ÉLŐ: Tisztújítás a román hokiszövetségnél

ÉLŐ: Tisztújítás a román hokiszövetségnél

Fotó: Rédai Attila

A Bukarest közelében, Izvorani faluban található olimpiai központban kezdődik hamarosan az a közgyűlés, amelynek során eldől, román vagy magyar nemzetiségű vezetője lesz-e a következő négy esztendőben a jégkorong szövetségnek. Az előzmények alapján a verseny kétesélyes. Az eseményekről szövegben élőben tájékoztatjuk olvasóinkat, képben a http://www.livestream.com/szekelyhon linkre kattintva követhetik az eseményeket.

Rédai Botond

2012. július 18., 09:412012. július 18., 09:41

2012. július 19., 16:182012. július 19., 16:18

A perceken belül kezdődő gyűlésen az elnök személyén kívül két új alelnököt, illetve a Szövetségi Büró tagjait is megválasztják. Előbbire hárman, utóbbi esetében nyolc helyre tizenketten pályáznak. A tisztújítás előtti állapotok nem voltak feszültségmentesek a szövetségen belül. A június közepén megtartott soros közgyűlésen ugyanis egy, magukat román hazafiaknak nevező csoport tagjai  megpróbálták leváltani Tánczos Barna elnököt. A magyarellenes retorikától sem mentes gyűlésen többek többek között azt rótták fel Tánczosnak és csapatának, hogy a múlt év decemberében Csíkszeredában lejátszott Románia–Magyarország felkészülési mérkőzésen énekelték a magyar himnuszt, magyarul beszéltek, és bár Romániában élnek, mégis magyarnak vallják magukat.  Kezdeményezésüknek nem volt eredménye, mivel a vezetőség leváltásához 2/3-os többségre van szükség, és a szövetségi büró, a RJSZ vezető testülete ezt leszavazta. Információink szerint a sporttárca, illetve a tanügyminisztérium alárendeltségébe tartozó klubokra is nyomást gyakoroltak az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy román elnököt válasszanak a hokiszövetség élére.

9:54 - A visszaszámlálás elkezdődött. A közgyűlésen résztvevő klubok képviselői az olimpiai központ szállodájának első emeleten található konferenciaterem előterében gyülekeznek. A két elnökjelölt, Tánczos barna és Gheorghe Florian már korábban megérkezett. Mindketten a sajtó képviselőit is köszöntötték.

9:58 - A teremben egyelőre alig tucatnyi ember tartózkodik, nem valószínű, hogy a megadott időben elkezdődik a közgyűlés.

10:01 - Talán tévedtünk, az előtéri kávézás után lassan megtelik a terem. Az érkezők a bejáratnál kell hitelesítsék szavazati jogukat.

10:17 - Habár a terem lassan megtelt, a közgyűlés még mindig nem kezdődött el. Az első vita már kialakulóban van. A két elnökjelölt és talán a szakminisztérium egyik képviselője a szövetség alapszabályzatával a kezükben folytatnak heves párbeszédet. A beszélgetés pontos témája nem ismert számunkra.

10:20 - Az elejtett szavakból arra lehet következtetni, az U10-es csapatok képviselőinek szavazati jogáról szól a vita. Korábban az az információ látott napvilágot, hogy a szakminisztérium szerint ezek a csapatok is szavazhatnak a tisztújító közgyúlésen. A Gheorghe Florian vezette tábor úgy látszik nem hajlandó ezt elfogadni. Talán azért, mert köztudott, az U10-es csapatok zöme Székelyföldön fejti ki tevékenységét.

10:26 - Egyelőre nem lehet tudni mit eredményezett a vita. A közgyűlés mindenesetre elkezdődött.

10:27 - Tánczos Barna köszönti a jelenlevőket. Elsőként a közgyúlést vezető öttagú bizottságot kell megválasztani.

10:28 - A Jean Pavel, Gheorghe Justinian és Gheorghe Florian vezette csoport máris hangoskodással és kiabálással mutatja, hogy jelen vannak. Az első vita arról szól, hogy a még hivatalban levő elnök vezetheti-e a tisztújító közgyűlést.

10:37 - Feszült a hangulat, egyesek bekiabálással még mindig azt vitatják, Tánczosnak nincs joga vezetni a tisztújító közgyűlést. Az elnök azt kéri, mutassák meg, hol írja ezt az alapszabályzatban.

10:40 - Egyre több a kiabálás, a leghangosabb a sokak által jól ismert Jean Pavel. Nem történt előrelépés a vitában. Húsz perc alatt lassan már botrányossá vált a gyűlés annak ellenére, hogy korábban az Országos Sportügynökség képviselője nyugalomra intette a feleket.

10:44 - Az ellentábor azt hangoztatja, az elnöknek megszűnik a mandátuma a közgyűlésen. Tánczos nem ért egyet. Jean Pavel ismét a leghangosabb, bár nem tudni, mi köze a közgyűléshez.

10:47 - Még a választási közgyűlést vezető bizottságot sem tudták megszavazni. Valószínű hosszú nap elé nézünk. Egy nagyon hangos kisebbség uralja a közgyűlést jelenleg. Most újabban arról szól a vita, 21 vagy 35 klubnak van szavazati joga. Jean Pavel folyamatosan lekommunistázza Tánczost.
Lehangoló, hogy mennyire nem lehet civilizált körülmények között lefolytatni egy ilyen közgyűlést.

10:54 - A galaci Mihai Brandabur is bekapcsolódott az ordibálók sorába. Ő is vitat mindent, amit a még tisztségben levő elnök mond. Továbbra sincs előrelépés a közgyűlésen. Az ellentábor azt kéri, kizárólag Marius Gliga vezesse a gyűlést a választói bizottság kinevezéséig. Jean Pavel egyre vehemensebb a megnyilatkozásaiban, kollégái nehezen tudják csillapítani.

10:57 - Gheorghe Florian azt mondja, a jelenlegi elnök félrevezeti a közgyűlést. Felrója neki, hogy például a buzău-i csapatnak jogtalanul vették el a szavazati jogot.

11:01 - Elszabadultak az indulatok, a hangos kisebbség egyre felháborodottabb és egyre jobban ordibálnak. Időközben Gál Sándorral egészült ki a szavazást vezető bizottság. Egyszerűen botrányos, ami a közgyúlésen történik. Jean pavel egyre harciasabb, nem sok hiányzott, hogy hozzáüssön Tánczos Barnához.

11:06 - Egyszerűen nem tudni, mi történik. Állítólag Somai Adriant is beválasztották az említett bizottságba.

11:10 - A sportügynökség képviselője kissé lenyugtatta a kedélyeket. Most az érvényesítő bizottságot kellene megszavazni. Az ellentábor a jegyzőkönyv vezetőkkel sem ért egyet, a közgyűlés viszont elfogadta: Somai Adrian és Portik Ferenc írhatják a jegyzőkönyvet. Úgy néz ki a továbbiakban név szerinti szavazás lesz minden kérdésben. De ez sem megy könnyen, mert egyesek egyfolytában ordibálnak.

11.20 - Nagy nehezen lezárult a közgyűlést vezető bizottság szavazása. Kezdődik a szavazást érvényesítő bizottság megválasztása. Hihetetlen, de abban mindenki egyetértett, hogy három személy alkossa ezt a bizottságot.

11:26 - Több személyt is megnevztek, a szavazás viszont ismét megfeneklett. A vita ismét arról zajlik, 21 vagy 35 klub szavazhat. A sportügynökség szerint 35 klub választja meg a hármas bizottságot, utána dől el, ki vehet részt a tisztújítási közgyűlésen.

11:37 - Ha nehezen is, de zajlik a hármas bizottság megválasztása. Továbbra is ordibálás, hangoskodás, kiabálás uralja a közgyűlést. Hihetetlen állapotok uralkodnak. A Gheorghe Florian féle tábor a sportügynökség és szakminisztérium képviselőit ostromolják. Jean Pavelt senki nem tudja leültetni, Justinian leparasztozza Tánczost.

11:42 - Mindjárt verekedés tör ki, Jean Pavel a hangulatkeltő, néhány csatlósával egyfolytában ordibálnak.Dulakodás alakult ki, Jean Pavel verekedni akar. Úgy tűnik, fegyveres biztonsági ember érkezett, elszabadultak az indulatok.

11:47 - A biztonságiaknak hála verekedés nem tört ki, de az indulatok továbbra is forrnak.

11:52 - Szavazást érvényesítő bizottság még mindig nincs, veszekedés, ordibálás viszont annál több.

11:57 - Szünetet rendeltek el, nem tudni hány perces lesz.

12:19 - A szünet még mindig tart. A két jelölt, illetve a szakminisztérium és a sportügynökség képviselői az előtérben, egy sarokba félrehúzódva tárgyalnak. A téma több mint valószínű az U10-es csapatok szavazati joga.

12:44 - Újrakezdődött a gyűlés. Az Országos Sportügynökség képviselője beszül. Mint kiderült, nem sikerült közös nevezőre jutni az alapszabályzat tekintetében. Mint az illetékes fogalmaz, szánalmas, ami ezen a közgyűlésen történik, ilyen magatartással nem lehet fejlődni. Elmondása szerint az ügynökség nem tud beavatkozni, a jelenlevők feladata, hogy megegyezzenek. Gheorghe Florian most arról beszél, hogy megpróbálják elcsalni a választásokat. Kihangsúlyozza, elfogadhatatlan, hogy egyik-napról a másikra 15 új klub kapott szavazati jogot. Florian továbbra is lopásról, csalásról beszél, egyfajta kampánybeszédet folytat. Kihangsúlyozza, az új csapatok szavazzanak jövőre, most csak a 21 klub válassza meg az elnököt. Ezúttal kissé moderáltabb hangnemet üt meg a jelölt.

12:52 - Egy másik felszólaló sajnálatát fejezi ki, hogy ide jutottak a dolgok. \"Ne űzzünk csúfot a hokiból\" - szólt a jelenlevőkhöz az illető, akit nem tudtunk beazonosítani.

12:54 - Most Ștefan Ionescu beszél, aki több évvel ezelőtt a felnőtt válogatottat is vezette. Kihangsúlyozza, ma itt a romániai jégkorong jövőjéről kell dönteni.

12:57 - Az Országos Sportügynökség alelnöke indulatosan eltávozott, maradt az ügynökség két megfigyelője. Jelenleg Tánczos Barna beszél. Mint mondja, az U10-es csapatok is ugyanolyan joggal szavazhatnak, mint a többi, bajnokságban résztvevő csapatok. Arra kérte a jelenlevőket, akik nem értenek egyet ezzel, támadják meg a törvényszéken. A néhány perces csend után a felek ugyanott tartanak, ahol a szünetkor abbahagyták.

13:06 - Az álláspontok nem közelednek. A két fél kétféleképpen értelmezi az alapszabályzatot. Felváltva beszél Florian és Tánczos, a már megszokott bekiabálások mellett.

13:10 - Marius Gliga magyarázza az U10-es bajnokság lényegét. Elmondása szerint ez nevelő jelleggel zajlik, de a játékosok le vannak igazolva, és mérkőzéseket játszanak egymás ellen. Ezért a szövetség szerves részei.

13:14 - Újfent kiabálások és ordibálások. A kis számú kissebbség ismét hallatja magát. Teljes a patthelyzet.

13:30 - Az Országos Sportügynökség képviselője ismét elmondja álláspontját: az szavazhat, aki be van iratkozva egy bajnokságba, jelenleg azonban nem létezik a közgyűlés által elfogadott bajnoki kiírás. Ez azt jelenti, hogy az \"új\" csapatok nem szavazhatnának.

13:37 - A meddő vita tovább folytatódik. Néhányan az egyre erőteljesebb és hangosabb kiabálással szeretnék érvényre juttatni álláspontjukat.

13:40 - Jean Pavel a Székelyhon főszerkesztőjét is bántalmazta, megfejelte a kamerát és hozzá akart ütni. Most a jelen levő újságírókkal kötözködik.

14:05 - jelentjük, hogy az eddigi szövegeink rejtélyes módon eltűntek. A közgyűlés továbbra is botrányosan zajlik, ordibálás, káosz jellemzi. Kis híja volt, hogy komolyabb tettlegességre kerüljön a sor. A leghangosabb Jean Pavel, aki a Székelyhon főszerkesztőjét verbálisan bántalmazta, a portál kameráját lefejelte. Az Országos Sportügynökség alelnöke egyébként korábban, saját bevallása szerint undorodottan távozott a gyűlésről. 

14:11 - A jelenlevők képtelenek továbblépni. Meg kellene szavazni a választást érvényesítő bizottság három tagját, de továbbra is zajlik a vita az U10-es csapatok szavazati jogáról. 

14:16 - Nem tudni mi köze a választáshoz, de most arról veszekednek a felek, miért nincs a Steaua-nak négy éve képviselője a Szövetségi Büróban.

14:18 - Hihetetlen, de négy órája fél tucatnyi ember veszekszik Táncossal, a teremben többi jelenlevő pedig tétlenül figyeli az eseményeket. Most már a politikai és a nacionalista kijelentések is előkerültek. 

14:21 - A leghangosabbak többek között Gheorghe Justinian, Mihai Brandabur és a sokak által ismert Jean Pavel, akiről nem tudjuk, milyen minőségben van jelen. A Steaua korábbi vezérszurkolója többször is tettlegesség-közeli helyzetbe került Tánczos Barnával, egy időben fegyveres biztonságiak is meg kellett jelenjenek a teremben, a kedélyek lecsillapítása érdekében.

14:28 - Két személy továbbra is folytatja az ordibálást, a közgyűlés egyszerűen nem tud haladni. Tánczos Barna szerint az U10-es csapatoknak van szavazati joguk, a sportügynökség képviselői szerint nincs. Utóbbiak csak konzultatív jelleggel vannak jelen. Florianék is az U10-es csapatok szavazati jogát vitatja. Erről zajlik a veszekedés immár négy és fél órája. 

14:31 - Érdekes, ahogy az ordibálás közepette mégis zajlik a szavazást érvényesítő bizottság megválasztása. Ilyen körülmények között igencsak nehéz követni az eseményeket.

14:42 - Csak zajlik a szavazás, csak nem tudjuk, éppen kiről dönt a közgyűlés. 

14:45 - Közel öt óra viharos gyűlés után megvannak a szavazást érvényesítő bizottság tagjai: Justinian, Lázár és Vajda. A Florian féle csapatnak ez sem tetszik, mert úgy érzik, kisebbségben vannak a bizottságban. 

14:51 - Köszönjük olvasónknak, hogy az internet bugyraiból előkerítette a korábban eltűnt szöveget, vissza is másoltuk ide.

14:54 - Úgy néz ki, ismét szünet van, nem tudjuk, meddig tart.

15:04 - Úgy tűnik, a szavazatérvényesítő bizottság dolgozik, ami már előrehaladás volna.

16:00 - A bizottság még mindig dolgozik. Az előtérben az a hír járja, hogy a Florian féle csoport törvényszéken fogja megtámadni a választások eredményét. Persze már ha nem ők nyernek. Egyébként a bizottságnak most azt kell eldöntenie, kinek van szavazati joga a küldöttek közül.

16:16 - Nem tudni, mikortól folytatódik a közgyűlés. A teremben a két elnökjelölt folytat baráti beszélgetést.

16:18 - A képes és hangos közvetítésünk egyelőre szünetel. Hamarosan újra jelentkezünk a helyszínről. 

16:27 - Úgy néz ki, hamarosan folytatódik a közgyűlés. A küldöttek lassan visszajönnek a terembe. A képes és hangos közvetítésünk technikai okok miatt szünetel, de dolgozunk a hiba elhárításán. 

16:29 - Visszatért a bizottság, amelyben Dan Crăciun és Lázár Ernő vett részt, harmadik tag nem volt. A bizottság egyik képviselője szerint döntésképtelen voltak a hiányos kvórum miatt. 

16:32  - A Florian-féle csoport néhány tagja ismét az újságírókba kötött bele, egyiköjük az egyik kamerát is elfordította.  

16:33 - Gheorghe Florian beszél. Elmondása szerint nagyon súlyos alapszabálysértésről van szó, ezért ők nem hajlandóak a továbbiakban részt venni a közgyűlésen.

16:36 - Technikai hiba elhárítva, ismét van élő képünk.

16:37 - Tánczos válaszában kifejtette, csupán az alapszabályzat szerint tudja vezetni a gyűlést. És a Florian féle csoport akadályozza a munkálatokat. Jean Pavel azzal fenyegetőzik, hogy bünügyi feljelentést tesz a szövetség teljes vezetősége ellen. 

16:40 - Gheorghe Florian arra kérte az Országos Sportügynökség képviselőit, fügesszék fel a közgyűlést, és folytassanak kivizsgálást az alapszabályzat megsértéséért. A Gheorghe Florian-féle csoport ki akar vonulni a teremből. 

16:41 - A sportügynökség képviselői szerint a közgyűlés hivatalosan el sem kezdődött. Tánczos nem ért egyet ezzel sem.

16:42 - A Florian Gheorghe-féle csoport kivonult a gyűlésteremből. Véleményük szerint ezzel nincs meg a kvórum a közgyűlés folytatásához. 

16:44 - Táncoz javaslata az, hogy egy plusz taggal egészítsék ki a szavazatérvényesítő bizottságot, amely így eldöntheti, hogy van-e kvórumja a közgyűlésnek vagy nincs. 

16:45 - Az egyetlen jelölt Nagy Attila, most névleges szavazással döntenek személyéről. 

16:48 - Nagy Attila a bizottság harmadik tagja, a három személy elvonult, így ismét szünet következik. A regáti és moldovai csapatképviselők távozása után sokkal csendesebben zajlik a gyűlés. 

17:14 - Tánczos Barna mindenkit kihívott a teremből. A küldöttek az előtérben vannak, köztük a korábban tiltakozásképpen kivonultak is. Talán az előtérben folytatódik a közgyűlés. 

17:16 - Az elnök visszajött a terembe, két perce telefonon beszélget.

17:54 - A szavazatszámláló bizottság még mindig dolgozik. Nyolc órája immár, hogy elkezdődött a román jégkorongszövetség botrányos tisztújító közgyűlése

18:10 - Visszatért a szavazatszámláló bizottság. Elnöke szerint négy csapatnak nincs szavazati joga. Következtetésük az, hogy a közgyűlés érvényes. 

18:12 - Jean Pavel is visszatért, ő két küldötti meghatalmazás érvényességét kifogásolja. A bukaresti Triumf csapata sem tudja, miért nincs szavazati joga ezen a közgyűlésen. 

18:16 - A Steaua korábbi főszurkolója újfent megfenyegetett mindenkit, hogy bűnügyi feljelentést tesz.

18:18 - A cirkusz most másról szól, a tét a közgyűlés kvóruma. Itt is patthelyzet látszik kialakulni. Három küldött érvényességét vitatják. A Pavel által jelzett probléma az, hogy a küldötti értesítéseken nem szerepel fejléc. Tánczos elismerte, hogy a szövetség valóban kérte a fejlécet. Úgy néz ki, a szavazatszámláló bizottság ismét visszavonul, hogy újra átnézze a dokumentációkat. 

18:37 - Egyelőre Jean Pavel uralja a közgyűlést, továbbra is várunk a szavazatszámláló bizottság döntésére. Állítása szerint visszasírja Kurkó Jánost a szövetség élére.

18:43 - Justinian Gheorghe is visszajött, most ő ordibál, hogy miért nincs szavazati joga. 

18:45 - Mezei Imrében elpattant a húr, most már ő is beszállt a vitába. Kikérte magának, ne mondják azt róluk, hogy egyik napról a másikra alakultak, amikor hét éve rendszeresen játszanak a bajnokságban.

18:56 - Ismét visszatért a bizottság. A döntés értelmében három klub nem tett eleget a kérelmeknek, azaz nem volt fejlécük a küldötti papiron. A bukaresti 6-os sportiskolának és a bukaresti Triumfnak sincs szavazati joga különböző formai okok miatt. Így összesen hét csapatnak nincs szavazati joga a mai közgyűlésen.  

19:03 - Az eddig csendes küldöttekben is elfogyott a türelem. Ők is vissza-vissza ordibálnak.
Tánczos Barna szerint összesen 27 klubnak van szavazati joga, most a jelenlevő küldöttek személyazonosságát ellenőrzik és azt, hogy ki van jelen.  

19:12 - Hihetetlen, de megvan a kvórum, a 27 küldöttből 18 jelen van. Most arról döntenek, milyen módon választják meg a feljebbviteli bizottságot: nyílt voks lesz. 

19:14 - Elkezdődött a tulajdonképpeni tisztújító közgyűlés. Az elnökjelöltek be kellene mutassák a programjukat. Gheorghe Florian nincs a teremben, így Tánczos Barna mutatja be sajátját. 
Tánczos elmondta, az elmúlt négy évben a cél az volt, hogy fejlessze a jégkorong minőségét és biztosítsa a jövőbeni fejlődést. Véleménye szerint nemzetközi szinten a román jégkorong hírneve sokat javult. Hiszen a következő idényben harminc év után tér vissza az orosz ifjúsági válogatott, hogy barátságos mérkőzést játsszon a hazai szelekcióval. Kiemelte, el sikerült érni, hogy olyan országok tekintsenek partnerünknek, mint Kazahsztán vagy Lettország.

Felhívta a figyelmet, hogy folytatni kell az utánpótlás nevelést. Kiemelte, hogy húsz éve a sportadók nem adtak élőben annyi mérkőzést, mint az elmúlt néhány idényben. És ami még fontosabb, az elmúlt szezonban a közvetítési jogokból pénzt kaptak a csapatok. Hozzátette, szintén egyedi teljesítmény, hogy négy év alatt két hokipálya is elkészült az országban, ilyen nem volt az elmúlt 22 évben. Ezt az irányt folytatni kell – mondta Tánczos. 

Nem lehet csodákat tenni. Van víziónk, és tudjuk, hogy mit kell tenni a fejlődés érdekében. A következő négy évben egy korrekt vezetőségre kell van szükség. A szövetség nem lehet egyesek fejőstehene – fejtette ki Tánczos Barna. Elmondása szerint támogatni kell azokat a régiókat, ahol próbálnak valamit tenni a jégkorongot. Befejezésképpen elmondta, a szövetséget kizárólag az alapszabályzatnak megfelelően és annak szellemében lehet vezetni.  

19:26 - Elkezdődött az elnök megválasztása titkos szavazással. Ezt a két alelnök, illetve a szövetségi büró tagjainak megválasztása követi.

19:30 - Megvan az új szövetségi elnök. Egyöntetű szavazással Tánczos Barna töltheti be újabb négy évre a tisztséget. 

19:32 - Zajlik az alelnökök megválasztásának procedúrája. Három jelölt van két helyre. A szavazatok számlálása után kiderült, Florin Florea és Bencze Attila a két alelnök. 

19:36 - A következő napirendi pontként a szövetségi büró tagjait kell megjelöljék a küldöttek. Nyolc helyre tizenketten pályáznak. 

20:00 - Megvannak a szövetségi büró tagjai: Antal Előd, Gabriel Cernica, Cseke Szilárd, Lázár Ernő, Miklós Ervin, Olti Pașca Zoltán, Stroe Gabriel, Cosmin Topârceanu.

20:02 - A feljebbviteli bizottság elnökéről döntenek, ez Ráduly Róbert Kálmán lett 16 szavazattal. A két tagnak a következő személyeket választották: Mihai Brandabur és Rusu Adrian.

20:05 - A közgyűlésnek ezennel vége.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 10., péntek

Szépít a Progym, vagy lezárja a párharcot a Sportklub?

Egy győzelemre van a döntőbe jutástól a Csíkszeredai Sportklub a román felnőtt jégkorongbajnokságban. A három nyert mérkőzésig tartó sorozatban a csíkiak hazai pályán kétszer legyőzték a Progymet. A sorozat szombat este Gyergyószentmiklóson folytatódik.

Szépít a Progym, vagy lezárja a párharcot a Sportklub?
2017. március 08., szerda

Két harmad után támadt fel a Sportklub

Két harmad után még a vendég Gyergyószentmiklósi Progym vezetett szerdán este a Csíkszeredai Sportklub ellen a Vákár Lajos Műjégpályán a román felnőtt jégkorongbajnokság elődöntőjében. A harmadik játékrészben aztán feltámadt a csíki gárda.

Két harmad után támadt fel a Sportklub
Két harmad után támadt fel a Sportklub
2017. március 08., szerda

Két harmad után támadt fel a Sportklub

2017. március 07., kedd

Az első meccset a Sportklub nyerte

Hazai győzelemmel kezdődött a román felnőtt jégkorongbajnokság székelyföldi elődöntője. A három nyert mérkőzésig tartó sorozat első mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub kedden este hazai pályán 6–2-re legyőzte a Gyergyószentmiklósi Progymet.

Az első meccset a Sportklub nyerte
Az első meccset a Sportklub nyerte
2017. március 07., kedd

Az első meccset a Sportklub nyerte

2017. március 07., kedd

Kezdődik a Sportklub–Progym párharc a döntőért

Négy vidéki csapat vehet részt a kedden este kezdődő és az egyik csapat harmadik győzelméig tartó román jégkorongbajnoki elődöntőben. Az már biztos, hogy egy Hargita megyei együttes ott lesz a fináléban.

Kezdődik a Sportklub–Progym párharc a döntőért
2017. március 06., hétfő

Csíkszereda nyerte az U20-as hokidöntőt

Gál Sándor edző tanítványai, a Csíkszeredai ISK csapata nyerte az U20-as korosztályú román jégkorong-bajnokság döntőjét.

Csíkszereda nyerte az U20-as hokidöntőt
Csíkszereda nyerte az U20-as hokidöntőt
2017. március 06., hétfő

Csíkszereda nyerte az U20-as hokidöntőt

2017. március 05., vasárnap

Progym: a fiatalok is legyőzték a Sportult

Győzelemmel hangolt az elődöntőre a Gyergyószentmiklósi Progym a román jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó meccsén. A piros-fehérek a sereghajtót vasárnap is simán megverték.

Progym: a fiatalok is legyőzték a Sportult
Progym: a fiatalok is legyőzték a Sportult
2017. március 05., vasárnap

Progym: a fiatalok is legyőzték a Sportult

2017. március 04., szombat

Vereséggel zárt a Sportklub, tarolt a Progym

Kétgólos hátrányból állt fel a Vákár Lajos Műjégpályán a címvédő Galaci Dunărea, és megszerezte mindhárom pontot a Csíkszeredai Sportklub vendégeként. A Gyergyószentmiklósi Progym kiütéssel nyert a Sportul Studențesc ellen.

Vereséggel zárt a Sportklub, tarolt a Progym
2017. március 02., csütörtök

Zárul a hokibajnokság alapszakasza

Véget ér a román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakasza, szombaton és vasárnap lejátsszák az utolsó négy mérkőzést. A Csíkszeredai Sportklub a Galaci Dunăreát fogadja, a Gyergyószentmiklósi Progym pedig a Sportul Studențesc együttesét.

Zárul a hokibajnokság alapszakasza
Zárul a hokibajnokság alapszakasza
2017. március 02., csütörtök

Zárul a hokibajnokság alapszakasza

2017. február 27., hétfő

Izlandon hokiznak a székely lányok

Az izlandi Akureyriben hétfőn kezdődik a divízió 2/B jelű női jégkorong-világbajnokság, amelyen a Csíkszeredai Sportklub játékosaira épített romániai együttes is részt vesz. 

Izlandon hokiznak a székely lányok
Izlandon hokiznak a székely lányok
2017. február 27., hétfő

Izlandon hokiznak a székely lányok

2017. február 26., vasárnap

Kétszáz lőtt gólnál tart a Sportklub

Második meccsén is könnyedén nyert a Csíkszeredai Sportklub a Sportul Studențesc együttese ellen. Míg szombaton huszonhatszor találtak be a kék-fehérek a fővárosiak kapujába, vasárnap tizenöt gólt szereztek a csíkiak.

Kétszáz lőtt gólnál tart a Sportklub
Kétszáz lőtt gólnál tart a Sportklub
2017. február 26., vasárnap

Kétszáz lőtt gólnál tart a Sportklub

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!