HIRDETÉS

Ismét a Steauával csatázik az SZKC

Pál Gábor 2016. december 08., 16:18 utolsó módosítás: 2016. december 08., 16:58

Idén már hetedik alkalommal mérkőzik meg egymással a Székelyudvarhelyi KC és a Bukaresti Steaua. A férfi kézilabda Bölények Ligája soron következő fordulójában a fővárosban csapnak össze.

Fotó: Barabás Ákos

Mivel vasárnap parlamenti választások lesznek, így pénteken és szombaton lejár az összes mérkőzés a 15. fordulóban. Bukarestbe látogat a Székelyudvarhelyi KC, szombaton délelőtt a Steaua fogadja Vlad Caba tanítványait.

Hiányozni fog Szász András, aki hónapokra kidőlt a sorból, térdsérülése elég súlyos: a Resicabánya elleni múlt szombati meccsen egy ütközést követően maradt földön, hordágyon kellett kivinni. Vlad Cabatól, az SZKC edzőjétől megtudtuk, hogy Csíkszeredában és Marosvásárhelyen is szakorvosok vizsgálták meg, akik azt állapították meg, hogy térdszalagja meghúzódott. Két hétig pihentetnie kell, majd ezután óvatosan elkezdheti a gyakorlatokat. Caba reményei szerint a tavaszi szezon kezdetére (február elejére) felépül.

Addig is a másik két beállós, Tálas Huba és Milorad Kukoszki fogja betölteni a posztot. Utóbbi eddig inkább a védelemben segítette a csapatot, de most már őt is be kell vetni a beállós pozícióban – tudatta az edző, aki elmondta, Szász András kiesésével Fekete Róbert (átlövő) kerül be a keretbe.

Eddig idén hat alkalommal találkozott már a két együttes. A múlt szezon alapszakaszában 27–27-el zárult az összecsapásuk, majd a rájátszásban az ötödik helyért küzdhettek egymással, amiből az első meccset 31–30-ra nyerte az SZKC, majd a másodikon 28–27-re a Steaua, a mindent eldöntő találkozón pedig 32–27-re győzött az udvarhelyi gárda, így megszerezte az ötödik helyet. Ezen kívül egy barátságos tornán is játszottak egymással, melyen a házigazda KC 30–28-as eredménnyel múlta fölül a fővárosi katonacsapatot. A jelenleg is zajló bajnokság odavágóján a Steaua 32–26-ra kapott ki Udvarhelyen.

Bár az alapszakasz visszavágó-sorozatát győzelemmel indította a bukaresti együttes (27–22-re nyert a CSM Focșani vendéglátójaként), egy kevésbé jó sorozaton van túl: előtte négy meccsből hármat kikapott (a Dél-Dobrudzsa KC-tól, a Vasluitól és a Dinamótól), illetve a Dunărea Călărași csapatával leikszelt.

Jelenleg a Steaua 21 ponttal a bajnoki tabella 7. helyén áll 21 ponttal, míg az SZKC 32 pontjával a harmadik. „Természetesen győzni szeretnénk Bukarestben. Nem lesz könnyű, hiszen a Steauának tapasztalt játékosai vannak, képes az erős együtteseket is legyőzni. Fontos meccs, hiszen a ranglistán egy kicsit lerázhatjuk Tordát (mely ezen a hétvégén a címvédő Bukaresti Dinamóval játszik – szerk. megj.). Mindent megteszünk, hogy három pontot szerezzünk a Steaua ellen” – fogalmaztott Caba.
Az összecsapás szombaton 11 órától kezdődik a chiajnai sportcsarnokban, a meccset élőben közvetíti a TVR 2.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 15. forduló:
CSU Suceava–Resicabányai HC Adrian Petrea (péntek, 18 óra),
CSM Focșani–Szatmárnémeti VSK (péntek, 18.30),
HC Vaslui–Bukaresti CSM (péntek, 18.30),
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–Fogarasi VSK (péntek, 19 óra, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Bukaresti Steaua–Székelyudvarhelyi KC (szombat, 11 óra, TVR 2),
Bukaresti Dinamo–Tordai Potaissa (szombat, 15 óra, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Dunărea Călărași–Temesvári Poli (szombat, 16 óra, TVR 1).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS