HIRDETÉS

Sima továbbjutás a kupában

Zátyi Tibor 2016. december 17., 21:31 utolsó módosítás: 2016. december 17., 21:43

Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a Székelyudvarhelyi KC–CSM Focșani mérkőzést melyik együttes nyeri, a férfi kézilabda Román Kupa nyolcaddöntőjében a házigazda végig magabiztos játékkal jutott tovább a negyeddöntőbe.

 

Félig telt meg szombaton este a városi sportcsarnok, nagyjából hatszázan voltak kíváncsiak az év utolsó kézilabda-mérkőzésére, a lelátókon viszont nagyszerű hangulatot teremtettek a szurkolók, köztük közel 30 pomponos kislánnyal.

A hazai keretből sérülés miatt hiányzott a két beállós, Szász András és Milorad Kukoszki, így Vlad Caba edző a Da Rosa – Mihalcea, Ghiță, Komogorov, Tálas, Onyejkwe, Ojleszki kezdőt küldte pályára, a mérkőzés során játszott még Jokanovics, Buzogány – Peric, Baranau, Csog, Balázs, Markez és Fekete.

Lassú és pontatlan kézilabdával kezdődött a mérkőzés, hiszen a 6. percben csak egyszer-egyszer találtak be a csapatok, ezután a KC Ghiță két bombagóljával ellépett kettővel. A vendégek teljes létszámban is lehozott kapussal támadtak, erre azonban ráfáztak, hiszen előbb Onyejekwe, majd Da Rosa kapus is egész pályás gólt dobott az üresen álló kapujukba (20. perc 12–7). A játékrész utolsó tíz percében csak egy csapat volt a pályán, a CSM Focșani kézilabdásai nagyon pontatlanul játszottak, ezt pedig rendre kihasználta a házigazda. A 29. perc elején már tíz volt a különbség, ami a szünetig tizenkettőre nőtt (23–11).

Térfélcsere után sem változott a játék képe, a 34. percben már 14 volt a különbség (26–12). Vlad Caba ekkor irányítóként pályára küldte Balázs Botondot, majd balátlövőként Fekete Róbert is lehetőséget kapott, a fiatal játékosok pedig gólokkal hálálták meg a bizalmat. A vendégek kihasználták, hogy kisebb hullámvölgybe került a KC, tetemes előnye fogyni kezdett, Caba a 45. percben 29–22-nél időt kért. Hamar rendezte sorait a házigazda, és ismét ellépett az eredményjelzőn, az utolsó tíz percben pedig Buzogány Barna is beállt a kapuba, így egyszerre fent volt a KC mindhárom ifjúsági játékosa a pályán. Buzogány több bravúrt bemutatott, egy büntetőt is hárított, a közönség jogosan skandálta a nevét. A házigazda végül 39–31-re nyerte a találkozót, továbbjutása egy pillanatig sem volt veszélyben.

Most a téli szünet következik, folytatás február elején, a Bölények Ligája 17. fordulójában az SZKC a Szatmárnémeti VSK-hoz látogat.

Érvényesült a papírforma

A nyolcaddöntő többi mérkőzésén nem történt meglepetés, mindegyik párharcot az esélyesebb együttes nyerte. 83 gól esett a Jászvásári Poli–Bukaresti Dinamo mérkőzésen, a bajnoki címvédő közel ötvenszer talált be. Tordán több ifjúsági játékos pályára lépett, a Potaissa egy góllal verte a vendég Vasluit. A másodosztályos Nagybánya közel negyven percig tartotta a lépést Călărași-on, a Dunărea végül öt góllal nyerte a találkozót. A Bölények Ligájában újonc Fogarasi VSK megnehezítette vendéglátója, a Bukaresti Steaua dolgát, ám csodát nem tudott elérni, így búcsúzott a kupaküzdelemtől. Hasonlóan szorosan alakult Szatmárnémetiben a mérkőzés, a vendég Bukaresti CSM két góllal nyert és lépett a legjobb nyolc közé. A Konstancai Dél-Dobrudzsa KC sem botlott, a CSU Suceava otthonában a nyolcaddöntő legkevesebb találatát hozó mérkőzésen három góllal nyert.

Román Kupa nyolcaddöntő: Székelyudvarhelyi KC–CSM Focșani 39–31 (23–11); gólszerzők Baranau 8, Ghiță 6, Ojleszki, Mihalcea, Tálas 4–4, Csog 3, Peric, Komogorov, Balázs, Fekete 2–2, Da Rosa, Onyejekwe 1–1; hétméteresek 6/6, illetve 5/4; kiállítások 8, illetve 8 perc.

További eredmények: Jászvásári CS Politehnica (az A divízió A szériájának 1. helyezettje)–Bukaresti Dinamo 35–48 (13–22), Tordai Potaissa–HC Vaslui 31–30 (14–13), Temesvári Poli–HC Adrian Petrea 31–23 (16–7), Dunărea Călărași–Nagybányai Minaur (az A divízió B szériájának 1. helyezettje) 37–32 (20–16), Bukaresti Steaua–Fogarasi VSK 23–21 (12–12), Szatmárnémeti VSK–Bukaresti CSM 27–29 (13–14), CSU Suceava–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC 19–22 (7–13).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS