Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Anna-bál: az újraélesztett hagyomány

Pethő Melánia 2012. július 29., 17:34

Tizenhárom év megszakítás után ismét megtartották az Anna-bált – a mulatság egyik kiemelkedő rendezvénye volt a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozójának. Megőrizve eredeti jellegét, a bál ezúttal is jótékonyságra épült; az adományokat a Vöröskereszt helyi szervezete javára ajánlották fel a szervezők.

Fotó: Pethő Melánia

A Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal és a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet szervezésében feléledt egy tizenhárom évig szünetelő hagyomány – Anna-bált tartottak pénteken a Gyilkostó vendéglőben. A mulatság – a korábbiakhoz hasonlóan – egy jól kidolgozott forgatókönyv szerint zajlott, mozzanatai közül nem hiányzott a palotás nyitótánc, az első bálosok beavatása, a bálkirálynő- és udvarhölgy-, illetve bálanya-választás, valamint a bál házigazda szerepét ellátó közismert személyiségek közreműködése. A védnöki szerepkört Lászlófy Pál István, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a bálanya tisztet Varga Melinda, a korábbi Anna-bálok főszervezője látta el. A szavazatok alapján Balázs Szilvia lett a bálkirálynő, udvarhölgyei Romfeld Lucky és Szász Katinka. A Step Dance tánccsoport bemutatóit a Tiberius vonósnégyes kísérte, akik külön produkciókkal is szórakoztatták a bálozókat. A műsort Kalocsai Andrea, a Duna Tv munkatársa és Bartók László Radnóti-díjas előadóművész vezette.

„Nagyon színvonalas volt a bál, mondhatni méltóságteljesebb a korábbiaknál, de az érdeklődésben tükröződött az, hogy tizenhárom évig szünetelt, és ezalatt feloszlott a báli közönség. Mindez ellenére a visszajelzések megerősítést adtak arra, hogy a minőséget nem a létszám hordozza” – értékelte a rendezvényt Jánossy Gabriella, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet sajtószóvivője. Örömét fejezte ki az iránt, hogy a rendezvényen megfogalmazódott a bál folytatásának igénye.

Az előző kilenc Anna-bál jellegéhez a jótékonyság is szorosan hozzátartozott, ez idén sem volt másként: az adománygyűjtés a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi szervezete számára folyt. Kiemelt adományozóként jelentették be a Gyergyószék Képviseleti Irodát (GYERKI), amely egy használt, viszont teljesen felújított Toyota típusú mentőautót vásárolt a szervezetnek. „Nagyon hálásak vagyunk a GYERKI-nek, adományuk által egy olyan álmunk vált valóra, amely szinte elérhetetlennek tűnt. Tevékenységeink során szembesültünk olyan helyzetekkel, emberi sorsokkal, melyek jobbításához szeretnénk hozzájárulni. A mentőautó használatával olyan településeken is tudunk egészségügyi ellátást végezni, ahol nincs orvosi rendelő, ezenkívül pedig természetesen készenlétben állunk a városi tömegrendezvényeken, vagy bárhol, ahol elsősegélynyújtásra van szükség” – mondta Vasile Micu, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS