HIRDETÉS

Hazai pályán botlott a Sepsi OSK

Sánta Imre 2016. október 16., 20:13 utolsó módosítás: 2016. október 17., 13:21

Nem tudta folytatni a hazai győzelmek sorozatát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, mivel a labdarúgó 2. Liga 12. fordulójában csak gólnélküli döntetlent ért el a jóval esélytelenebbnek tartott CS Balotești együttesével. Az elhullatott pontok következtében a háromszéki csapat két pozíciót rontva jelenleg a másodosztály rangsorának hetedik helyén áll.

Fotó: Pál Árpád

A sepsiszentgyörgyi városi stadionban megszokott jó hangulattól eltérően, ezúttal mély csendben kezdődött el a mérkőzés. A Székely Légió ugyanis úgy határozott, hogy tagjai nem énekelnek ezen a meccsen, így gyászolják a pénteken elhunyt Daragics István (Bubu) társukat, aki a Sepsi OSK egyik leghűségesebb és legelkötelezettebb szurkolója volt.

Elmaradt tehát a biztatás, és mintha a csapat is elfeledkezett volna régi önmagáról. Az első negyedórában szinte semmi nem történt, csak tizennégy perc elteltével jegyezhettük az első helyzetet, amikor Huiban lövése a keresztlécen csattant. A folytatásban sem ment a játék a piros-fehéreknek, és támadásaik rendre elhaltak az egyértelműen védekezésre berendezkedő vendégek tizenhatosa előtt. Ezért aztán előbb Mitra, majd Hadnagy távoli lövéssel próbálkoztak, de nem sikerült meglepniük Fulgát.

Szünetben változtatott csapatán Valentin Suciu edző, Plămadă helyett Ene állt játékba, és a csere élénkítőleg hatott az OSK támadó játékára nézve. A 48. percben éppen Ene került helyzetbe, éles szögből leadott lövését azonban Fulga hárította. Néhány perccel később szintén Ene lódult meg a baloldalon és ívelte középre a labdát, Huiban fejese azonban elkerülte a vendégek kapuját. A 62. percben viszont az Ilfov megyei csapat járt közel a vezető gól megszerzéséhez: Bâtfoi egyedül törhetett kapura, de kissé a jobboldalra kisodródva lőtt kapura, és a szöget jól záró Niczuly hárított.

Továbbra is a piros-fehérek kezdeményeztek, de támadásaik erőtlenek voltak, és így alig jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. Némi izgalom azonban még maradt a végére, amikor a hosszabbítás perceiben előbb Jakab beadásából Ene jó helyzetből kapu fölé fejelte a labdát, majd Hadnagy hagyott ki egy nagy helyzetet.

Maradt a gólnélküli döntetlen, és csak sajnálni lehet azt a két pontot, amelyet egy jelentősen gyengébb játékerőt képviselő csapattal szemben veszített el az OSK. Valentin Suciu csapata azonban javíthat a következő játéknapon, amelyen a táblázat utolsóelőtti helyét elfoglaló ACS Berceni otthonába látogat (október 22-én, szombaton 11 órakor kezdődik a találkozó).

Labdarúgó 2. Liga, 10. forduló, Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, 1500 néző:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–CS Balotești 0–0
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă, Mitra, Minciună, Chiş (Jakab, 54.), Huiban, Plămadă (Ene, 46.), Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.
Baloteşti: Fulga – Bakalli (Păduraru, 88.), Ioniţă (Iordache, 65.), Dedu, Bâtfoi, Răuţă, Marciuc, Andrei (Șandu, 76.), Flămînzeanu, Antoche, Ion. Edző: Cornel Nica.
Sárga lap: Chiș (52.), illetve Marciuc (5.), Răuță (93.)
Játékvezetők: Rareș George Vidican (Nagyvárad), Ioan Daniel Ciocănea (Nagyszeben), Călin Cimponeriu (Lugos).

További eredmények:
Brassói FC–Foresta Suceava 2–1
Academica Clinceni–Resicabánya 2–3
Pankotai Sólymok–CSM Râmnicu Vâlcea 0–3 (hivatalból, az Arad megyeiek nem tudták megrendezni a találkozót. A következő ilyen esetnél kizárják a bajnokságból)
Nagyvárad–Chindia Târgovişte 2–0
CS Afumaţi–ACS Berceni 4–0
Bukaresti Juventus–Temesvári ASU Poli 5–0
Dunărea Călăraşi–Tatrangi Egyesülés 1–0
CS Mioveni–Dacia Unirea Brăila 2–0
Szatmárnémeti Olimpia–Aradi UTA 3–0

Ranglista:
1. Juventus 31 pont
2. Brassó 28
3. Suceava 25
4. Târgoviște 24
5. Mioveni 24
6. Szatmárnémeti 23
7. Sepsi OSK 22
8. Afumați 20
9. Arad 20
10. Nagyvárad 16
11. Călărași 16
12. Brăila 16
13. Clinceni 14
14. Râmnicu Vâlcea 13
15. Balotești 13
16. Tatrang 12
17. Resicabánya 9
18. Temesvár 8
19. Berceni 1
20. Pankota 1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS