HIRDETÉS

Konstanca csapatát kapta ellenfélnek az SZKC

Zátyi Tibor 2017. január 10., 12:34 utolsó módosítás: 2017. január 10., 15:00

A Román Kézilabda-szövetség bukaresti székhelyén kedden délben kisorsolták a férfi kézilabda Román Kupa negyeddöntőjének párosításait. Ezúttal a szerencse nem mosolygott rá a Székelyudvarhelyi KC-ra, hiszen az egyik legerősebb ellenfelet, a Konstancai Dél-Dobrudzsát kapta. Ráadásul a február 1-jei találkozót a tengerparti együttes otthonában rendezik meg.

Mint ismeretes, a tavalyi szezon végén feljutott konstancai csapat játékosainak többsége a férfi kézilabda-bajnokságot éveken át masszívan uraló, két évvel ezelőtt megszűnt Konstancai HCM játékosaira épül, költségvetése pedig az egyik legmagasabb a Bölények Ligájában szereplő együttesek között.

Így nem csoda, hogy a tengerparti gárda sokáig vezette az alapszakaszt, jelenleg egy ponttal van lemaradva az éllovas, és egyben bajnoki címvédő Bukaresti Dinamótól.

Az idei pontvadászat során az SZKC-val nagyon szoros meccset játszott, az udvarhelyi együttes botrányos hajrában – egy Kuzmanoszki ellen elkövetett, büntetőt érő durva szabálytalanságot nem fújtak be a játékvezetők – egy góllal, 31–30-ra kikapott. Az előző szezonban ugyancsak a Román Kupa negyeddöntőjében találkozott a két együttes, az akkor még másodosztályos tengerparti csapat 34–30-re győzött a városi sportcsarnokban.

A kupában megismétlődik az előző idény bronzcsatája, a Tordai Potaissa a Temesvári Polit kapta ellenfélként. Lesz örökrangadó is, hiszen a Dinamo fogadja majd a Steauát, míg az edzőcserén átesett Dunărea Călărași (Adrian Petrea vette át a csapat irányítását) a Bukaresti CSM-met fogadja. A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén rögtön büntetők következnek, a győztes pedig bekerül a május 20–21-én rendezendő Final Fourba.

Nagyon megterhelő lesz a tavaszi rajt az SZKC számára, február 4-én folytatódik a Bölények Ligája alapszakasza, az udvarhelyiek pedig a Szatmárnémeti VSK vendégei lesznek, így pár nap alatt több mint 1800 kilométert fog utazni a csapat. Az első hazai bajnoki mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek, hiszen február 11-én épp a konstancai gárda látogat majd a városi sportcsarnokba.

A Román Kupa negyeddöntőjének párosításai (február 1.): Konstancai Dél-Dobrudzsa–Székelyudvarhelyi KC, Tordai Potaissa–Temesvári Poli, Bukaresti Dinamo–Bukaresti Steaua, Dunărea Călărași–Bukaresti CSM.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS