HIRDETÉS

Tartja a lépést az élmezőnnyel a Mureșul

Horváth Bálint Ottó 2016. november 01., 12:37 utolsó módosítás: 2016. november 01., 12:57

Fontos győzelmet aratott a Marosvásárhelyi Mureşul a női kézilabda A osztály B csoportjának 6. fordulójában: idegenben páholta el a Brassói Naționalt, ezzel megelőzte ellenfelét, és feljött a ranglista második helyére.

Fotó: Boda L. Gergely

Az egyre jobb formában játszó marosvásárhelyi csapat a mérkőzés egészében kiegyensúlyozott teljesítménnyel megérdemelten nyert, bebizonyítva, hogy komolyan kell számolni vele az élmezőnyben, és akár a feljutásért zajló küzdelembe is beleszólhat.

Gyakorlatilag már az első félidőben a maga javára fordította az eredményt, és eldöntötte a mérkőzést a Mureşul, hiszen nyolcgólos előnyt alakított ki. Szünet után sem romlott a vásárhelyiek játéka, akik megőrizték fölényes vezetésüket, és végül hét góllal nyertek.

Győzelmével a Mureşul hárompontos lemaradással követi az éllovas Resicabányai CSU-t – amelytől eddigi egyetlen vereségét szenvedte el – a második helyen, és a következő mérkőzésén vasárnap hazai pályán játszik, amikor a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC együttesét látja vendégül.

Női kézilabda A osztály, B csoport, 6. forduló:
Brassói Național–Marosvásárhelyi Mureşul 28–35 (10–18).
A Mureşul kerete: Petruneag, Grosu – Moloci, Serediuc, Deac, Stîngu, De Oliviera, Farcaş, Bab, Rad, Burnete, Manole.

További eredmények a 6. fordulóból: Resicabányai CSU–Nagybányai Minaur 27–25 (14–15),  Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC–Temesvári Universitatea 35–34 (19–17), Dacia Mioveni–Nagybányai Extrem 32–31 (14–17), a CSM Slatina, a Nagyváradi CSU és a Kisjenői Crişul szabadnaposak voltak.

Az élmezőny: 1. Resicabánya 15 pont, 2. Mureşul 12, 3. Brassó 12, 4. Sepsi SIC 7, 5. Slatina 6 (–2 meccs), 6. Minaur 6 (–2 meccs).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS