HIRDETÉS

Fiatal nemzedékek a Prímástalálkozó első napján

Iochom Zsolt 2013. november 14., 19:51 utolsó módosítás: 2013. november 15., 00:17

Két napon át ismét a prímások húzzák a talpalávalót Csíkszeredában az Erdélyi Prímások Találkozójának tizenhatodik kiadásán.

Fotó: Iochom Zsolt

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szervezte kétnapos rendezvény első napján a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn széles körben megismert hangszeres és énekes szereplők léptek színpadra csütörtök este a Csíki Játékszín nagytermében. Házigazdaként András Mihály, a Hargita együttes vezetője örömét fejezte ki, hogy az idős adatközlők mellett az idei évben fiatal tehetségek is bemutatkoznak, akik az elődöktől eltanulták a muzsikálás fortélyait. „Első nap azokkal találkozunk, akik megtanulták, második nap azokkal, akik még mindig tudják hogyan kell zenélni” – fogalmazott az együttes igazgatója.

Az est folyamán Agócs Gergely folklorista, előadóművész ismertette a fellépőket: Kacsó Hanga Borbála énekelt, András Orsolya gardonozott, Krajcsó Bence citerázott, Dóra Áron pedig furulyajátékával lepte meg a csíki közönséget. Továbbá fellépett a vetélkedő zenekari kategóriájának győztese, a Parapács zenekar is. Az est közönségtalálkozóval és táncházzal zárult.

Pénteken az adatközlő zenészek húzzák a talpalávalót, a tájegységek jellegzetességeit és a fellépőket Pávai István népzenekutató ismerteti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
17 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS