HIRDETÉS

Vasas Femina: a kiesés elkerülése lett a cél

Zátyi Tibor 2017. január 09., 09:50 utolsó módosítás: 2017. január 09., 11:22

Komoly elképzelésekkel vágott neki a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó Szuperliga idei szezonjának, a csapatnak azonban nem jött ki a lépés, a bajnokság felénél csak a hetedik helyen áll, jócskán lemaradva az élmezőnytől. László Béla klubelnökkel beszélgettünk.

Fotó: Barabás Ákos

– Új edzővel vágtak neki a szezonnak, amelynek végén az első négy közé szerettek volna kerülni.

– Annak ellenére, hogy az előző szezonban a szuperligás csapattal és az ifjúságiakkal is jó eredményeket értünk el, változást akartunk a klubon belül. Dénes Jenőt Marcel Irimie váltotta a kispadon, továbbá két új játékost is igazoltunk. Sajnos az edzőcsere után nem úgy alakultak az eredmények, ahogy vártuk. Pedig nem indultak rosszul a dolgok Irimiével, a felkészülés is jól sikerült, és követtük azokat az irányelvek, amiket együtt tűztünk ki magunk elé. Mellényúltunk, ezt vállalom, hiszen nagyjából az én ötletem volt a változtatás. Rengeteg pontot hullattunk, Irimie személyes problémákkal is küszködött, így muszáj volt szezon közben szerződést bontanunk vele. Egy pillanatig sem gondoltuk volna, hogy ennyire megviseli a csapatot.

– A Vasas Femina korábbi edzője, Székely János vette át az irányítást. Stabilitást hozott a csapatnál?

– A játékosok többségével már korábban is dolgozott együtt, jól ismeri a lányokat. A Bukaresti Fair Play elleni hazai meccs előtt vette át az irányítást Székely János. Jót küzdöttünk a fővárosiak ellen, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de 3–2-re kikaptunk, és az egyik legfájóbb idei vereségünk volt. Majd annak ellenére, hogy kikaptunk, nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk Temesváron, és látszott, hogy ismét jó irányba indultunk el.

– Mi várható a télen?

– Január 23-án gyűlünk össze, minden korosztályban elkezdjük a felkészülést a tavaszi idényre. A kicsik hetente 2–3 edzésen vesznek részt, a nagyoknak pedig egy hazai edzőtábort szervezünk. Számukra több barátságos meccset is beiktatunk a felkészülési programba, ám egyelőre úgy néz ki, hogy azokat idegenben játsszuk.

– Várható változás a keretben?

– Két játékosunknak, Bartalis Barbarának és Anamaria Vasilénak érkezett ajánlata más kluboktól, a következő két hétben dől el, hogy maradnak-e a nyárig vagy már a télen váltanak. Megfigyeltünk néhány játékost mi is, de leigazolásukhoz egyelőre konkrét lépések nem történtek. A nyáron igazolt Dávid Márta a felkészülés során súlyos sérülést szenvedett, az őszi szezon közben csatlakozott a csapathoz, így tőle tavasszal várjuk a kimagasló teljesítményt. Anca Tătar komolyan végzi a dolgát, de játékán látszik, hogy az alsóbb ligából jött, még van behoznivalója.

– A Vasas Femina II. jelenleg 1. ligás csoportjának élmezőnyében helyezkedik el. Náluk mi a célkitűzés?

– Az elmúlt év nagy pozitívuma, hogy második számú csapatunkat csatába küldhettük az 1. Ligában. A szezon elején még nem volt fontos az eredményesség, azonban szuperligás együttesünk gyengélkedett az ősszel, így a második csapatra még nagyobb figyelmet kell fordítanunk. A Szuperligában nagyon nehéz meccseink következnek, a dobogóra esélyes csapatok jönnek hozzánk, a többiekkel pedig idegenben játszunk. Nagyon érdekesnek és izgalmasnak tűnik a tavasz. Minden szerzett pont felértékelődik, mivel idén nem lesz rájátszás. Most az a célunk, hogy ne essünk ki. Majd a nyáron valószínűleg újra kell szerveznünk a csapatot. Az ifjúsági együtteseinkből négy lány került fel a felnőttekhez. Jó másfél év kell ahhoz, hogy egyenesbe kerüljünk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS