HIRDETÉS

Vádat emelt a DNA az Állandó Választási Hatóság volt elnöke ellen

Székelyhon 2016. december 30., 14:18 utolsó módosítás: 2016. december 30., 19:08

Vádat emelt a DNA Ana-Maria Pătru ellen. Az Állandó Választási Hatóság (AEP) jelenleg vizsgálati fogságban levő volt elnökének háromrendbéli befolyással való üzérkedés és kétrendbéli pénzmosás miatt kell bíróság elé állnia.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Agerpes hírügynökség által ismertetett közleménye értelmében az AEP alelnökeként 2008 áprilisa és júniusa között Ana-Maria Pătru (fotón) egy bukaresti ingatlan árának megfelelő összeget, 210 ezer eurót kért egy vállalat képviselőitől. A pénzt 2009-ben vette át, és ígéretet tett a cégnek, hogy az összeg fejében közbenjár annak érdekében, hogy a vállalat bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az AEP-vel.

2011-ben, ugyancsak az AEP alelnökeként, Ana Maria Pătru egy luxusautó árát kérte ugyanattól a cégtől, cserében pedig újabb szolgáltatói szerződésekhez segítette hozzá a vállalatot. A kért összegből 15 ezer eurót kapott meg - állítja a DNA, amely szerint ugyanabban az évben 50 ezer eurót vett át Pătru egy másik cég igazgatójától, és az összeg fejében közbenjárt annak érdekében, hogy az üzletembert fogadja a gazdasági miniszter.

A DNA szerint a befolyással való üzérkedéssel szerzett pénzből az AEP alelnöke egy luxusautót vásárolt, amelyet más személy nevére íratott. A vádhatóság 275 ezer eurós vagyonzárat rendelt el Ana-Maria Pătru ellen, és előzetes letartóztatásának meghosszabbítását javasolja. A vádiratot a Bukaresti Törvényszékre küldték.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS