HIRDETÉS

Utolsóként zárja az évet az ASA

Horváth Bálint Ottó 2016. december 27., 10:29 utolsó módosítás: 2016. december 27., 10:56

A Marosvásárhelyi ASA visszacsúszott a labdarúgó 1. Liga tabelláján a sereghajtó pozícióba, mivel nem fellebbezte meg a FRF döntését. Ugyanakkor a szövetség fegyelmi bizottsága nem határozott a Pandurii elleni meccs sorsáról.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága januárra halasztotta a döntést a Marosvásárhelyi ASA és a Zsilvásárhelyi Pandurii december 18-ai, a Sziget utcai stadionban megrendezett, és a szünetben félbeszakadt – mivel a vendégek visszautasították, hogy folytassák a játékot a fagyos és csúszos pálya miatt – mérkőzésének ügyében.

Az első félidőt követően a Marosvásárhelyi ASA 2–0-ra vezetett Gabriel Mureșan (19.) és Vlad Morar góljaival (37.). A bizottság a január 11-i tárgyalásán hozza meg döntését, amikor kihallgatják a mérkőzés játékvezetőit és megfigyelőjét. A marosvásárhelyi együttes kedvező döntésre számít, azaz zöld asztalnál 3–0-ra megnyeri a meccset, figyelembe véve, hogy a találkozót vezető, a bukaresti Marius Avram középbíró játékra alkalmasnak minősítette a pályát.

Marad a hárompontos büntetés

Az ASA, a Medgyesi Gaz Metan és a Zsilvásárhelyi Pandurii számára marad az FRF licencbizottsága által kiszabott hárompontos büntetés (mivel nem törlesztették adósságaikat alkalmazottaik vagy más klubok felé) a labdarúgó 1. Liga tabelláján, miután pénteken a fellebbviteli bizottság elutasította a Gaz Metan és a Pandurii fellebbezését, míg az ASA nem támadta meg a döntést. A pontlevonásos büntetés véglegesnek számít, de a klubok utolsó lépésként január 12-ig a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz fordulhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS