HIRDETÉS

Vereség az őszi szezon végén

Zátyi Tibor 2016. december 02., 16:54 utolsó módosítás: 2016. december 02., 17:19

Hiába alakított ki sok helyzetet pénteken a Székelyudvarhelyi FC az Atletico Vaslui otthonában, a gólokat a házigazdák szerezték, végül 3–0-ra nyerték meg az őszi idény utolsó találkozóját.

 

Kezdőként kapott szerepet az SZFC U17-es csapatának egyik erőssége, Mocanu Mihai, aki végig játszotta első hivatalos mérkőzését a labdarúgó 3. Ligában.

A nagyon jó minőségű a pályán már az első percben közel került a vezetés megszerzéséhez az SZFC, ám Bálint Rajmond 30 méterről elvégzett szabadrúgását követően a labda elkerülte a kaput. Két perccel később a 16 éves Mocanu indította jól Simon Norbertet, utóbbi lövése centikkel, de elkerülte a kaput. A hazaiak sem tétlenkedtek, két veszélyes, de kihagyott helyzetet követően megszerezték a vezetést a 12. percben. A gólt követően ismét a vendégek előtt adódtak helyzetek, egy szögletet követően Péter Mózes fejelt fölé, majd Bálint Rajmond újabb szabadrúgása és Nagy Norbert távoli lövése kerülte el centikkel a kaput. Utóbbit a hazaiak egyik játékosa durván lekönyökölte, ám a játékvezető a piros helyett csak a sárga lapot mutatta fel. A hazaiak a 31. percben szinte kettőre növelték előnyüket, ám a támadójuk óriási ziccerben nem tudta a hálóba továbbítani a labdát. A szünetig már nem alakult ki több lehetőség, a játék főleg a középpályán zajlott.

Sambake előtt adódott nagy lehetőség az egyenlítésre a második félidőben, a francia támadó labdát szerzett, azonban nagyjából tíz méterről nem tudta eltalálni a kaput. A folytatásban Bálint Botond került főszerepbe, két nagy védést is bemutatott. A vendégek a 60. percben nagyon nehéz helyzetbe kerültek, a hazaiak kettőre növelték előnyüket, igaz, csatáruk lesről indult, azonban a partjelző zászlója nem emelkedett a magasba. Nem sokkal később eldőlt a találkozó, egy szép fejesgóllal beállították a 3–0-s végeredményt. Az utolsó percekben Sambake szépíthetett volna, ám lövését a gólvonalról mentette az egyik hazai védő, majd a 89. percben Bálint Róbert ütközött ellenfelével, az udvarhelyi játékos megsérült, mentővel kórházba szállították további kivizsgálásra.

Most hosszú szünet következik, a 3. Liga márciusban folytatódik.

Labdarúgó 3. Liga, 15. forduló: Atletico Vaslui–Székelyudvarhelyi FC 3–0 (1–0); SZFC: Bálint Botond – Sambu Niati, Demény Norbert, Szöllősi Márton, Péter Mózes, Bálint Róbert, Bálint Rajmond, Nagy Norbert, Mihai Mocanu, Simon Norbert (80., Fodor Tamás), Fodie Sambake.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS