Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Osztozkodott a pontokon az SZKC és a Dunărea

Pál Gábor 2017. február 25., 15:19 utolsó módosítás: 2017. március 14., 17:06

Fordulatos mérkőzést láthatott az udvarhelyi közönség szombaton délben a városi sportcsarnokban. A Székelyudvarhelyi KC és a Dunărea Călărași összecsapásán tizenöt másodperccel a meccs vége előtt egyenlítettek a hazaiak, de egy időn túli szabaddobás révén szinte megnyerték a találkozót a vendégek.

Fotó: Pál Árpád

 

Majdnem telt ház előtt kezdődött el a férfi kézilabda Bölények Ligája 20. fordulójában megrendezett mérkőzés az udvarhelyi sportcsarnokban. A vendégeket is elkísérte egy húszfős szurkolótábor. A Jokanovics – Mihalcea, Szász, Ghiță, Komogorov, Kuzmanoszki, Onyejekwe kezdősorral indítottak a hazaiak. Mindkét csapat elrontotta az első két támadását. Szász kezdte el a gólgyártást, majd három nagyszerű védést mutatott be Jokanovics, és az SZKC rögtön az elején elhúzott három góllal. Közben a hazaiak egy hetest és egy ziccert is kihagytak – Mihalcea, illetve Kukoszki révén.

Negyed óra játék után már hattal vezettek a hazaiak (10–4), de ezt követően kiengedtek, és a 23. percre a vendégek felzárkóztak egy gólnyi különbségre (11–10). Mihalceának nem ment a játék, és Vlad Caba úgy döntött, inkább Makszim Baranaut küldi fel helyére, de ő sem teljesített kiemelkedően. Sokat rontottak az udvarhelyi csapat játékosai az első félidő második részében, így csak egygólos előnnyel mentek pihenni.

 

Térfélcserét követően egyenlített is a Dunărea, sőt a vezetést is átvette. A 38. percben két gólra nőtt a vendégek előnye (19–21), de ezt hamar ledolgozták a hazaiak, és nem sokkal később már ismét ők vezettek (23–22). Sokáig fej fej mellett haladt a két együttes, de tíz perccel a meccs vége előtt a călărași-i együttes újból kétgólos előnyre tett szert (24–26).

Több találatot is úgy kapott az SZKC, hogy támadását elhibázta, labdát veszített, az ellenfél pedig gyors kontrából büntetett. Ráadásul a kapufa sem állt a hazaiak mellé, több dobásuknál is kifele pattant a játékszer.

Az udvarhelyiek hét játékossal is próbálkoztak bevenni az ellenfél hálóját, de mindkét esetnél rontottak, és az üresen maradt kapuba landolt a Duna-mentiek dobása.

 

Izgalmas lett a találkozó hajrája, két perc volt még hátra, és a călărași-iak 31–29-re vezettek. Ledolgozta hátrányát az udvarhelyi csapat, tizenöt másodperccel az utolsó sípszó előtt egyenlített Onyejekwe. Egyébként a balszélső szerezte a legtöbb gólt az SZKC-ból. Még egy időn túli szabaddobást is elvégezhetett a Dunărea, és bár a lövés elment a sorfal mellett, Da Rosa nagy bravúrral kivédte.

Értékes pontot szerzett Udvarhelyen a Călărași, a hazaiak pedig örülhetnek a döntetlennek, hiszen csak a találkozó elején voltak jobbak. Döntetlenjével az SZKC maradt a ranglista 5. helyén. Bukaresti kiszállás következik az udvarhelyi csapat számára, szerdán 17 órától a CSM fogadja – a találkozót közvetíti a TVR 2.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 20. forduló:
Székelyudvarhelyi KC–Dunărea Călărași 32–32 (16–15),
gólszerzők: Onyejekwe 8, Komogorov 6, Ghiță 5, Peric 4, Mihalcea és Szász 3–3, Kuzmanoszki, Baranau és Csog 1–1, illetve Dospinescu 8, Chikovani 5, Acatrinei, Ignat, Tărîță és Gurkovszki 3–3, Popia és Carali 2–2, Gavriloaia, Kurilenko és Halcă 1–1.
Hétméteresek: 3/1, illetve 5/4.
Büntetőpercek: 4 és 8 perc.

További mérkőzések:
Bukaresti CSM–Tordai Potaissa 30–24 (18–12),
Temesvári Poli–Szatmárnémeti VSK 31–23 (15–11),
CSU Suceava–Bukaresti Dinamo (szombat, 18),
Fogarasi VSK–Bukaresti Steaua (szombat, 18),
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–HC Vaslui (vasárnap, 16, TVR1);
a CSM Focșani szabadnapos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS