HIRDETÉS

Döntetlent játszott Hermányban az FK Csíkszereda

Dobos László 2016. november 19., 20:32 utolsó módosítás: 2016. november 19., 21:08

Őrzi 3 pontos előnyét a a román labdarúgó 3. Liga 1. csoportjának élén az FK Csíkszereda. Szombaton délután a csíkiak 1–1-es döntetlent játszottak a második helyen álló Szászhermányi FC otthonában.

Fotó: Gecse Noémi


Ragyogó napsütésben, kitűnő novemberi időben, de mély talajú, nagyon nehéz pályán zajlott a csoportrangadó, amelyre egy lelkes szurkolótábor is elkísérte a csíki együttest.

Kiegyensúlyozott játékot hozott a mérkőzés első része, előbb Bajkó Barna hagyott ki nagy helyzetet a 4. percben, majd a 8. percben házigazdáktól Stângă lőtt jó helyzetből kapu mellé. A 20. percben a hermányiak 18 méterről elvégzett szabadrúgása fennakadt a csíki sorfalon, majd a 26. percben egy csíki szögletet követően Lőrincz lövését szögletre mentette a hazaiak kapusa. Az első félidő utolsó tíz percében végig támadott az FK Csíkszereda, de a házigazdák pontosan védekeztek.


Rosszul kezdődött csíki szempontból a második félidő: a 48. percben Alexandru Avram bal oldalon könnyedén betört a csíki 16-os területére, majd mintegy tíz méterről a jobb felső sarokban lőtte a labdát (1–0). Gól után a csíkiak támadtak többet, az 51. percben Györgyi távoli szabadrúgását szögletre mentette a hazai kapus, majd az 53. percben előbb Ilyést, majd Csiszért buktatták a 16-oson belül. A játékvezető a Csiszér elleni szabálytalanságért ítélt büntetőt, amelyet Bajkó értékesített (1–1).

Rajzfilmekbe illő jelentek történetek a 65. percben, amikor a házigazdák 7-es számú játékosa, Leonte megkapta a második sárga lapját, és kiállították. Claudiu Ionescu, a Brassó megyei csapat edző-játékosa lehívta csapatát a pályáról. A cserepadon ülő Ionescut előbb piros lappal büntette a játékvezető, majd ezt az ítéletet sárgalapra változtatta. Végül a mérkőzés folytatódott, de házigazdák már nem tudtak komolyabb gólhelyzeteket kialakítani, a pálya rossz minősége pedig a vendéglátóknak kedvezett, a csíki támadások rendere elakadtak a 16-os környékén. Eredmény, román labdarúgó 3. Liga, 1. csoport, 13. forduló:


Szászhermányi FC–FK Csíkszereda 1–1 (0–0). Gólszerzők: Sorin Avram (48. perc), illetve Bajkó Barna (53., büntetőből). Kiállítva: Leonte (a 65. percben). Játékvezetők: Dragoș Nicoale, Iosif Avram Nasc (mindketten Kolozsvár), Dragoș Daniel (Kisbánya). Megfigyelők: Emil Tudor (Târgoviște) és Costică Manasă (Bákó).

Csíkszereda: Nagy Barna – Csonka Bonifác, Lőrincz József, Majzik Adrián, Vízi Tamás, Csűrös Attila, Cătălin Savin, Ilyés Róbert (Czimbalmas Zalán, a 88. perctől), Györgyi Arthúr, Csiszér Balázs (Szabó Géza, 81.), Bajkó Barna. Edző: Lengyel Roland. Technikai igazgató: Varga Károly.

A csoport élén: 1. FK Csíkszereda 30 pont, 2. Szászhermányi FC 27, 3-4. Sporting Liești és Atletico Vaslui 23-23.

Az FK Csíkszereda a következő fordulóban (november 25., péntek, 14 óra) a CSM Paşcani együttesét fogadja.


Hermányi fociszilánkok
A mérkőzés előtti percekben a Brassói FC vezetősége díjazta három egykori 1. ligás futballistáját, a csíkiaknál játszó Ilyés Róbertet, illetve a Szászhermányt erősító Florin Stângát és Mugurel Bugát. * A két szurkolótábor végig civilizáltan biztatta kedvenceit, az egyik magyarul, a másik románul. * A csíki drukkerek a meccs végén a tribün elé felsorakozó FK-játékosokkal közösen elénekelték a székely himnuszt, és ebből nem lett botrány. * A hermányi mérkőzést két neves edző is végignézte a helyszínen: a magyar Tajti József, illetve a román Mircea Rednic.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS