Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

A közösségi ünnep része lesz az újtusnádi Olt-híd átadása

Kömény Kamilla 2018. augusztus 30., 15:46
HIRDETÉS

A régi Olt-hidat bontják, az újat pedig már használhatják Újtusnádon, amelyet hivatalosan pénteken a Községi napok részeként avatnak fel. A hétvégi sokadalom által pedig további szórakoztató, kulturális, valamint egyházi programokon vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók Tusnád községben.

Lehet már közlekedni az új Olt-hídon Újtusnádon. Hivatalosan pénteken nyitják meg a forgalom előtt Fotó: Gecse Noémi

Községi napokat szervez a tusnádi önkormányzat a hétvégén: a háromnapos rendezvény nyitóeseménye pénteken délután két órától kezdődik, amikor felavatják az elkészült újtusnádi Olt-hidat. Bíró Vencel alpolgármester érdeklődésünkre a befejezést korábban hátráltató munkálatokkal kapcsolatban kifejtette:

HIRDETÉS

a régi hídról a víz- és szennyvízvezetékeket átszerelték a szakemberek az újra, jelenleg pedig a régi átkelő elbontásával foglalkoznak a munkások, tehát már megnyitották a forgalom előtt az új Olt-hidat.

Péntek délutánig várhatóan a szükséges tennivalók nagy részét elvégzik, a hivatalos átadás után csak apróbb teendők maradnak hátra – mutatott rá.

Fotó: Gecse Noémi

Főzőverseny, fogathajtás, slágerparti

Szombaton Csíkverebesen lehet bekapcsolódni a falunapi sokadalomba, ahol

reggel nyolc órától ébresztőt fúj a Pro Musica Fúvószenekar, tíz órától munkához látnak a főzőversenyben résztvevő csapatok, 11-től pedig szekeres fogathajtáson lehet megmérettetni.

Fél egytől a Pro Musica Fúvószenekar koncertje lesz hallható, majd értékelik az elkészült étkeket. Fél háromtól az újtusnádi Gallyverők néptáncegyüttes előadását láthatják a jelenlevők, fél négytől pedig Syntia popénekes sztárparádéja következik, majd biciklis ügyességi versenyt tartanak, ami után Hompot Csaba slágerpartiján lehet kikapcsolódni. Este nyolc órától

bálban rophatják a táncoskedvűek a verebesi kultúrotthonban.

Fotó: Gecse Noémi

Vasárnap fél 12-től festménykiállítást nyitnak meg az újtusnádi kultúrotthonban, fél egytől pedig ünnepi szentmisén lehet részt venni a verebesi templomban. A Szent Őrzőangyalok tiszteletére felszentelt templom búcsúünnepén a szentmise szónoka Fülöp Sándor-Szabolcs diakónus lesz. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió élőben közvetíti.

A hídépítésről
Az új Olt-híd létesítésére azt követően nyílt lehetősége a helyi önkormányzatnak, hogy az addig használt átkelőt balesetveszélyessé nyilvánították egy korábbi árvíz után. A hídépítéshez a közbeszerzési eljárások lebonyolítása után tavaly októberben fogott hozzá a kivitelező Multipland Kft., amelynek alkalmazottjai egy téli szünet után áprilistól újra munkába álltak a júniusi munkafelfüggesztésig. Akkor már csak a víz- és szennyvízvezetékek átszerelése és a régi híd elbontása volt hátra, de mivel az előbbi munkálatot korábban nem foglalták bele a tervekbe, így annak orvoslásáig függesztették a munkálatot. Mostanra viszont sikerült megoldást találni a tervezési hiányosságra, így hivatalosan is átadhatják a forgalomnak az új átkelőt.
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS