HIRDETÉS

Kerekesszékes szurkoló autójából emelték el a drukker-sálat

Sánta Imre 2016. december 04., 13:53 utolsó módosítás: 2016. december 04., 20:28

Pontosztozkodással végződött a két szomszéd város rangadója a labdarúgó 2. Liga 20. fordulójában. A szombati mérkőzésen a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a véghajrában szerzett egyenlítő találattal döntetlenre mentette a Brassói FC elleni találkozót.

Fotó: Pál Árpád

Télies időjárási viszonyok között léptek pályára a két csapat játékosai, de ez nem akadályozta a piros-fehéreket abban, hogy már a mérkőzés elején veszélyeztessék a hazaiak kapuját. A 2. percben egy szögletről beívelt labdát Ursu nem talált el fejjel, majd a 8. percben szintén egy sarokrúgást követően Issa fejelhetett kapura, de Iacob nagyot nyújtózva a jobb kapufa mellől ütötte oldalra a játékszert.

A 13. percben a brassói csapat jutott szöglethez, a beadásról lemaradtak a szentgyörgyi védők, Poverlovics pedig 6 méterről tisztán fejelhetett kapura, és a labda a tehetetlen Niczuly hálójában landolt (1–0). A bekapott gól megtörte Suciu Valentin tanítványainak lendületét, és két alkalommal is ismét a hazaiak álltak közel a gólszerzéshez: a 15. percben a kapura törő Manole elől mentett a jó ütemben kimozduló Niczuly, majd egy perccel később Grigore lövését védte bravúrral a háromszékiek hálóőre.

Ez volt viszont a hazaiak utolsó helyzete a mérkőzésen, ugyanis a folytatásban felébredtek a piros-fehérek. A 27. percben Damian szabadrúgásból tekert kapura, de Iacob védett, majd Issa lövése nem talált célba. A 30. percben Huiban lépett ki a védők közül, de a partjelző tévesen lest jelzett. A félidő legnagyobb helyzete a 34. percben maradt ki, amikor Hadnagy indításánál Chiș már csak a kapussal állt szemben, azonban kapu mellé gurította a labdát.

Szünet után Cornel Țălnar játékosai egyértelműen a védekezésre rendezkedtek be, és igyekeztek tartani előnyüket, a háromszékiek pedig ostrom alá vették a kapujukat. Az 52. percben Ene hozta helyzetbe Hadnagyot, aki azonban rosszul találta el a labdát, és oda lett a lehetőség, két perccel később pedig Minciună erőteljes lövése zúgott el centikkel a keresztléc felett.

A folytatásban hiába játszott nagy fölényben az OSK, sokáig nem sikerült feltörni a brassói védelmet. Igyekezetüket végül a 83. percben koronázta siker, amikor egy jobb oldalról beívelt labdát a tizenhatoson belül Ene csúsztatott tovább, a játékszer Issa elé pattant, aki közelről nagy erővel a léc alá lőtte (1–1). A véghajrában akár a győzelmet is megszerezhette volna a háromszéki együttes: előbb a 89. percben Hadnagy alsó sarokba tartó fejesét tolta szögletre a hazaiak kapusa, majd a 92. percben egy kapu előtti kavarodás nyomán szintén Hadnagy került helyzetbe, azonban lövése gyengére sikerült, és Iacob ezúttal is hárított.

Értékes pontot szerzett tehát Brassóban Suciu Valentin együttese, amely egy kis szerencsével akár győzhetett is volna, de teljesítményükért így is dicséret illeti az OSK játékosait. Egy sikeres őszi idény után következhet a jól megérdemelt pihenő, hiszen egy fordulót még jövő héten lejátszanak ugyan a 2. Ligában, azonban a Pankotai Sólymok kizárásának okán a háromszékiek ellenfél hiányában már nem lépnek pályára az idén.

A brassói találkozó sajnálatos módon a pályán kívül folytatódott, amikor a hazai szurkolók egy csoportja „Ki a magyarokkal az országból!” skandálás kíséretében megpróbált rátámadni a szentgyörgyi szurkolókra, azonban a rendfenntartó erők ebben megakadályozták őket. Viszont „nagy dicsőségként” könyvelhetik el, hogy egy mozgássérült szurkoló nyakából sikerült letépniük a „Sepsi OSK – Székely Légió” feliratú sálat.

Labdarúgó 2. liga, 20. forduló, Brassó, Ifjúsági Stadion, 1600 néző:
Brassói FC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0),
gólszerzők: Poverlovici (13.), illetve Issa Thiaw (83.).
Brassó: F. Iacob – Băjan, Leca, Poverlovici, Stan, Manole (Răsdan, 87.), Popa (Munteanu, 63.), P. Iacob, Goge, Grigorie, Istrati (Sburlea, 56.). Edző: Cornel Ţălnar.
Sepsi OSK: Niczuly – Dumbravă, Damian, Ursu, Ţepeş (Plămadă, 70.), Chiş, Minciună (Burlacu, 76.), Issa Thiaw, Huiban (Răduţoiu, 93.), Ene, Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.
Sárga lap: Popa (42.), Răzdan (87.), illetve Țepeș (39.), Issa Thiaw (51.)
Játékvezetők: Ionuţ Coza (Cernica), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

További eredmények:
CS Mioveni–Bukaresti Juventus 1–0 (1–0)
Resicabányai Metalul–Szatmárnémeti Olimpia 4–0 (1–0)
Dacia Unirea Brăila–Dunărea Călărași 2–1 (2–0)
Foresta Suceava–Tatrangi Egyesülés 4–1 (2–1)
CSM Râmnicu Vâlcea–Aradi UTA 0–1 (0–0)
Academica Clinceni–Nagyváradi Luceafărul 1–3 (1–1)
Chindia Târgoviște–Temesvári ASU Poli 2–0 (1–0)
A CS Balotești és a CS Afumați szabadnapos volt.

Ranglista:
1. Juventus 42 pont
2. Brassói FC 38
3. Aradi UTA 36
4. Sepsi OSK 35
5. Szatmárnémeti 34 (28–16-ös gólkülönbség)
6. CS Mioveni 34 (23–12)
7. Chindia 29
8. Suceava 26
9. Nagyvárad 25
10. Afumați 24
11. Brăila 23
12. Clinceni 21
13. Călărași 20
14. Rm. Vâlcea 18
15. Temesvár 16
16. Tatrang 11
17. Balotești 10 (16–34)
18. Resicabánya 10 (18–40)
* a Pankotai Sólymokat kizárták a bajnokságból, Berceni csapata kiállt.

FRISSÍTÉS: Nem a szurkoló nyakáról tépték le a sálat

Mint időközben kiderült, nem a mozgássérült szurkoló nyakáról tépték le a a „Sepsi OSK – Székely Légió” feliratú sálat, hanem az általa vezetett, mozgó autóból „kapták ki” – kívánt pontosítani Facebook-üzenetben az érintett szurkoló. Mint írta, mozgássérült lévén, mindkét kezére szüksége van a vezetésnél, így amikor próbált kiállni a parkolóból és kinyitották a járműve ajtaját, hogy elemeljék a mellette levő sálat, ő nem tudott odanyúlni, hogy ezt megakadályozza, mivel könnyen balesetet okozott volna. Hozzátette: az incidens előtt volt alkalma fotózkodni is a brassói szurkolókkal.

A Sepsi OSK drukkere megkeresésünkre azt is elmondta, hogy felvették vele a kapcsolatot más brassói szurkolók, hogy bocsánatot kérjenek az incidens miatt. Mint ígérték: keresik a tettest, és küldenek neki egy brassói szurkoló-sálat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS