HIRDETÉS

Az Interstar megelőzte a Sepsi OSK-t és az FK Csíkszeredát

Székelyhon 2016. december 11., 22:03 utolsó módosítás: 2016. december 12., 00:29

Véget ért a 2008-as korosztály számára kiírt Gheorghe Ene-kupa zónadöntője, a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában megszervezett tornán a rendező FK Csíkszereda a 3. helyen végzett, míg a Sepsi OSK a második helyen zárt.

Fotó: Pinti Attila

A tornát a teremlabdarúgás szabályai szerint – 4+1-es felállításban, kézilabdaméretű pályán, 2x20 perces mérkőzések – játszották. Kovászna megyét a Sepsiszentgörgyi Sepsi OSK, Brassó megyét a Brassói Corona, Maros megyét a Szászrégeni Best Kids, Szeben megyét a Nagyszebeni Interstar, Hargita megyét pedig az Incze Tibor edző által felkészített FK Csíkszereda képviselte.

Az FK meccseiről

Nagyon jól indult a torna a házigazda számára, hiszen első nap mindkét találkozóját megnyerte. Először a Best Kids volt az ellenfél, amely – habár az eredmény ezt cáfolja – igencsak megszorította Incze Tibor csapatát. A második találkozón az előzetesen tornaesélyesnek tartott Brassói Corona következett, amely önmagához képest gyengén játszott, az FK viszont jól. Pénteken este tehát még úgy tűnt, van esély arra, hogy végre zónadöntőt nyerjen az FK.

Szombaton viszont nagyon rosszul kezdődött a torna az FK számára: a csíki gyerekek viszonylag hamar gólt kaptak a Sepsi OSK-tól, amely gyakorlatilag kivédekezte az 1–0-át. A házigazdának öt kapufája volt, és ziccerek sorát hagyta ki. Az elveszített találkozóval már biztossá vált, hogy az FK számára nincs esély a tornagyőzelemhez, ezért az utolsó – tét nélküli – meccsen, a Nagyszebeni Interstar ellen Incze Tibor minden játékosának lehetőséget adott a focizásra.

Második lett a Sepsi OSK

Ghinea Lóránd legénysége a torna nyitómeccsén 4–1-es győzelmet arattak a szászrégeni kis focisták ellen. A négy gólon Batzula Hunor és András Zsolt osztoztak fele-fele arányban. A második találkozón hátrányba került a Nagyszebeni Interstar ellen a Sepsi OSK. Két óriási egyenlítési lehetőséget is elpuskázot a szentgyörgyi csapat a mérkőzés második részében, András Zsolt révén – egyik lövését a kapus hárította, a másik a felső lécen csattant –, és a találkozó az ellenfél győzelmével ért véget.

Másnap már hiába nyerte meg mindkét mérkőzését a háromszéki együttes, csak a 2. helyet tudta megkaparintani. Reggel 9 órakor kezdődött a focimaraton, mely első mérkőzésén a Brassói Corona ellen nyert: jó játékot produkálva, Batzula Hunor 3 és András Zsolt 1 találatával 4–2 arányban sikerült diadalmaskodnia.

11 órától következett egy igazi rangadó, amelyen a hazai pályán játszó FK Csíkszeredával mérkőztek meg. Az első félidő aránylag kiegyensúlyozottnak volt mondható, ám egy szentgyörgyi ellentámadás során szintén András Zsolt volt az, aki megzörgette az ellenfelük hálóját, de mindhiába ért győzelmet, csak a második helyet tudták megkaparintani, így nem jutottak be az országos fináléba. Ennek ellenére dicséretre méltó a Sepsi OSK teljesítménye. A szentgyörgyi csapat: András Zsolt, Máthé Bence, Batzula Hunor, Sandu Csanád, Prezsmer Norbert, Bögözi Szabolcs, Simon Nándor, Makos Luca, Kolcza Dávid játékosok, Makó Máté kapus, valamint Ghinea Lóránd edző.

Íme az eredmények: 
Sepsi OSK–Szászrégen 4–1,
Nagyszeben–Brassó 1–1,
Csíkszereda–Szászrégen 3–1,
Sepsi OSK–Nagyszeben 0–1,
Csíkszereda–Brassó 4–2,
Sepsi OSK–Brassó 4–2,
Nagyszeben–Szászrégen 7–0,
Csíkszereda–Sepsi OSK 0–1,
Brassó–Szászrégen 3–0,
Csíkszereda–Nagyszeben 1–3.

A végeredmény:
1. Nagyszebeni Interstar,
2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK,
3. FK Csíkszereda,
4. Brassói Korona,
5. Szászrégeni Best Kids.

A torna legjobb játékosának a csíkszeredai Brügger Dánielt választották.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS