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

Gergely Imre 2019. június 06., csütörtök

Csütörtök este érkezik a Boldogasszony Zarándokvonat Gyergyószentmiklósra

Három napig ismét Gyergyószentmiklóson és környékén vendégeskedik az a közel ezer zarándok, aki a Boldogasszony Zarándokvonattal érkezik.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Közel 1500 gyermek ropta a táncot a 32. Csűrdöngölőn

Egymást váltották a gyermek és ifjúsági néptánccsoportok a csíkszeredai Szabadság-téren felállított színpadon csütörtökön, ahol reggeltől késő délutánig folyt a tánc. A 32. Csűrdöngölő fénypontja idén is a közös tánc volt.

HIRDETÉS
Vélemény
Szüszer Róbert: Nehéz

Sikerült addig tökölni, illetve addig hergelni egymást, amíg kicsődült az úzvölgyi temetőbe egy ...

Gergely Imre: A végtelen lehetőségek bajnoksága

Az senkit sem lep meg, hogy a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) bármikor képes olyan határozatokat hozni, ...

Kozán István: #Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint ...

HIRDETÉS