HIRDETÉS

Csak egy félidőt „korcsolyáztak”

Pál Gábor 2016. december 18., 20:48 utolsó módosítás: 2016. december 18., 21:19

Két gólt kapott a csúszós pályán a zsilvásárhelyi csapat az első félidőben. Szünetben úgy döntöttek Petre Grigoraș tanítványai, hogy nem folytatják, a játékvezető pedig idő előtt lefújta a mérkőzést.

Fotó: Boda L. Gergely

Rettentő hidegben és jeges pályán kezdte el a meccset a Marosvásárhelyi ASA és a Zsilvásárhelyi Pandurii. A mostoha időjárási körülmények miatt kevés néző látogatott ki a Sziget utcai stadionba a labdarúgó 1. Liga 21., fordulójának vasárnapi találkozójára, amin néha vicces jeleneteket is láthatott az a kis szurkolótábor.

Elég szűkös keret került fel a bírói lapra a vendégektől, hiszen az amúgy is anyagi problémákkal küszködő Pandurii csak 15 játékossal érkezett Marosvásárhelyre. Közülük Lucian Sînmărtean és Marian Pleașcă úgy döntött, hogy nem vállalja a meccset a jeges pályán, így csak két cserét nevezett az edzőjük, Petre Grigoraș.

Sózás, eredmény nélkül

Bár a pályagondnokok megpróbálták besózni a pályát, az nem sokat segített, rendkívül csúszós felületen kellet futkossanak a labdarúgók. Elkezdődött a mérkőzés, de már az elején látszott, hogy itt azon múlik az eredmény, ki tud jobban manőverezni a jégen. A hazaiak sokkal otthonosabban mozogtak a pályán, és már az első negyed órában négy óriási helyzetet is kihagytak. A 19. percben már nem hibázott Gabriel Mureșan, Kuku beadásánál mellel átvette a játékszert, és közelről a kapuba lőtte (1–0). Ezután is az ASA kezdeményezett, és a 36. percben újból betalált, Ciprian Rus a szélről középre ívelt, Vlad Morar pedig fejjel a hosszú sarokba bólintotta a labdát (2–0).

Idő előtt szólalt meg a végső sípszó

Következett a szünet, de a pihenőt követően a Pandurii játékosai úgy döntöttek, nem folytatják a meccset, nem veszélyeztetik testi épségüket. Marius Avram játékvezető megvárta a kötelező türelmi időt, majd véget vetett a mérkőzésnek, mielőtt elkezdődött volna a második félidő.

Zöld asztalnál döntenek

Minden bizonnyal panaszt fog benyújtani a zsilvásárhelyi klub a labdarúgó-szövetségnél, és majd csak ezután döntenek a meccs sorsáról. Mivel a mérkőzés előtt a játékvezetők és a megfigyelő is játékra alkalmasnak találta a pályát, így kedvezőbb helyzetből várja az ítéletet az ASA, de az ügyet alaposan ki fogják vizsgálni. Lehet, ha újra kell játszani a találkozót az elejétől, de az is megtörténhet, hogy a vásárhelyi együttes zöld asztalnál nyer 3–0-ra. Az viszont biztos, hogy valamelyik csapat pénzbírságot fog kapni.

Még egy meccse van az ASA-nak

Ez volt az idei utolsó bajnoki forduló, 2017. február 3-án folytatódik a pontvadászat az ASA számára. Nem mehetnek vakációzni a csapat játékosai, hiszen még egy meccsük hátravan: szerdán 20.30-tól a Ligakupa elődöntőjében a Temesvári Polit látják vendégül. Kérdés, hogy addig a pályáról fel tudják-e olvasztani a jeget, mert a Bega-parti együttes is tiltakozásul az öltözőben maradhat még a meccs elkezdése előtt.

Labdarúgás, 1. Liga, 21. forduló:
Marosvásárhelyi ASA–Zsilvásárhelyi Pandurii 2–0 (2–0),
gólszerzők: Mureșan (19.), Morar (36.).
ASA: Moga – G. Matei, Cordoș, M. Constantin, Mendy – Candrea, G. Mureșan – Ciolacu, Rus, V. Morar – Kuku. Edző: Dan Alexa.
Pandurii: Stanca – Tudor, Pițian, Ungurușan, Pîrcălabu – Pirtea, David – Brînzan, Herea, Răuță – Dodoi. Edző: Petre Grigoraș.
Vezették: Marius Avram (Bukarest), illetve Mircea Orbuleț (Bukarest), Sebastian Stoianov (Konstanca).

További mérkőzések:
Concordia Chiajna–CSU Craiova 0–0;
FC Voluntari–Kolozsvári CFR 2–1 (0–1),
gólszerzők: Marinescu (86., 11-esből), Spahija (90+3.), illetve Bud (13.);
Bukaresti Steaua–Temesvári Poli 1–0 (1–0),
gólszerző: Popa (33.); kiállítva: Boruceanu (90+3.).
Vasárnap 20.30-tól: Jászvásári CSM Poli–Bukaresti Dinamo.
Hétfőn 18 órától a Medgyesi Gaz Metan–Astra Giurgiu, valamint 20.30-tól az FC Viitorul–FC Botoșani találkozókat lehet megtekinteni (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS