HIRDETÉS

Suceava csapatát fogadja az SZKC

Pál Gábor 2016. december 13., 16:04 utolsó módosítás: 2016. december 13., 16:40

Nem ez lesz az idei utolsó meccse a Székelyudvarhelyi KC-nak, de a csapat számára szerdán este zárul a bajnokság őszi szezonja. Vlad Caba tanítványai a CSU Suceavát fogadják a férfi kézilabda Bölények Ligája 16. fordulójában. Szombaton ismét hazai pályán játszik a KC, a Román Kupa nyolcaddöntőjében a CSM Focșani-t látja vendégül.

Fotó: Thomas Campean

Két győztes meccs után érkezik Székelyudvarhelyre a CSU Suceava, a visszavágó-sorozatban előbb vendégként nyert a Fogarasi VSK otthonában (25–28), majd hazai pályán verte meg a Resicabányai Adrian Petreát (27–25). Az SZKC-nak öt meccs óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg múlt szombaton, a Steauától kapott ki 30–27-re.

Első mérkőzésükön az udvarhelyi csapat majdnem elszórakozta hétgólos előnyét, de a végén eggyel sikerült nyernie Moldvában. Képes meglepetést okozni a CSU Suceava, két évvel ezelőtt az SZKC itthon alig tudta kiharcolni ellene a döntetlent. Ebben a szezonban majdnem megviccelte a címvédő Dinamót, végül 29–28-ra kikapott Bukarestben, de Tordáról is majdnem pontot rabolt. Megverte például azt a Vasluit, amelytől az udvarhelyi együttes vereséget szenvedett.

Jelenleg a moldvai csapat 21 ponttal a ranglista 8. helyén áll (az utolsó rájátszást érő pozíció), az SZKC pedig 32 ponttal harmadik. Ha dobogón akarnak maradni, Vlad Caba tanítványainak szerdán este mindenképp győzniük kell, különben a Tordai Potaissa és a Bukaresti CSM is megelőzheti őket.
A Székelyudvarhelyi KC–CSU Suceava 20 órakor kezdődő találkozóját a Digi Sport 3 és a Dolce Sport 3 élőben közvetíti. 

Szombaton 19 órától a CSM Focșani csapatát fogadja az SZKC a Román Kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzésre mind a három típusú bérlet – Alap, All Access, VIP – érvényes. Ugyanakkor akik nem rendelkeznek szezonbelépővel, pénteken 16 és 19 óra között, illetve kezdés előtt szerezhetik be jegyüket a városi sportcsarnoknál.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 16. forduló:
Székelyudvarhelyi KC–CSU Suceava (20 óra, városi sportcsarnok, Digi Sport 3, Dolce Sport 3),
Temesvári Poli–HC Vaslui (16 óra, TVR 2),
Szatmárnémeti VSK–Bukaresti Steaua (17 óra),
Bukaresti CSM–Bukaresti Dinamo (17.30, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Tordai Potaissa–CSM Focșani (18 óra),
Resicabányai Adrian Petrea–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC (18 óra),
Fogarasi VSK–Dunărea Călărași (18 óra).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS