HIRDETÉS

Kezdődnek a visszavágók az SZKC számára

Zátyi Tibor 2016. december 01., 15:03 utolsó módosítás: 2016. december 01., 15:59

A visszavágókkal folytatódik a férfi kézilabda Bölények Ligája alapszakasza, a Székelyudvarhelyi KC szombaton 18 órakor a nagyon nehéz helyzetbe került Resicabányai Adrian Petrea csapatát fogadja a városi sportcsarnokban.

Fotó: Pál Árpád

Súlyos anyagi gondokkal küzd az Adrian Petrea, múlt hét végén a vezetőségből ketten is lemondtak, a klubvezető és támogató Cristi Pătru, illetve a névadó, egyben a csapat edzője, Adrian Petrea. A resicabányai együttest ezentúl az egyik klubalapító, Mihai Rohozneanu irányítja, aki több feladatot kapott, nemcsak a pályán kell bizonyítania, hanem a kispadról edzőként és klubelnökként is.

Sajtóinformációk szerint a kézilabdások több hónapja nem kaptak fizetést, de így is vállalják a játékot. Elhagyta viszont a csapatot az egyik gólfelelős, a 34 éves Ilie Vaidasigan az idény végéig kölcsönben a Temesvári Polihoz került. Resicabánya idegenben eddig nem szerzett pontot, a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre kikapott a sereghajtó Fogarasi VSK vendégeként. A súlyos gondok befolyásolták az együttes játékát is, legutóbbi hét találkozóján csupán egy pontot szerzett (hazai pályán 25–25-ös döntetlen a Temesvári Polival), így csak a 12. helyet foglalja el a táblázaton.

Az előző szezonban négy alkalommal találkozott a két együttes, az alapszakaszban az SZKC hazai pályán négy góllal nyert (23–19), idegenben döntetlen lett a végeredmény (26–26). A rájátszás második körében, az 5–8. helyekért kiírt párharcban pedig kettős SZKC-siker született (35–30 idegenben, 26–22 hazai pályán). A bajnokság nyitányán nagyon megdolgozott a győzelemért a KC, a hajrában pár másodpercig hármas emberhátrányban is játszva végül egy góllal, 26–25-re győzött.

Jó formában van az udvarhelyi csapat, legutóbbi négy találkozójából hármat megnyert (Temesvár, Fogaras és Focșani ellen), a Dinamo otthonában pedig döntetlent játszott, jelenleg harmadik a táblázaton.

Milorad Kukoszki játéka továbbra is kérdéses, ám a Focșani elleni mérkőzés utolsó percében piros és kék lapot kapott Petar Jokanovics csak figyelmeztetésben részesült, így pályára léphet szombaton.

Belépő jegyet elővételben pénteken 16–19 óra között a városi sportcsarnok kasszájánál lehet vásárolni.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 14. forduló:
Bukaresti CSM–Dunărea Călărași (péntek, 19, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Tordai Potaissa–HC Vaslui (szombat, 16, TVR1),
Temesvári Poli–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC (szombat, 16.15, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Székelyudvarhelyi KC–HC Adrian Petrea (szombat, 18),
Fogarasi VSK–CSU Suceava (szombat, 18),
Szatmárnémeti VSK–Bukaresti Dinamo (vasárnap, 11),
Bukaresti Steaua–CSM Focșani (vasárnap, 16, TVR 1).

A 13. fordulóban: Temesvári Poli–CSU Suceava 33–25 (16–12).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS