HIRDETÉS

Hétvégén a fiataloké volt Remete

Pethő Melánia 2012. április 16., 16:27 utolsó módosítás: 2012. április 16., 17:05

A születésnapi torta is kelléke volt a nyolcadik alkalommal tartott Gyergyóremetei Ifjúsági Napoknak, a hétvégén lezajlott rendezvény keretében ünnepelték ugyanis a helyi Tolvajos Ifjúsági Szervezet hivatalos megalakulásának jubileumi évfordulóját. A szervezet tagjai gazdag programsorozat összeállításával gondoskodtak arról, hogy a jó hangulatból ne csak a születésnapozók, hanem a község ifjai is részesülhessenek.

Kulturális, sport- és szórakoztató rendezvények nyújtottak kellemes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak a hétvégén lezajlott Remetei Ifjúsági Napok alkalmával. A minőségi időtöltés lehetőségét ez alkalommal is a község fiataljai összefogását felvállaló Tolvajos Ifjúsági Szervezet kínálta fel – szervezésükben három napig „állt a bál” a falu különböző helyszínein. Bár az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, a szemerkélő eső nem szegte kedvét a kis „kincskeresőknek”, akik a faluközpont különböző pontjain elrejtett csillagokért nagy számban szálltak versenybe egymással. Szintén nagy érdeklődés mellett zajlott a rajzverseny, és sokan próbálták ki tehetségüket a kézműves foglalkozásokon is. Voltak, akik a társasjátékokban kívántak felülkerekedni ellenfelükön, aki meg távol akarta tartani magát a megmérettetésektől, szemlélőként követhette végig a modern táncosok, a street-dancesek és a tűzzsonglőr produkcióit, vidulhatott György Botond humorista előadásán. A sportcsarnokban két napon át pattogott labda, amit – egymást váltva – folyamatosan rúgtak, dobtak, ütöttek a minifoci- és kézilabda-bajnokság, illetve az asztalitenisz-versenyek benevezettjei. A vetélkedők feszültségeit esténként fergeteges bulikon oldották fel a fiatalok.

Ismét találkoztak a vidék néptáncosai

Az ifjúsági napok állandó kulturális programja, a Gyergyóvidéki Ifjúsági Néptánctalálkozó idén sem maradt el, így Remetén már nyolcadik alkalommal találkoztak, kápráztatták el egymást és a közönséget a szomszédos települések tánccsoportjai. A különböző tájegységek táncrendjét ezúttal a helyi Sirülő Néptánccsoporton kívül a holtmarosi, a kilyénfalvi, csomafalvi, a gyergyószentmiklósi, borszéki újfalvi és a ditrói fiatalok adták elő. „Ti, akik ma itt felléptek, igazi értéknek, valódi kincsnek vagytok a birtokában, mert ősi néptáncművészetünk nem múló divat, hanem nemzeti életünk szerves része és megmaradásunk egyik záloga” – szólt a fellépőkhöz a remetei önkormányzat képviseletében Maştaleriu Erzsébet, a néptánc és a néphagyomány ünnepének nevezve a vasárnapi találkozót.

A szervezet fiatalok érdekeit képviseli

Az ifjúsági napok szervezői nem csak a nyolcadik rendezvény sikerének örvendhettek –  pezsgőbontásra, ünneplésre a Tolvajos Remetei Ifjúsági szervezet hivatalos bejegyzésének tizedik évfordulója adott számukra okot. Amint azt Bakos Szabolcs szervezeti elnök portálunknak elmondta, az eltelt időszakban beigazolódott, ha nem is teljes egészében, de Remetén is össze lehet fogni a fiatalságot. „Próbáljuk képviselni a fiatalok érdekeit. Szeretnénk, ha számukra itthon is biztosítani tudnánk a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. Persze, nem tudjuk felvenni a versenyt a városok nyújtotta lehetőségekkel, de rendezvényeinkkel megpróbáljuk a legjobbakat kínálni az itthon maradottaknak, és szándékunk az is, hogy hazacsábítsuk azokat, akik máshol élnek” – mondta el Bakos Szabolcs, hangsúlyozva, a szervezet a fiatalok igényeinek megfelelően alakítja tevékenységeit, programjait, amikhez jelentős anyagi támogatást kap az önkormányzattól. „Sikernek tekintem, hogy bármilyen rendezvényünk van, mindig nagy érdeklődés mellett zajlik. Vannak olyan programjaink is, amik iránt nem csak a fiatalok, de az idősebb korosztály is érdeklődik” – összegez az ifjúsági szervezet vezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS