HIRDETÉS

Harmadik hely a zónadöntőn

Zátyi Tibor 2016. december 06., 19:01 utolsó módosítás: 2016. december 06., 19:14

Brassó, Kovászna, Maros, Szeben és Hargita megyék 2007-es korosztályú bajnokcsapatai vettek részt a múlt hét végén Brassóban megrendezett Gheorghe Ola Emléktornán, az országos bajnokság egyik zónadöntőjén. Mindenki mindenkivel játszott.

 

Hargita megyét a Szin Ferenc által edzett Székelyudvarhelyi FC képviselte, első mérkőzésén pedig a Kovásznai All Sports volt az ellenfél. Annak ellenére, hogy az udvarhelyi csapat hamar hátrányba került, a mérkőzés során sikerült érvényesíteni a gyorsabb és szervezettebb játékot, Jakab Krisztián góljainak köszönhetően sima győzelem lett a vége.

A második találkozón a Szászrégeni Best Kids ellen jól kezdett az SZFC, 4–3-ra is vezetett, ám a szünetig fordított a Maros megyei együttes. A második félidőben teljesen összeesett az udvarhelyi csapat, a mezőnyben és a kapuban is sok volt az egyéni hiba, így a későbbi tornagyőztes végül 11–4-re nyert.

Nehéz meccs várt a fiatalokra a harmadik fordulóban, hiszen a házigazda Brassói Tâmpa Kids volt az ellenfél. Az SZFC játékosai nagy odaadással küzdöttek, a tornán legjobb tudásukat nyújtották, minden labdáért keményen harcoltak. A gólok mellé társult Gyarmathy Tamás nagyszerű kapusteljesítménye is, így az SZFC sokáig 4–1-re vezetett. A mérkőzés végén kapott ugyan két gólt, de a győzelem nem forgott veszélyben. Ha osztottak volna a tornán Puskás-díjat, akkor azt Jakab Krisztián kapta volna, hiszen az első gólt egy gyönyörű félollós mozdulattal szerezte.

A Nagyszebeni Interstar ellen a torna második helye volt a tét, azonban ezúttal is bebizonyosodott, hogy egyelőre a Szeben megyei csapat túl nagy falat az SZFC számára. Semmi sem jött össze a találkozón, így csúfos vereség lett a vége.

„A torna előtt az erőviszonyoknak megfelelően a negyedik helyre vártam a csapatot. Tudtam, hogy a jobb helyezéshez bravúr kell. Természetesen mindig megpróbálunk jobbak és jobbak lenni, sikerült a bravúr, így harmadikak lettünk. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy kétnapos tornán csak hullámzó teljesítményre vagyunk képesek, ami a gyerekeknél nem ritka. Most azon kell dolgoznunk, hogy minél többször képesek legyünk olyan teljesítményre, mint a brassói bajnok ellen” – mondta Szin Ferenc edző.

Az SZFC csapata: Gyarmathy Tamás, Sánduly Dávid, László Szilárd, Jakab Krisztián, Joó Barnabás, Buzogány Hunor, Szász Jenő, Vass Lóránt, Tamás László, Dusinszky Attila és Szin Dávid. Edző: Szin Ferenc.

Eredmények: Kovásznai All For Sports–SZFC 1–5, Szászrégeni Best Kids–SZFC 11–4, Brassói Tâmpa Kids–SZFC 3–4, Nagyszebeni Interstar–SZFC 11–1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS