HIRDETÉS

SZKC-s játékost választottak a legjobb kézilabdázónak

Zátyi Tibor 2016. december 28., 16:04 utolsó módosítás: 2016. december 28., 18:46

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) által kedden nyilvánosságra hozott lista szerint a Székelyudvarhelyi KC játékosát, Andrei Mihalceát választották meg a bajnokság legjobb romániai kézilabdázójának a férfi és női pontvadászatokban szereplő csapatok vezetőedzői.

A jobbszélső az egész őszi szezonban kirobbanó formában játszott, hiszen az eddig lejátszott 16 mérkőzésen összesen 100 gólt szerzett.

„Nagyon meglepett ez a kellemes hír. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített elérnem, hogy 2016-ban az ország legjobb kézilabdázójának választottak meg: a csapattársaimnak, a vezetőségnek és természetesen a szurkolóknak, nélkülük nem lettem volna ennyire sikeres. Remélem, hogy a következő év is hasonlóan jól fog sikerülni\" – nyilatkozta honlapunknak a jobbszélső.

A trénerek voksai szerint az év román férfi kézilabdázója a francia bajnokságban szereplő Saint Raphael kapusa, Mihai Popescu lett, a Nemzeti Ligában szereplő legjobb romániai játékos Mihalcea, míg a legjobb idegenlégiósnak a Bukaresti Dinamo iráni balátlövőjét, Sajjad Estekit választották meg.

Nem történt meglepetés a hölgyeknél, a román válogatott és a montenegrói Buducsnoszt motorja, Cristina Neagu balátlövő lett az év legjobb női kézilabdázója. A hazai bajnokságban szereplő legjobb romániai kézilabdásnak a Nagybányai HCM, majd a Bukaresti CSM hálóőrét, Paula Ungureanut választották meg, míg a legjobb idegenlégiós a svéd irányító, Isabelle Gullden (Bukaresti CSM) lett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS