HIRDETÉS

Rangadóra készül az SZKC, a Dinamo fogadja az udvarhelyi csapatot

Zátyi Tibor 2016. november 09., 14:49 utolsó módosítás: 2016. november 09., 15:19

Lejárt az Eb-selejtezők miatti kéthetes szünet a férfi kézilabda Bölények Ligájában, a Székelyudvarhelyi KC rangadóval folytatja a pontvadászatot: csütörtökön 18 órakor a címvédő Bukaresti Dinamo otthonában lép pályára. A keret nem teljes, Goce Ojleszki egyfordulós eltiltást kapott.

Fotó: Mihály Csaba

Az SZKC hivatalos honlapján megjelent hír szerint a Temesvári Poli elleni mérkőzés utolsó percében piros, majd kék lapot kapott macedón balszélsőt egy fordulóra eltiltották. A kiállítást jelentő szabálytalanság a mérkőzésről készült videofelvétel újranézésekor sem vált biztossá, ennek ellenére a Román Kézilabda-szövetség (FRH) fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta Ojleszkit, aki még egy 500 lejes pénzbüntetést is kapott. Helyette Fekete Róbert utazott a csapattal Bukarestbe, ahol még csatlakozik hozzájuk a Brazíliából visszatért Rangel Luan Da Rosa kapus.

„Élesben kell újraindítanunk magunkat. Hat válogatottunk volt, akik nagyon sokat utaztak az elmúlt két hétben, ezért nem tudtunk teljes létszámban edzeni. A szünet előtt jól működött az SZKC, most arra kell koncentrálnunk, hogy ismét egységes csapatként játsszunk. Tudjuk, hogy a bajnok otthonában lépünk pályára, remélem, ez pluszmotiváció lesz a fiúk számára. Célunk, hogy minőségi és eredményes kézilabdát játsszunk és az alapszakasz végén az élmezőnyben zárjunk” – összegzett a találkozó előtt Vlad Caba, az SZKC edzője.

A Dinamo elleni udvarhelyi sikert legutóbb a 2013–14-es bajnokság végén lehetett feljegyezni, a rájátszás második körében, a 4–6. helyekért kiírt csoportkörben az SZKC 31–24-re nyert. Idegenben egy évvel korábban, a 2012–13-as bajnokságban nyert a KC (36–32-re) az akkor még buzăui székhelyű Dinamo ellen, bebiztosítva eddigi utolsó dobogós helyezését.

Legutóbb idén februárban a városi sportcsarnokban találkozott a két együttes. Az összecsapáson, amelyen a vendégek szabályellenesen húsz percig edző nélkül játszottak, a fővárosiak 38–34-re győztek. A Dinamo a Bajnokok Ligájában is érdekelt – a D jelzésű hatosban jelenleg negyedik helyen áll –, vasárnap délután már Nantes-ban játszik, ezért rendezik a KC elleni találkozót csütörtökön. A mérkőzést élőben közvetíti a Dolce Sport 1 és a Digi Sport 2.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 11. forduló:
Bukaresti Dinamo–Székelyudvarhelyi KC (csütörtök, 18 óra, Dolce Sport 1, Digi Sport 2),
Temesvári Poli–Fogarasi VSK (csütörtök, 18),
CSM Focșani–HC Vaslui (péntek, 18.30),
Tordai Potaissa–CSU Suceava (szombat, 18),
Bukaresti Steaua–Dunărea Călărași (szombat, 11, TVR 2),
Szatmárnémeti VSK–Konstancai Dél-Dobrudzsa (szombat, 13),
Bukaresti CSM–HC Adrian Petrea (szombat, 13, Dolce Sport 2, Digi Sport 2).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS