Belföld
Külföld

Két személybe villám csapott, egyikük életét vesztette

Székelyhon 2018. június 14., 09:25 utolsó módosítás: 2018. június 14., 09:26
HIRDETÉS

Fákat döntött ki és háztetőket sodort le a vihar az ország déli és délnyugati régióiban. Két személyt villámcsapás sújtott – tudósít az Agerpres hírügynökség az elmúlt tizenkét órában történt vihar következményeiről.

Egy személy életét vesztette a villámcsapás következtében. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A Mehedinţi megyei Obîrşia Cloşani község közelében, egy esztenán villám csapott egy férfibe és egy nőbe. A 66 éves asszonyt az arámabányai (Baia de Aramă) kórházba vitték,

a 78 éves férfi viszont életét vesztette

– közölte később a Mehedinţi megyei tűzoltóság szóvivője, Raluca Tîrcă.

Resicabányán földcsuszamlást idézett elő a heves esőzés, a talaj 30 méteren leomlott, tönkretéve egy autómosót. Temesszlatinán negyven gazdaságot elöntött a víz, Borlón

három személyt ki kellett menekíteni saját otthonukból, mert gazdaságukat elszigetelte az áradás.

Vâlcea megyében több mint 60 fa dőlt ki a viharos erejű szél miatt, és 12 ezer háztartás maradt elektromos áram nélkül. Négy háztetőt lesodort a szél, és a villámlások három tüzet okoztak az elmúlt tizenkét órában.

Dâmboviţa megyében is több fa, valamint egy villanyoszlop is kidőlt a heves szél következtében, a tűzoltóknak kellett közbelépniük a Târgovişte és Bukarest közötti 71-es országútra esett fák eltávolítására. Gorj megyében szintén több helyen úttestre estek a fák, Târgu-Jiuban egy háztetőt elsodort a szél.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS