HIRDETÉS

Továbbra is éllovas a Mureșul

Horváth Bálint Ottó 2017. január 10., 14:04 utolsó módosítás: 2017. január 10., 14:51

A téli szünetet követően győzelemmel folytatta az idényt a Marosvásárhelyi Mureşul, a másodosztályú női kézilabda-bajnokság B csoportjának 10. fordulójában hazai pályán nyert az ötödik helyezett Nagybányai Extrem ellen, ezzel megtartotta éllovas helyét.

Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes végig irányítás alatt tartotta a mérkőzést, és kisebb hullámvölgyekkel, de magabiztosan győzött, még olyan körülmények között is, hogy Georgeta Bucin vezetőedzőnek két fontos játékosát nélkülöznie kellett: Ana Deac még novemberben súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett, meg kellett műteni, és valószínűleg ebben az idényben már nem számíthatnak rá, Cosmina de Oliveira (a futballista, Eric de Oliveira felesége) pedig még nem tért vissza, de ezen a héten csatlakozik a csapathoz.

A találkozón az első félidő közepére kényelmes, hétgólos előnyt alakított ki a Mureşul, azonban ezután elkönnyelműsködte helyzeteit, így a vendégek szünetig kettőre felzárkóztak. A második játékrészben növelték vezetésüket a marosvásárhelyiek, de nem tudtak végérvényesen meglépni, a hajrában mégsem forgott veszélyben a négygólos győzelmük. A marosvásárhelyi csapat kilenc pályára lépett játékosa közül a legeredményesebb Alina Moloci volt 12 góllal, őt Carola Stângu és Denisa Farcaș követték 7, illetve 6 találattal.

Rövid távú célok

A Mureşul edzője, Georgeta Bucin csapata játékáról elmondta, a mérkőzés folyamán voltak jó pillanataik, de főleg az első félidőben nem koncentráltak eléggé, az ellenfél pedig ezt kihasználta, azonban hamar rendezték soraikat, és a végén megőrizték megnyugtató előnyüket.

A tréner elárulta, egy játékos csatlakozott a csapathoz, Andrada Șuta a Dacia Mioveni-től érkezett, és lehetőségeik szerint újabb kézilabdázókat igazolnának, hogy megerősítsék keretüket. Az együttes közeli célkitűzésének az odavágók végéig az első hely megtartását nevezte. „Nagyon szoros a küzdelem az első helyért, a játékosok tapasztaltsága és akaratereje döntő fontosságú, így továbbra is minden meccsünkön koncentráltan kell játszanunk” – mutatott rá Georgeta Bucin, aki szerint a feljutás lehetőségéről még korai beszélni, ez az eredményeik szerint majd a visszavágó-sorozatban lesz aktuális.   

Két rangadó a hónap végéig

Nyolcadik győzelmével a Mureşul hárompontos előnnyel megtartotta éllovas helyét a tabellán, azonban ezt biztosan elveszíti a hétvégi fordulóban, amelyben szabadnapos lesz. Ezután következnek az igazi erőpróbák az együttes számára, hiszen egymás után a két legerősebbnek számító, a feljutásra nagy esélyes ellenféllel (amelyek eddig egy meccsel kevesebbet játszottak) találkozik: előbb január 22-én, vasárnap hazai pályán derbit játszik a második helyezett Nagybányai Minaurral, majd egy héttel később a harmadik CSM Slatina otthonába látogat.  

Női kézilabda A osztály, B csoport, 10. forduló, vasárnap, Marosvásárhely, ligeti Sportcsarnok:
Marosvásárhelyi Mureşul–Nagybányai Extrem 33–29 (16–14)
A Mureşul kerete: Petruneac – Moloci 12, Stângu 7, Farcaș 6, Serediuc 4, Bab 2, Rad 2, Manole, Burnete. Vezetőedző: Georgeta Bucin.

További eredmények a 10. fordulóból (vasárnap):
Brassói Național–CSM Slatina 21–31 (9–17)
Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC–Nagybányai Minaur 25–43 (10–16)
Dacia Mioveni–Nagyváradi CSU 26–32 (15–21)
A Temesvári CSU, Kisjenői Körös és Resicabányai CSU szabadnapos volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS