HIRDETÉS

Kötelező győzelem előtt az SZKC

Zátyi Tibor 2016. november 23., 16:01 utolsó módosítás: 2016. november 23., 21:06

A férfi kézilabda Bölények Ligája odavágóinak utolsó fordulójában a CSM Focșani vendége lesz csütörtökön 16 órakor a Székelyudvarhelyi KC. Vlad Caba edző szerint, ha a játékosok komolyan veszik a feladatot, nem lesz gond a három pont megszerzése.

Fotó: Mihály Csaba

Focșani jelenleg rossz formában van, legutóbbi öt mérkőzését elveszítette, a 11. helyen áll. Hazai mérlege sem imponáló, vendéglátóként eddig csak öt pontot gyűjtött. Vasárnap a Bukaresti Dinamo otthonában lépett pályára, és gyengébb első félidőt követően megszorongatta a címvédőt, végül 33–30-ra kapott ki.

A KC az előző játéknapon sima, tizenkétgólos győzelmet aratott hazai pályán a Fogarasi VSK ellen. Legutóbb két hónapja aratott sikert vendégként, október 5-én Călărași-on nyert a csapat, azután a vaslui-i kiszállást elveszítette, a Dinamóval pedig döntetlent játszott a fővárosban.

„Az odavágókat a lehető legtöbb pont megszerzésével szeretnénk zárni, de tudjuk, hogy nem állunk könnyű mérkőzés előtt. Nagyon figyelmesnek kell lennünk, mivel annak ellenére, hogy Focșani a mezőny második feléhez tartozik, a Steaua és a Poli dolgát is megnehezítette. De voltak nagyon simán kikapott meccsei is, Torda és Konstanca is lezserül nyert náluk. Tehát ha jó formában van, meglepetést tud okozni. Azonban ha mi végig komolyan vesszük a játékot, akkor nem szabad gondunk adódjon, mint ahogy történt a Vaslui elleni mérkőzés második félidejében” – összegzett a mérkőzés előtt Vlad Caba edző.

A csapat már szerdán délelőtt elutazott a mérkőzés helyszínére. A keretből kikerült Milorad Kukoszki, a macedón védekező specialista hátfájdalma miatt nem edzett a héten, de Caba reményei szerint a HC Adrian Petrea elleni hazai bajnokin már bevethető lesz. Helyette Fekete Róbert került be az utazó keretbe.

Az előző bajnokságban mindkét mérkőzést az SZKC nyerte, idegenben 32–20-ra, hazai pályán pedig 33–28-ra győzött. A mérkőzést a TVR HD tévécsatorna élőben közvetíti.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 13. forduló:
Tordai Potaissa–Dunărea Călărași (szerda, 16 óra, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Bukaresti CSM–Konstancai Dél-Dobrudzsa (szerda, 16 óra, TVR 2),
Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo (szerda, 16 óra, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Fogarasi VSK–HC Adrian Petrea (szerda, 18 óra),
CSM Focșani–Székelyudvarhelyi KC (csütörtök, 16, TVR HD),
Szatmárnémeti VSK–HC Vaslui (csütörtök, 17),
Temesvári Poli–CSU Suceava (november 26., 19).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS