Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megjelent az Evilági harmadik lemeze: a Kincs

Gy. Turoczki Emese 2013. december 23., 21:22 utolsó módosítás: 2013. december 23., 21:33

Karácsonyra jelent meg a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes harmadik lemeze, amely főleg saját szerzeményeket tartalmaz. Családról, szülőföldszeretetről, istenhitről, az anyanyelv iránti szeretetről szólnak a dalok.

Karácsonyra jelent meg a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes harmadik lemeze, a Kincs, amelyet hétfőn sajtótájékoztatón mutatott be Orbán Ferenc. A zenekar vezetője szerint Sepsiszentgyörgyön nem kell az értékért a szomszédba menni, többek között ennek is köszönhető, hogy az Evilági három évvel ezelőtt megszületett.

Új lemezük főleg saját szerzeményeket tartalmaz, családról, szülőföldszeretetről, istenhitről, az anyanyelv iránti szeretetről szólnak a dalok. A lemezen tizenöten, Sepsiszentgyörgyön élő vagy a városhoz valamilyen módon kötődő művész működött közre. Orbán Ferenc mellett Babos Szélyes Margit, Érsek Csaba, Kátai Judit, Pakot István és Tasi Nóra énekel, Pálffy Tibor Hobo verset mond, továbbá a következő zenészek adják elő a dalokat: Éltes Áron – tenorszaxofon, Ferencz Áron – dobok, ütőhangszerek, Gábor Szabolcs – szopránszaxofon, Gáspár Csaba – hegedű, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár, Lázár Zsombor – cselló, Lőfi Gellért – zongora, harmonika, ének, Tinca Teddy – elektromos gitár. A hangfelvétel 2013 őszén készült a HON stúdióban. Az új lemez 900 példányban jelent meg, amelyet az evilagi.hu honlapon meg is lehet vásárolni – számolt be Orbán Ferenc.

A lemezbemutató koncertet január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára időzítik, a helyszín és kezdési időpont még egyeztetés alatt van.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS