HIRDETÉS

Szüszer-Nagy Róbert

2018. február 15., 11:53

Ilyen a kihelyezett munkanap

Óriási lelkesedéssel számolt be a megyei tanács sajtószolgálata, hogy „Hargita Megye Tanácsának munkaközössége kihelyezett munkanapot tartott február 13-án, kedden Gyergyócsomafalván Márton László Szilárd polgármester meghívására”.

A szerkesztőségünkek is elküldött, igencsak hosszas közleményben gyorsan meg is magyarázzák, hogy mi is volt a nagyszámú, százhatvan tagú társaság látogatásának célja:

az intézmény munkatársai személyesen is megtekinthessék a településnek mindazon tevékenységét, amellyel nap mint nap foglalkoznak.

Az egész napos eseményt temérdek fényképpel dokumentálták. A fotókból Borboly Csaba megyeitanács-elnök közel kétszázat meg is osztott saját Facebook-oldalán, hadd lássák a választók, hogy a megyei tanácsnál milyen feltételeknek, kihívásoknak és mennyire feszített tempónak kell megfelelnie a munkaközösségnek.

A felvételek szerint a kihelyezett munkanapon a megyei tanács apraja, nagyja, közép- és felső vezetője odatette a csontot.

Volt, aki bocit vagy lovat munkasimogatott, más a szolgálati disznó levágását követte élénk érdeklődéssel, akinek viszont ezekhez esetleg nem lett volna meg a kellő ereje és lendülete, az kénytelen volt kutyaszánozni, sízni, hogy személyesen mérje fel a dombokat borító hó minőségét.

Az is látható, hogy a hölgyek egy része tojást festett, hiszen azzal is foglalkoznak nap mint nap a vendéglátó településen.

A kimerítő munkanapba, ha nehezen is, de belefért valahogy a szolgálati forralt bor és pálinka fogyasztása is, míg végre asztalra került a munkaebéd.

Fotó: Borboly Csaba/Facebook

A tanácselnök keményen beleállt a munkába, marhákat szemrevételezett, beszédet mondott, tapsolt, ebédelt. Ebben önmagában semmi rendkívüli nincs, ilyesmik a megyeháza falai között is gyakran szerepelnek napirenden. Csomafalván viszont nyeregbe is pattant,

a munkalovaglás során egy fehér pacit ért a megtiszteltetés, hogy a község megoldásra váró problémáiról, a község ügyeiről tájékoztassa a kedves vezetőt.

Jók ezek a képek, mindenki láthatja, hogy a gyeplő jó kezekben van, határozott az előremenés. A fotók arról is meggyőzhetnek minden kétkedőt, hogy igenis, a megyei tanács intézménye nagy létszámmal, bátran néz szembe a terepezések kemény és kényelmetlen kihívásaival.

Nem tudni még, hogy melyik település lesz a következő kihelyezett munkanap boldog házigazdája. Bármelyik is legyen, nem kell különösen aggódnia, a képekből láthatja, hogy mire kell felkészülni. Bajban lehet azonban az a helység, amelyre nem kihelyezett munkanap, hanem szabadnapra betervezett csoportos kirándulás vár. Elképzelni sem lehet, hogy mekkora buli lesz.

HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Ne maradjon az államnál – jövő péntekig még felajánlható az adó 2 százaléka

Egy hetük maradt mindazoknak, akik szeretnék felajánlani a tavalyi év folyamán befizetett jövedelemadójuk 2 vagy 3,5 százalékát civil szervezeteknek, miután az idén március 15-e a határidő, ameddig a kitöltött 230-as űrlapokat el kell juttatni az Országos Adóhatóság területi székhelyére.

Molnár Melinda 2019. március 07., csütörtök

Világimalánc – az udvarhelyi női közösségekben is

A székelyudvarhelyi katolikus, református, unitárius és baptista női közösségek és lelkipásztoraik együtt csatlakoztak csütörtökön az ökumenikus női világimanap rendezvénysorozathoz. Az idei célország Szlovénia volt.

HIRDETÉS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Szív alakú piros-fehér-zöld lobogókat helyeznek ki az oszlopokra

Az előző évek botrányai után idén március 15-én szív alakú piros-fehér-zöld lobogókkal díszítik fel Sepsiszentgyörgyöt.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Vízcsövet vágtak el Székelyudvarhelyen, szünetel a szolgáltatás

Órák óta szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a székelyudvarhelyi Sziget utca környékén a gázszolgáltató rosszul kivitelezett javítási munkálatai miatt.

HIRDETÉS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Családon belüli nézeteltérések torkolltak erőszakba Kovászna megyében

Eredményesnek bizonyult, hogy a rendőrök azonnal kiállíthatják az ideiglenes távolságtartási végzést: Kovászna megyében az év első két hónapjában máris húsz százalékkal csökkent a családon belüli erőszak mértéke, a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Antal Erika 2019. március 07., csütörtök

Kétszer annyi sugárterápiát végezhetnek, mint most

Valamivel több mint hatmillió lejes költségvetésből építik meg Marosvásárhelyen azt a sugárterápiás kezelőközpontot, amelyet részben a kormány, részben pedig a megyei önkormányzat finanszíroz.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 07., csütörtök

Pert nyert az SZNT – remélik, ennek mozgósító hatása lesz a Székely Szabadság Napjára

Meg kell semmisíteni az EU bíróságának ítélete szerint az Európai Bizottság 2013-ban kibocsátott határozatát, amelyben a testület elutasította az SZNT nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezése bejegyzését. Izsák Balázs abban bízik, hogy ennek mozgósító ereje lesz március 10-én.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Huszárközpontú ünnepség a díszbe öltöztetett Székelyudvarhelyen

Erőt, tisztességet! jelszóval a huszárokat helyezi idei március 15-i ünnepsége előterébe a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. Több napos rendezvénysorozattal készülnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára, amelynek részeként Keresztes Ildikó és zenekara is fellép.

Simon Virág 2019. március 07., csütörtök

Összekülönböztek, s hogy mondandóját megerősítse, háromszor a levegőbe lőtt

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön délelőtt azt a férfit, aki szerdán este lövöldözött Marosvásárhelyen, az Egyesülés negyed egyik utcáján. A 46 éves craiovai gyanúsított egy 9 milliméteres pisztollyal fenyegette meg a beszélgetőtársát.

Barabás Hajnal 2019. március 07., csütörtök

Tartják magukat a megbeszéltekhez: nem mondják le az esküvőket a pápalátogatáskor

Bankettet, kicsengetési ebédeket ütemeztek át Ferenc pápa látogatásának idejéről más időpontokra Csíkszeredában, azonban az esküvők nagy részét az előre megbeszéltek szerint megtartják június 1-én a csíki rendezvénytermekben.

HIRDETÉS
Vélemény
Kozán István: Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: ...

Kozán István: Nyugati négyszög, székely ötszög, délkeleti háromszög

Annyira kellett nekünk, székelyeknek a négy nyugati nagyváros együttműködési megállapodása, ...

HIRDETÉS