HIRDETÉS

Két biztató szett a Dinamo ellen

Horváth Bálint Ottó 2016. október 29., 19:25 utolsó módosítás: 2016. október 29., 19:34

Harmadik idegenbeli mérkőzését is elveszítette a bajnokságban a Marosvásárhelyi Medicina. A második és a harmadik játszmában biztatóan játszott a Bukaresti Dinamo ellen, de ez nem volt elég a pontszerzéshez.

Fotó: Boda L. Gergely

Nem tudtak meglepetést okozni szombaton délben Predrag Zukovics tanítványai a sokkal esélyesebb fővárosiak otthonában, a női röplabda A1 osztály alapszakaszának 4. fordulójában három szettben maradtak alul. Mindhárom játszmát jól kezdte a Medicina, és lehetősége volt akár egyet megnyerni, de a szettek végén megmutatkozott a hazai játékosok tapasztaltsága.

Az első játékrész szorosan kezdődött, 8–8-ig döntetlen volt az állás, ezután a Dinamo elhúzott, és esélyt sem adva a vendégeknek, magabiztosan, hét ponttal nyert. Hasonlóan alakult a második szett eleje, majd a vásárhelyiek feljavult játékukkal rövid ideig előnyben voltak (11–7), azonban a fővárosi együttes hamar fordított.

Szorosan alakult az eredmény a folytatásban, az utolsó fontos labdameneteket viszont a Dinamo nyerte, így három ponttal befejezte a játszmát. A harmadik játékrész első perceiben ismét lépéselőnyben játszott a Medicina, 10–9-nél még vezetett, de ezt követően a hazaiak átvették az irányítást.

Nem adták fel a vásárhelyiek, jól tartották magukat, és 19–19-re kiegyenlítettek, de a végjátékban – akárcsak az előző szettben – újra a Dinamo összpontosított jobban, és négy ponttal megnyerte a játszmát, egyben a találkozót.     

Négy bajnoki mérkőzés után (ebből hármat idegenben játszott) egy győzelem és három vereség a Medicina mérlege, ezzel a tabella második felében található. A következő 5., hétközi fordulóban könnyebb ellenféllel találkoznak a vásárhelyiek, szerdán 18 órától az újonc Galaci CSU csapatát fogadják a Pongrácz Antal csarnokban.   

Női röplabda A1 osztály, alapszakasz, 4. forduló, szombat, Bukarest, Dinamo Sportcsarnok, 50 néző:
Bukaresti Dinamo–Marosvásárhelyi Medicina 3–0 (25:18, 25:22, 25:21)
Dinamo: Jovanovics, Țucmeanu, Ștefan, Marcovici, Medics, Oliveira, Matthews, Motroc, Boscacci, Mincă, Chițan, Dumitrescu. Vezetőedző: Branko Gajics
Medicina: Petra, Iancu, Pukarevics, Klarics, Rusu, Teianu, Molnár, Varga, Babaş, Rancz, Arniceru, Cauc. Vezetőedző: Predrag Zukovics
Vezették: Marius Stefurac, Adrian Teodorescu (mindketten Ploiești)

További eredmények a 4. fordulóból (szombat):
Galaci CSU–Bákói Știința 0–3 (8:25, 17:25, 19:25)
CSM Târgoviște–Jászvásári Penicilina
Bukaresti CSM–SCM Pitești
Karácsonkői Unic–SCM U Craiova 3–0 (25:10, 25:9, 25:19)
Balázsfalvi Alba–Lugosi VSK

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS