HIRDETÉS

Marosvásárhelyi kézilabdázók az ifjúsági válogatottakban

Horváth Bálint Ottó 2016. december 28., 13:04 utolsó módosítás: 2016. december 28., 13:15

Behívták a román ifjúsági és serdülő válogatottba a Marosvásárhelyi Olimpic Sportklub női kézilabda csapatának öt játékosát.

 

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) által szervezett edzőtáborokat az év elején két helyszínen tartják. A serdülő válogatott keretének felkészülését január 5. és 14. között Sepsiszentgyörgyön szervezik, ahol a marosvásárhelyi együttestől Carla Lăcătuş (2002-ben született) bizonyíthat, az ifjúsági válogatott pedig január 3. és 14. között a Vâlcea megyei Călimănești-en edz, itt az Olimpic csapatának négy képviselője lesz: Barabás Mónika (2000-ben született), Andreea Târșoagă (2001-ben született), Ioana Ugran (2000-ben született), Flavia Munteanu (2001-ben született).

Barabás Mónika, Andreea Târșoagă és Ioana Ugran az ifjúsági csapat alapjátékosainak számítanak, Flavia Munteanu először szerepel majd a keretben, Carla Lăcătuş pedig az egyik legjobb a serdülők között. Utóbbi edzőtábor nagyon fontosnak számít a román ifjúsági válogatott számára, amely jövő év augusztusában részt vesz az Európa-bajnokságon.

A Marosvásárhelyi Olimpic Sportklubnál a Mihaela és Claudiu Evi házaspár által folytatott munkát jól tükrözi, hogy idén a klub fennállásának ötödik országos bajnoki címét nyerte meg – ehhez nagyban hozzájárultak a válogatottba behívott játékosok – az ifjúsági 3-as korosztályban. Az előző négy évben az országos bajnokságokon mindig diadalmaskodott a klub valamelyik korosztályos csapata, emellett pedig az Olimpic eredményeihez hozzátartozik három bajnoki ezüstérem.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS